مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی:
بیشترین خسارت سیلاب در چهار شهرستان گزارش شد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: بیشترین میزان خسارت ناشی از جاری شدن روان آب و سیلاب چند روز اخیر در شهرستانهای درمیان، سربیشه، زیرکوه و قاینات گزارش شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، محمدعلی آخوندی گفت: بارندگیها در استان ادامه دارد و میزان خسارتها افزایشی خواهد بود که بعد از برآورد قطعی اعلام خواهد شد.
وی بیان کرد: بارندگیهای چند روز اخیر تا شب گذشته موجب جاری شدن روان آب و سیلاب در برخی نقاط استان شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به ماهیت بارندگیهای فصل بهار، شاهد بارشهای پراکنده اما رگباری هستیم که در مدت زمان محدود سبب جاری شدن سیلاب میشود.
وی تصریح کرد: در بارندگیهای ۷۲ ساعت گذشته در استان جاری شدن سیلاب به آبنماها و ابنیههای فنی ۱۷ میلیارد ریال، کنارگذر مسیرها ۲۰ میلیارد ریال و راهها و مسیرهای ارتباطی ۹۵ میلیارد ریال خسارت زد و منجر به آبگرفتگی ۲۰ واحد مسکونی در مناطق روستایی شد.
آخوندی گفت: همچنین در بازه زمانی سه روز گذشته سیلاب به ۱۵۷ هکتار اراضی زراعی استان با برآورد خسارت ۳۰ میلیارد ریال و ۱۵۰ هکتار اراضی باغی به میزان ۸۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرد.
وی میزان خسارت برآورد شده به باغات زرشک، زعفران، زردآلو، انگور و عناب را ۳۷ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ۲۰ رشته قنات تخریب و ۴۰ راس دام نیز تلف شدند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی عنوان کرد: در این مدت سیلاب به زیرساختهای مخابراتی خسارت زد و موجب شکسته شدن تیرهای برق در برخی روستاها و تخریب راههای روستایی و عشایری در برخی مناطق استان شد.
وی با اشاره به تداوم فعالیت سامانه بارشی گفت: بارندگیها و سیلاب از شب گذشته تاکنون خسارتهای جزئی به بخشی از مناطق روستایی و عشایری استان وارد کرده است.
آخوندی افزود: برخی از مسیرهای فرعی، آبنماها و معابر استان به ویژه مناطق روستایی دچار آبگرفتگی شده و عبور سیلاب و گل و لای برخی مسیرها را برای لحظاتی مسدود کرد.
وی اظهار کرد: سیلاب جادههای روستایی، عشایری، اراضی کشاورزی و باغی، محورهای حاشیه رودخانهها و جادهها را دچار آسیب میکند اما خسارت جدی به مناطق مسکونی و زیرساختها وارد نشده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به صدور هشدار هواشناسی نارنجی، تمامی نیروهای امدادی و عملیاتی استان تا پایان این هشدار در حالت آماده باش قرار دارند.
وی ادامه داد: نیروهای امدادی و عملیاتی در شهرستانها با مدیریت فرمانداران و در مرکز استان نیز هماهنگیهای لازم با استانداری انجام شده است.
آخوندی گفت: فرمانداران با صدور هشدارهای هواشناسی موظف هستند در مناطق پرخطر شهرستانها ماشینآلات را آماده باش کرده و نیروهای عملیاتی را فراخوان و مرخصیهای مدیران را لغو کنند.
وی افزود: همچنین فرمانداران باید به گروههای هدف زیرمجموعه مانند امور عشایری، بخش کشاورزی و دهیاریها اطلاعرسانی لازم را انجام دهند تا شاهد وقوع حوادث جانی و مالی در زمان وقوع سیلاب نباشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوب تصریح کرد: با صدور هشدارهای هواشناسی همیشه تاکید کردهایم مردم به ظاهر آبنماها و بارندگیهای محدود توجه نکنند در حالی که با بی توجهی و بی احتیاطی به محل عبور سیلاب نزدیک میشوند یا قصد عبور از سیلاب دارند همانطور که چند روز گذشته شاهد فوت پنج نفر از اعضای یک خانواده در مسیر سیلاب بودیم.
سامانه بارشی جدید از روز پنجشنبه ۲۳ فروردین در خراسان جنوبی فعال شد که از روز شنبه هفته جاری در اغلب مناطق استان شدت گرفت و علاوه بر خوشحالی مردم و کشاورزان، جاری شدن سیلاب خساراتی نیز بر جای گذاشت.
اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی در این مدت ۲ هشدار نارنجی صادر کرده است. منبع/ ایرنا
انتهای خبر/