به گزارش خبرنگار خاورستان، مهدی عصمتی پور مدیرکل امور عشایر خراسانجنوبی در نشست هیات مدیره اتحادیه تعاونیهای دامداران متحرک ایران که در خصوص بررسی طرح روغن لانولین از پشم در محل استانداری خراسانجنوبی برگزار شد، اظهار کرد: پشم، کرک و موی دام عشایر از جمله تولیدات عشایر استان است.
وی افزود: پیرو دیدار استاندار خراسانجنوبی با رئیس سازمان امور عشایر ایران و همچنین جلسه شورای عشایری که در تاریخ 18 بهمن ماه در استان برگزار شد درخصوص روغن گیری از پشم مصوبهای برای بررسی بیشتر داشتیم.
فضل خرم مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عشایری دامداران متحرک ایران در این نشست،گفت: وظایف اتحادیه تعاونیهای عشایری بسیار گسترده است و شامل تمامی حوزهها در جامعه عشایری میشود.
وی افزود: عشایر برای تامین زندگی خود نباید تنها متکی به گوشت دام باشند و اکنون که تعداد دامهای عشایر با کاهش روبرو شده، باید سایر فرآوردههای دامی نیزمورد استفاده اقتصادی عشایر قرار گیرند.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عشایری دامداران متحرک ایران بیان کرد: حلاجی، کاردینگ، ریسندگی، بافندگی و رنگرزی خدماتی هستند که میشود برای عشایر ایجاد درآمدزایی کند اما بیشتر باید در زمینه روشهای فروش کالاهای عشایری اتفاقاتی صورت پذیرد.
آمادگی اعطای تسهیلات به 200 زن عشایر در خراسان جنوبی
خرم عنوان کرد: ما آمادگی داریم به 200 نفر از بانوان عشایر استان، نفری 10 میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه دو درصد از محل اعتباراتی که در بانک قرضالحسنه رسالت داریم برای خرید دستگاه حلاجی و ریسندگی پشم پرداخت کنیم.
وی اظهار کرد: خراسان جنوبی به لیست سه استان کرمانشاه، اردبیل و فارس به عنوان نمونههای طرح پایلوت گردشگری عشایر افزوده میشود.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عشایری دامداران متحرک ایران در ادامه بررسی توانمندیهای اقتصادی عشایر استان خراسانجنوبی، افزود: در مبحث گیاهان دارویی باید با برند سازی و اعطای تسهیلات شرایط را برای عشایر جهت ورود به این عرصه مهیا ساخت.
روغنگیری از پشم دام
خرم در خصوص روغنگیری از پشم دام عشایر، خاطرنشان کرد: آمادگی داریم با بررسی دقیق و کارشناسانه و اینکه آیا این طرح برای استان و سرمایهگذار توجیه اقتصادی دارد یا خیر، آن را در استان خراسان جنوبی اجرا کنیم.
علی اکبر اکبری راد مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی نیز در این نشست، اظهار کرد: تشکیل ستاد توسعه خاوران گامی جدیدی است تا ظرفیتهای استان بهتر شناخته شده، جذب سرمایه صورت پذیرد و اقدامی موثر در سال جهش تولید انجام شود.
وی افزود: گرفتن لانولین یا روغن پشم یکی از طرحهایی است که میتوان با دادن تسهیلات مناسب موجبات بهتر شدن آن را ایجاد کرد.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی بیان کرد:حذف دلالان نیز میتواند به تسریع بهرهوری این طرح کمک کند.
خانم ضیائیان مدیر مرکز مطالعات اتاق بازرگانی استان در مورد طرح روغن گیری از پشم گوسفند توضیحاتی داد و گفت: راهاندازی این کارخانه در منطقه ویژه اقتصادی میتواند به اشتغالزایی در استان بسیار کمک کرده، درآمد زایی مناسبی داشته باشد و حتی بسوی کاهش واردات این کالا گام بردارد.
حسن رمضانی مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت صنایع دستی و میزان تولیدات صنایع دستی در حوزه عشایری، بیان کرد: 50 درصد از صنایع دستی استان خراسان جنوبی در حوزه عشایری تولید میشود.
انتهای پیام/127
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد