همزمان با دهه فجر انجام شد؛
بهرهبرداری از نخستین نیروگاه بادی خراسان جنوبی
فاز نخست نیروگاه بادی دُرح با ظرفیت ۱۰ مگاوات و سرمایهگذاری ۱۳ میلیون یورویی به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، همزمان با دهه فجر، نخستین نیروگاه بادی استان خراسان جنوبی در منطقه مرزی سربیشه با حضور آنلاین رئیسجمهور افتتاح شد.
این نیروگاه که در منطقه دُرح احداث شده، در فاز نخست دارای ظرفیت تولید ۱۰ مگاوات برق است و توسط شرکت انرژیهای تجدیدپذیر خراسان با سرمایهگذاری بیش از ۱۳ میلیون یورو اجرا شده است.
همچنین در این مراسم، نیروگاه خورشیدی قاین با ظرفیت ۱.۲ مگاوات و اعتبار ۵۷۰ میلیارد ریال و یک پروژه تولید ۲۰۰ کیلووات انرژی تجدیدپذیر در شهرستان بیرجند با اعتبار ۹۰ میلیارد ریال افتتاح شد.
در مجموع، عصر روز گذشته با حضور ویدئوکنفرانسی رئیسجمهور، ۱۲ مگاوات انرژی تجدیدپذیر با اعتباری بیش از ۱۰ هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال در چهار ساختگاه استان به بهرهبرداری رسید.
استاندار خراسان جنوبی در آیین بهرهبرداری از این پروژه گفت: نیروگاه بادی دُرح با اعتباری بالغ بر ۹ هزار و ۹۱۰ میلیارد ریال به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: برنامهریزی برای توسعه این نیروگاه تا ظرفیت ۵۰ مگاوات انجام شده و سرمایهگذار برای تکمیل فازهای بعدی درخواست تسهیلات ارزانقیمت کرده است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در حوزه انرژیهای نو گفت: در حال حاضر، ۶۹۴ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در ۲۰۰ ساختگاه این استان در دست احداث است.
به گفته هاشمی، همچنین، عملیات اجرایی ۱۴۳ مگاوات پروژه جدید انرژی تجدیدپذیر با اعتباری بالغ بر پنج همت آغاز شده است.
وی تاکید کرد: خراسان جنوبی در تولید انرژیهای نو پیشگام بوده، بهطوری که ۱۱ درصد از برق استان از محل انرژیهای تجدیدپذیر تأمین میشود، در حالی که این میزان در سطح کشور بهطور میانگین تنها ۲ درصد است.
استاندار خراسان جنوبی افزود: دشت نهبندان و دُرح به دلیل قرار گرفتن در تونل بادی، ظرفیت بالقوهای برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دارند و تاکنون امکان تولید ۲ هزار مگاوات انرژی بادی در این منطقه شناسایی شده است.
وی همچنین به نیروگاه حرارتی قاین اشاره کرد و گفت: در صورت حل اختلافات موجود میان بنیاد مستضعفان و وزارت نیرو، تولید بیش از ۳۰۰ مگاوات برق از این نیروگاه محقق خواهد شد.
امروز همچنین در مراسمی دیگر، وزیر نیرو با حضور در محل وزارتخانه، چندین پروژه آبرسانی و نیروگاهی را افتتاح کرد. این طرحها شامل آبرسانی به ۱۵۴۶ روستا با پوشش جمعیتی بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و همچنین بهرهبرداری از ۳۲۳ مگاوات پروژه نیروگاه تجدیدپذیر با سرمایهگذاری هشت هزار میلیارد تومان در سراسر کشور است.
همچنین با دستور رئیسجمهور، عملیات اجرایی احداث ۶۶۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر دیگر با سرمایهگذاری ۱۶۰ هزار میلیارد تومان آغاز شد که گامی مهم در جهت توسعه انرژیهای پاک در کشور محسوب میشود.
انتهای خبر/