تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۵۱۰ قرآن کریم
و اگر بخواهیم آنان را به تو مینمایانیم، آنگاه ایشان را به سیمایشان می شناسی و در شیوه و آهنگ کلامشان نیز آنان را خواهی شناخت و خداوند (ظاهر و باطن) کارهایتان را میداند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» در تفسیر صفحه ۵۱۰ قرآن کریم آمده است: « وَ لَوْ نَشاءُ لَأَرَیْناکَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسِیماهُمْ وَ لَتَعْرِفَنَّهُمْ فِی لَحْنِ الْقَوْلِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ أَعْمالَکُمْ »« و اگر بخواهیم آنان را به تو مینمایانیم، آنگاه ایشان را به سیمایشان می شناسی و در شیوه و آهنگ کلامشان نیز آنان را خواهی شناخت و خداوند (ظاهر و باطن) کارهایتان را میداند.»
نکته های سوره محمد- آیه ۳۰:
«ضغن» به معنای کینه شدید است.
حضرت علی علیه السلام می فرماید: هر کس چیزی را به راز در دل نگه دارد، در لابلای سخنان و در چهرهاش نمایان می شود. (نهج البلاغه،۲۶)
هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه و آله در غدیر خم، حضرت علی علیه السلام را به جانشینی خود منصوب کرد، بعضی گفتند: محمّد در بالا بردن بازوی پسر عمویش (از تعصّب فامیلی و فامیل مداری) کوتاهی نمی کند. آنگاه این آیات نازل شد. (تفسیر برهان)
پیام های سوره محمد- آیه ۳۰:
۱- با افشاگری، منافقان را رسوا و خواب خوش را از آنان بگیریم. « وَ لَوْ نَشاءُ لَأَرَیْناکَهُمْ ...»
۲- حسادت و کینه، از عوامل بروز بیماری نفاق و دورویی است. « فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ ... أَضْغانَهُمْ»
۳- خلق و خوی درونی انسان، در قیافه و چهره تأثیر گذار است و سیمای انسان تا حدود زیادی بیانگر سیرت اوست. «فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسِیماهُمْ»
۴- نه فقط اصل سخن، بلکه لحن سخن نیز باید مؤدّبانه باشد. بی ادبی منافقان در سخن گفتن، نفاق درونی آنان را آشکار می سازد. «لَتَعْرِفَنَّهُمْ فِی لَحْنِ الْقَوْلِ»
انتهای خبر/۱۰