آقای روحانی، آدرس درست بدهید!/ تحریم دلیل گرانی است یا بیبرنامگی؟
به گزارش خاورستان به نقل از دانا، حسن روحانی رئیس جمهوری امروز در پایان آخرین جلسه هیات دولت سالجاری گفت: امروز شرایط برای شکسته شدن تحریم از هر زمان دیگری آماده تر است. آمریکاییها به صراحت بارها اعلام کردند که مسیر دولت قبل غلط بوده و فشار حداکثری شکست خورده است و بیان کردند که می خواهیم به مسیر تعهد و برجام برگردیم؛ البته گفتن تنها برای ما کافی نیست و ما منتظر عمل هستیم.
وی افزود: امروز تاخیر در برداشتن تحریم خیانت است. هر جناح فرد و گروهی حتی اگر یک ساعت به هر دلیلی که امروز فقط دلیل آن انتخابات ۱۴۰۰ است در برداشته شدن تحریمها و پایان دادن به آن را به تاخیر بیاندازد، یک خیانت بزرگ به تاریخ و ملت ایران است و این ننگ ابدی برای آن جناح و فرد باقی خواهد ماند.
دولت قادر است…
روحانی ادامه داد: تحریم یعنی تضییع حقوق مردم و امیدواریم اقلیتی که به دنبال سنگ اندازی در این راه هستند، در این ایام مبارک ماه شعبان توبه کنند و از این کار خود دست بردارند. شب عید ۱۴۰۰ است و عیدی که به مردم میدهند این است که دست از تخریب بردارند و اگر بردارند دولت هم بلد است و هم قادر است و هم می تواند به خوبی این تحریم را پایان دهد و این نکته مهمی است که بر آن تاکید دارم.
متن کامل سخنان روحانی را اینجا بخوانید: دولت بلد است تحریم را پایان دهد
وعدهای که دوباره داده شد!/ وقتی بیسوادها فهمیدند اما…
به گزارش دانا؛ حسن روحانی در سال ۹۲ با وعده برداشتن تحریمها (حل مسئله هستهای) و استفاده از کلید تدبیر و امید برای حل مشکلات اقتصادی و ایجاد رونق اقتصادی در زندگی مردم، توانست سکان دولت را در اختیار بگیرد و همان زمان قول داد که چنان روغنی ایجاد کند که مردم حتی به یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی اصلا نیازی نداشته باشند.
دولت آقای روحانی پس از ۲ سال و در تیر ماه سال ۹۴ به توافق برجام دست یافت که همان زمان منتقدات دولت، این توافق را دارای ایرادات اساسی دانستند و گفتند که منافع کشور ما را تامین نمیکند و آقای رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده به این سخنان و نقدهای سازنده توجهی نکرده و حتی با عنوان «بیسواد» و به «جهنم» با منتقدان سخن گفتند.
آن زمان قرار بود امضای جان کری وزیر وقت خارجه آمریکا تضمین تامین منافع ایران باشد و آقای روحانی روز اجرای برجام در ۲۸ دی ماه سال ۱۳۹۴ از روز بدون تحریم سخن گفت و اینکه شرکتهای خارجی در صف ورود به ایران هستند.
حسن روحای حتی گفت برجام را خدا آورد و تاکید کرد این یک باغ است که باید گلابی و هلوی آن را چید؛ اما در همان زمان اوباما نهتنها تحریمها در عمل برداشته نشده بلکه با عناوین دیگر عیله کشورمان وضع میشد؛ حتی صدای خود دولتمردان هم در آن زمان درآمد که نمونه بارز آن آقای سیف رئیس کل سابق بانک مرکزی است که گفت دستاورد ایران از برجام «هیچ» بود.
به گزارش دانا؛ پس از برجام بیش از ۱۰۰ هیات و شرکت خارجی از کشورهای مختلف به ایران آمدن و رفتند و دولت هم برای اینکه آثار برجام را نشان دهد سفری برای رئیس جمهوری به فرانسه (همان پلیس بد مذاکرات) برنامه ریزی کرد و در این سفر قردادهای محرمانه خرید هواپیما و قرارداد کاری با شرکت پژو و توتال و… بسته شد که هیچ کدام هیچ وقت اجرایی نشد.
این شرکتها پیش اینکه آمریکا از برجام خارج شود؛ ایران را ترک کردند؛ حتی در زمانی که ایران خودرو داشت با شرکت پژو قرارداد میبستد؛ زیان خودش از این شرکت را بخشید و پس از چند مانور تبلیغاتی باز هم این شرکتها از ایران رفتند؛ این در حالی بود که ایران همه تعهدات خود را انجام داده بود و آمریکا با مانع تراشی مانع نفع بردن ایران از این توافق شد.
موجود مزاحمی که رفت!
پس از اینکه دونالد ترامپ در اردیبهشت سال ۹۷ از برجام خارج شد؛ همین آقای روحانی گفت که یک موجود مزاحم از برجام خارج شد و باز هم این بار (از اردیبهشت ۹۷ تا امروز) منتظر اقدام اروپاییها مانده است.
دولت تصمیمات خود را معطل آمدن جو بایدن نگه داشت و از او یک منجی برای برجام ساخت تا مانع ایران را تامین کند، اما با گذشت بیش از یک ماه از آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا، هیچ اقدامی برای بازگشت به برجام یا لغو تحریمها حتی در سخن انجام نداد و بازی «اول تو» راه انداخت و همان راه ترامپ را میرود قصز متعتل کردن ایران را دارند تا ظرفیتهای داخلی شکوفا نشود.
آقای روحانی با خودتان صادق باشید
حسن روحانی وعده لغو تحریمها را در سال ۹۲ و ۹۶ داده بود اما این وعده هیچگاه محقق نشد؛ زیرا فنون اصلی مذاکره را به درستی اجرا نکردند؛ هر چند ایشان بعدها گفتند هدف برداشتن تحریم نبود بلکه روسیاه کردن آمریکا بود.
حال دوباره آقای روحانی در حالی از آماده بودن شرایط برای برداشتن تحریمها سخن میگوید که هنوز وعده قبلیاش (برجام) محقق نشده است و حاصل وضعیت این روزهای اقتصاد ایران و معیشت سخت مردم، نهتنها تحریم نیست، بلکه خود دولت است که برنامهای ندارد و مرد روزهای سخت نیست.
همین چند هفته گذشته بود که محمود واعظی رئیس دفتر آقای روحانی اعتراف کرد دولت نرخ ارز را افزایش داد تا هزینههای خودش تامین شود و عدم هماهنگی دو وزارتخانه صمت و کشاورزی باعث شده مردم در صف خرید مایحتاج باشند و ظاهرا آقای روحانی فقط نظارهگر است.
آقای روحانی این روزها در حالی آدرس مشکلات امروز را تحریمها عنوان میکند که عملکرد دولتش باعث شده اعتماد به دولت او بسیار کاهش یابد و حاصل مدیریت دولت تدبیر و امید، حضور مردم در صف خرید مرغ، روغن و… است و با گرانی تخم مرغ و گوشت و… دست و پنجه نرم میکنند.
امروز دو وزارتخانه نمیتوانند بازار مرغ و روغن را که خودشان میگویند کالا فراوان است، را تنظیم کنند و آقای رئیس جمهور به جای مدیریت وضعیت، فقط دستور کتبی صادر میکند.
کارشناسان اقتصادی حتی طرفداران دولت هم سهم تحریمها را در مشکلات ۳۰ درصد میدانند و ۷۰درصد باقی را داخلی عنوان میکنند که عملکرد بد دولت باعث شده اثر پذیری تحریمها بیشتر شود.
امروز وضعیت بورس که سرمایهها مردم سوخت شد، حاصل بیتدبیری دولت است که در زمان رونق بورس تامین مالی خودش را انجام داد و بعد مردم را به حال خود رها کرد و یا بیکاری و بسته شدن بنگاهها حاصل این مدیریت است.
انتهای پیام/۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0