ابتکارات آقای شهردار؛ از راه اندازی اورژانس شهرداری تا تبدیل قبرستان به بوستان
به گزارش خبرنگار خاورستان، تور رسانهای بازدید از پروژههای شهرداری بیرجند باهدف آشنایی با پروژههای شهرداری و تبیین و شفافسازی اقدامات انجام شده برای مردم برگزار شد.
بهرهبرداری از فاز یک باغ شهرداری تا پایان سال
اولین مقصد این تور؛ باغ شهرداری بود که در پشت شهرداری و در خیابان شهدای یک واقع شده بود.
دکتر بهترین شهردار بیرجند مساحت این باغ را ۱۱ هکتار عنوان کرد و گفت: برای این پروژه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینیشده که تاکنون برای ساخت فاز یک و دو، ۱۷ میلیارد تومان هزینه شده و اگر شرایط آبوهوایی مناسب باشد، فاز اول آن تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اینکه باغ شهرداری شامل میدان اجتماعات، باغ ملی و باغ مفاخر میشود، گفت: در این باغ فاز اول آبنما انجام شده، پیادهروسازی در حال انجام است و ساخت دیواره سمت خیابان شهید قرنی، مسجد و نمازخانه ۵۰۰ متری که ظرفیت ۲ هزار نمازگزار را دارد، نیز باید انجام شود.
شهردار بیرجند بیان کرد: میدان اجتماعات نیز ۱۰ هزار مترمربع مساحت دارد که بعد از تملک زمینهای ارتش، املاک و فروشگاهها از سمت تقاطع صیاد شیرازی و خیابان ارتش و همچنین ساختمان پلیس راهور، عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
وی ادامه داد: برای ساخت این باغ تمام مصالح و موزاییک از تولیدکنندگان بومی استان خریداری شده است بهطوری اکنون برای انجام پروژه کمبود مصالح داریم. درحالیکه شرایط اقتصادی خوب نیست، خوشبختانه شهرداری مشکل مالی ندارد و همه پروژههای در حال اجرا، اعتبار دارد، همچنین حقوق کارکنان و کارگران بهروز و ۲۴ هر برج پرداخت میشود و شهرداری از فضای شهر فروشی خارج شده و به سمت سرمایهگذاری و ایجاد منابع پایدار روی آورده است.
اضافهشدن دو ماشین آتشنشانی جدید به ناوگان بیرجند
مقصد دوم بازدید از ماشین آتشنشانی بود که بهتازگی خریداری شده بود.
دکتر بهترین با اشاره به اینکه طی ۲۰ سال اخیر هیچ ماشین جدید آتشنشانی برای شهرداری بیرجند خریداری نشده است، گفت: عمر ناوگان آتشنشانی بیرجند بسیار بالاست و برخی از ماشینها با سرعت ۳۰ کیلومتر حرکت میکنند که این موضوع به جان و مال مردم آسیب میزند.
وی افزود: طی ۱۰ ماه گذشته موفق شدیم یک ماشین سنگین آتشنشانی به ارزش یک میلیارد تومان از محل بودجه شهرداری بخریم و هم اکنون نیز یک ماشین دیگر از طرف وزارت کشور تامین شده که بهزودی وارد ناوگان آتشنشانی این شهر میشود.
بهترین؛ خرید قایق کف آلومینیومی و لباسهای مخصوص غواصی به ارزش یک میلیارد تومان، گذراندن دوره پیشرفته غواصی برای ۱۰ نفر از نیروهای آتشنشانی برای غواصی و نجات جان همشهریان در بدترین آبها، خرید دستگاه تنفسی و لباس مخصوص حوادث شیمیایی، خرید ۵۰ دست لباس آتشنشانی درجه یک به ارزش یکونیم میلیارد تومان، تعویض تابلوهای هدایت مسیر شهر بیرجند با هزینه ۸۰ میلیون تومان و … را از جمله خدمات انجام شده در حوزه مدیریت بحران شهرداری دانست که همین اقدامات نیز باعث کسب رتبه اول شهرداری بیرجند در پدافند غیرعامل شده است.
وی تاکید کرد: اقدامات انجام شده در حوزه زیرساخت شهر بوده و شاید اصلا به چشم مردم نیاید، درحالیکه با همین هزینه میتوانستیم؛ مثلاً دو پارک و یا تعدادی از خیابانها را آسفالت کنیم تا مردم آن را ببینند، ولی باید به سمت تغییر ذائقه مردم شهر و تکمیل زیرساختهای شهری حرکت کنیم.
مرکز ۱۳۷؛ اورژانش شهرداری برای رفع مشکلات مردم
بازدید سومی که انجام شد از مرکز ۱۳۷ شهرداری بیرجند بود که یک اقدام ابتکاری شهرداری بوده و طی دو ماه اخیر بهصورت آزمایشی استارت خورده است.
بهترین دراینخصوص نیز گفت: فضای این مرکز در میدان ابوذر و مقابل شهرداری، با ۱۰۰ متر کانکسی که در انبار شهرداری افتاده بود، تأمین و تجهیز شد و حالا این مرکز بهصورت ۲۴ ساعته با ۶ نفر نیروی عمرانی، ۶ نفر نیروی تأسیساتی و یک نفر هم اپراتور، پاسخگوی مشکلات و مسائل مردم است و در واقع میتوان از آن بهعنوان اورژانس شهرداری یادکرد.
وی بیان کرد: این مرکز که امکان ارتباط مستقیم مردم با معاونتهای مختلف شهرداری است، پکیج کامل خدمات عمرانی و ساختمانی شهرداری را در ساعات اداری و غیراداری به مردم ارائه میکند و قرار است بعد از اتمام دوره آزمایشی، افتتاح شود.
او همچنین از اختصاص یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای بهسازی دور میدان ابوذر، جدولسازی، پیوندسازی، تغییرات در ایستگاههای اتوبوس، نصب درخت نوری با اعتبار ۴۵۰ میلیون تومان، خبر داد.
مناسبسازی آیلند بلوار شهید صیاد شیرازی بهعنوان محور اصلی و شریانی شهر
مقصد دیگر تیم رسانهای؛ بازدید از آیلند میانی بلوار شهید صیاد شیرازی به عنوان محور اصلی و شریانی، کریدور شمال به جنوب، کریدور ورودی و خروجی و محل تردد مهمانان شهر و استان بود.
بهترین در این خصوص گفت: در ضلع جنوبی تقاطع شهید قرنی و خیابان ارتش، یک ناهماهنگی وجود داشت و در ساخت آیلند وسط آن استاندارد رعایت نشده بود که بارها باعث تصادفاتی شده است. اکنون قرار است در بهسازی آیلند، این مشکل و ناهماهنگی ترافیکی رفع و عرض آیلند با آیلند قسمت شمالی همسان شود.
شهردار بیرجند ادامه داد: دراینخصوص درختی قطع نشده، بلکه مقداری شاخه هرس و تعدادی از درختان هم برای کاشت در مناطق دیگر، به نهالستان شهرداری منتقل شده است.
وی کاشت گونههای جدید درخت، تعویض جدول به طول ۵ هزار و ۷۰۰ متر، نصب پایه چراغهای دکوراتیو، اجرای طرح آیلند مناسب با توجه به بحران آب و … را از اقدامات برنامهریزی شده برای اجرای این طرح دانست و پیش بینی کرد که تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
تبدیل قبرستان ناصح به بوستان
قبرستان ناصح در کوچه پس کوچههای قدیمی میدان شهدا؛ که کمتر کسی غیر از اهالی محله، آن را دیده و یا نام آن را شنیده، محل بازدید پنجم بود. قبرستان قدیمی بیرجند متعلق به یک سده قبل که طی سالهای متمادی رها شده و مخروبهای بیش از آن باقی نمانده و متاسفانه محل امنی برای آسیب شده بود.
این قبرستان که متعلق به شهرداری است، حالا قرار است با طرح و برنامه آقای شهردار به یک بافت فرهنگی- تاریخی به نام بوستان ناصح تغییر نام دهد.
بهترین در مورد این قبرستان، اظهار کرد: قبرستان ناصح با مساحت یک هزار و ۲۰۰ مترمربع، محل دفن آقای ناصح معلم و عکاس قدیمی بیرجندی و مولف کتاب دولت یاد، خانواده اش و افراد دیگر است که با توجه بهاینکه محلی برای فساد شده بود، قرار است شهرداری از محل بازآفرینی شهری، این بافت را به عنوان یک بافت فرهنگی- تاریخی و بوستان زیبا آمادهسازی کند.
وی با اشاره به برآورد اعتبار یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای اجرای این طرح، بیان کرد: آب انباری که در زمان خاکبرداری پیدا شد، بازسازی شده و مقبرههای موجود در این قبرستان نیز در حال بازسازی است و قرار است کف سازی و جداره سازی با مصالح سنتی نیز انجام می شود. امیدواریم این طرح نیز تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
شهردار بیرجند با اشاره به لزوم تملک ملک ۲۳۰ متری مقابل این قبرستان، گفت: باید به دنبال توسعه درون زا بود و توسعه را از محله شروع کرد، این طرح نیز شاید دیده نشود، اما چون باعث امنیت بیشتر محله میشود و همچنین چون بعد تاریخی دارد، دارای اهمیت است و به یک محور گردشگری تبدیل خواهدشد.
ایجاد کارگاه اشتغال برای زنان و دختران در معرض آسیب با یک مخروبه
مقصد ششم تیم بازدیدکننده، خانه محله صنایع دستی شماره ۲ بیرجند، در میدان امام خمینی(ره) بیرجند بود که بهترین؛ با اشاره به افتتاح ۵ خانه محله در امسال، گفت: این خانه قبلا یک خانه متروکه بود که قرار بود در دورههای قبل تخریب شود، اما در این دوره؛ شهرداری آن را در جهت کار فرهنگی احیا و بصورت رایگان در اختیار یک کارگاه تولیدی صنایع دستی بانوان قراردادهاست.
شهردار بیرجند با اشاره به آموزش صنایعدستی بهصورت رایگان برای افراد نیازمند در این خانه، افزود: هم اکنون بیش از ۳۰ نفر خانم در این خانه محله مشغول هستند و با تولید صنایعدستی، کسب درآمد میکنند.
بازار بیرجند هویت دار میشود
ساخت سردرب ورودی بازار نیز محل بعدی بازدید بود.
دکتر بهترین دراینخصوص با تاکید بر لزوم هویت سازی برای بازار بیرجند، اظهارکرد: در این خصوص قرار است سه سردرب با اعتبار ۶ میلیارد تومان برای بازار ساخته شود که یک سردرب از طرف میدان امام خمینی(ره)، یک سردرب از طرف خیابان جمهوری و یک سردرب هم از طرف سهراهاسدی نصب خواهد شد.
وی افزود: فاز اول این طرح، ساخت تاج و سردرب با ارتفاع ۱۲ متر و مساحت ۵۰ متر و فاز دوم هم ساخت رواق از سمت میدان امام خمینی(ره) به روش سنتی و مثل بازار یزد است.
او همچنین از بهسازی و تعویض آبنمای میدان امام خمینی(ره) و آبنمای ضلع بازار با اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان خبر داد که تا ۲۲ بهمن امسال به اتمام میرسد.
ساخت سرویسهای بهداشتی با مدل المان شهری
هشتمین مقصد تور رسانهای بازدید از سرویس بهداشتی در حال ساخت پارک آزادی بود که شهردار بیرجند دراینخصوص گفت: با توجه بهاینکه پارک آزادی محل تردد مسافران و شهروندان است، ساخت سرویس بهداشتی مناسب ضروری بود که هماکنون این سرویس با مساحت ۱۱۵ متر مربع، دارای ۱۸ چشمه و با مکانات شیر آب و فلاش تانک مکانیزه برقی در حال ساخت است.
وی افزود: همچنین علاوه بر پارک آزادی، ساخت سرویس بهداشتی در پارکهای توحید، ثامن، وحدت، گنجی، معتمدنژاد و … با امکان دسترسی برای معلولین، کودکان و سالمندان در حال انجام است که سعی شده تا این سرویسها طوری ساخته شود که در ظاهر مانند یک المان شهری باشد.
افتتاح پارک شهید احمدی روشن مهرشهر تا نیمه اسفندماه
بوستان شهید احمدی روشن نیز مقصد دیگر بازدید بود که در سه فاز در حال است.
شهردار بیرجند گفت: در زمانی که شهردار شدم، این پارک به دلیل مشکل حقوقی حق ساخت نداشت که بلافاصله پس از حل این مشکل، ساخت آن را شروع کردیم.
وی مساحت این پارک را ۲٫۲ هکتار عنوان کرد و افزود: تاکنون ۸ میلیارد تومان برای ساخت قسمت های مختلف این پارک از جمله خرید وسایل بازی، کف پوش استاندارد، ۴ هزار متر پیادهرو سازی، زمین ورزشی حصار شده و … هزینه شده که امیدواریم هر سه فاز این پارک، تا پایان سال و روز درختکاری، برای افتتاح آماده شود.
وی بیان کرد: همچنین شهرداری جنب این پارک یک زمین خالی دارد که احتمالا به عنوان سالن ورزشی بانوان مورد استفاده قرار بگیرد.
۲۵ المان نوروزی در حال ساخت
بازدید دهم نیز از ساخت المانهای نوروزی در پارکینگ و انبار شهرداری در شمالشهر بود.
بهترین در این بازدید از ساخت ۲۵ المان جدید نوروزی با اعتبار یک میلیارد تومان خبر داد و گفت: برنامه ریزی برای ساخت المانهای نوروزی از خردادماه امسال آغاز شده و ۱۵ المان با اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان توسط شهرداری و ۱۰ المان هم بر اساس فراخوان انجام شده با اعتبار ۷۰۰ میلیون تومان؛ توسط بخش خصوصی ساخته خواهد شد.
شهردار بیرجند بیان کرد: از جمله این المانها یک فنجام بزرگ گلکاری شده، شیر آب قدیمی بزرگ با توجه به سابقه بیرجند در بهرمندی از شبکه آب شهری است که این المانها بر اساس نظر کمیته جانمایی، در میادین و معابر منتخب نصب خواهد شد.
وی نورپردازی سطح شهر با اعتبار یک میلیارد تومان، نقاشی دیواری با اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان، نصب سردیس مشاهیر و مفاخر بیرجند در بلوار شهید صیاد شیرازی، نصب بنر ۱۵۰ گویش اصیل بیرجندی ، نصب بنرهای خوش آمدگویی در ورودیهای شهر و … را از دیگر برنامه های استقبال نوروز امسال دانست.
او با اشاره به ساخت ۲ المان دیگر به مناسبت ماه مبارک رمضان، نیز گفت: شهرداری باید به سمت ساخت المانهای دائمی مناسب شهر حرکت کند که دراینخصوص یکی از برنامهها ساخت المان زعفران با اعتبار یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که در صورت تصویب شورای شهر، اجرا خواهد شد.
تعمیر صفر تا صدی اتوبوسهای فرسوده بهدست توانمند نیروهای بومی
مقصد بعدی بازدید، سوله تعمیر اتوبوسهای فرسوده بیرجند در محل پارکینگ شهرداری بود.
شهردار بیرجند با اشاره به اینکه این سوله ۹۰۰ متر مربع مساحت دارد که تمام آن با آجرها، ایرانیتها و ستونهای پروژههای قبلی و بدون هزینه اضافی ساخته شده است، گفت: تعمیر اتوبوسهای فرسوده نیز توسط نیروهای خود شهرداری و با کمترین هزینه انجام میشود و در حالی که یک شرکت در مشهد برای تعمیر ۲۶ اتوبوس، هزینه ۳۰ میلیاردی طلب کرده بود، اما نیروهای شهرداری از خردادماه امسال تاکنون، این تعداد اتوبوس را از صفر تا صد؛ فقط با هزینه ۲ میلیارد تومان تعمیر و بروز کردند.
وی یادآور شد: همچنین ۲۰ دستگاه اتوبوس فرسوده دیگر نیز تا پایان امسال بازسازی خواهد شد.
کارخانه پسماند شهرداری خوراک ندارد
مقصد دوازدهم؛ بازدید از کارخانه بازیافت پسماند شهرداری بود.
بهترین با اشاره به اینکه روزانه در بیرجند ۱۳۰-۱۵۰ تن زباله تولید میشود، گفت: هماکنون ۷۰ درصد زباله تولیدی دفع و ۳۰ درصد آن بازیافت میشود که باید این روند برعکس شود و ۳۰ درصد زباله دفعی هم به کمپوست تبدیل شود.
شهردار بیرجند اظهارکرد: سوله بازیافت شهرداری در بهمن۲ماه سال گذشته افتتاح شد و تست سرد، نصب نوار نقاله و مگنت برای جذب زباله فلزی، تست گرم، سکوی تخلیه، بارانداز و … انجام شده و مرحله بعد دپو و سوله تولید کمپوست است.
وی با اشاره به اینکه هماکنون یک شبکه مویرگی؛ زبالههای بازیافتی شهر را توسط زبالهگردهای جمع آوری و از شهر خارج میکند که به همین دلیل هم این کارخانه خوراک ندارد، عنوان کرد: این کارخانه آماده استارت است که دراینخصوص مزایده طرح تفکیک زباله در مبدأ و مقصد به شورا ارسال شده که ایراداتی داشته و پس از رفع در سامانه ستاد بارگذاری خواهد شد.
او با اشاره به ساماندهی ۷۹ خودروی جمع آوری زباله بازیافتی، تصریح کرد: همچنین شهرداری ۵۰۰ زباله گرد ایرانی را در بیرجند شناسایی کرده که برای تفکیک و جمعآوری زباله آنها را استخدام خواهد کرد. البته همه زبالهگردهای افراد نیازمند و مستحقی نیستند.
بهترین تصریح کرد: سایت پسماند شهرداری بیرجند؛ تنها سایت شرق کشور است که ترانشه مجزا برای زباله عفونی دارد، در انجام روند بازیافت در کارخانه، زبالهگرد حضور ندارد و همچنین این سایت زبالهسوزی ندارد.
نگهداری ۸۰۰ قلاده سگ در پناهگاه مهر
سیزدهمین مقصد بازدید نیز پناهگاه مهر بیرجند به عنوان مرکز نگهداری سگهای ولگرد بود.
شهردار بیرجند در این مرکز، گفت: هم اکنون در این پناهگاه، ۸۰۰ قلاده سگ نگهداری میشود که این سگ ها با سلاح بیهوشی زندهگیری میشوند و با انتقال به این مرکز قرنطینه، عقیمسازی و پلاککوبی میشوند.
وی افزود: هزینه نگهداری این سگها توسط شهرداری و همچنین از محل کمکهای مردمی با همکاری انجمن زیست محیطی یارا تامین میشود که به جز کمکهای غذایی مردم، ماهانه ۳۰ میلیون تومان هزینه دیگر نیاز است که باز هم با کمک مردم جمع میشود.
آرامستان بیرجند منتقل میشود
بازدید از آرامستان بیرجند نیز مقصد دیگر بود که بهترین در این خصوص گفت: هماکنون ۲ هزار قبر جدید ساخته شده و ۷۰۰ قبر هم در حال ساخت در قطعه جدید آرامستان است.
شهردار بیرجند، ساخت ۲ هزار متر مربع پیادهروسازی با اعتبار یک و نیم میلیارد تومان، ساخت قبر جدید با اعتبار یک و نیم میلیارد تومان، ساخت ۵۰۰ متر سایه بان در بلوک ۸ با اعتبار ۳۵۰ میلیون تومان، افزایش فضای سبز آرامستان، کاشت گونههای جدید درخت، تغییر مبلمان، نصب برج نورانی و دوربین نظارتی، آبرسانی به روش نوین و … را از جمله اقدامات انجام شده در قطعات مختلف آرامستان بیرجند عنوان کرد.
او قیمت هر قبر را یک میلیون تومان و بصورت پیش فروش ۳ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: گران ترین قیمت قبر بسته به مکان هماکنون ۶ میلیون تومان است.
بهترین؛ ایجاد بلوک نامآوران و فرهیختگان و همچنین بلوک گلستان مفاخر با ایجاد قبرهای سمبلیک برای آشنایی بیشتر با مفاخر را از جمله طرحهای در دست بررسی اعلام کرد.
وی با تاکید بر اینکه طرح انتقال آرامستان بیرجند به دلیل قرارگرفتن در بافت مسکونی و تکمیل ظرفیت اجباری است، بیان کرد: هماکنون یک زمین جدید با مساحت ۹۳ هکتار در ورودی جاده شوشود معرفی و تملک شده که باید برای انتقال آرامستان فعلی، تسطیح و آمادهسازی شود.
احیای هنر خراطی در خانهای متروکه
بازدید پانزدهم هم از خانه خراطی در محله پایینشهر انجام شد که به گفته دکتر بهترین؛ این خانه هم یک ملک متروکه بوده که حتی کنتورهای آب و برق آن هم توسط دزدان به یغما رفته است، اما شهرداری آن را تملک کرده و با ابتکار خود و هزینه ۵۰ میلیون تومانی، بازسازی شده و برای کاهش آسیبهای اجتماعی و همچنین تکمیل زیرساختهای گردشگری، به مدت یکسال؛ بهصورت رایگان در اختیار چند نفر از جوانان خوشذوق بیرجندی برای احیای صنعت خراطی قرار گرفته است.
اتصال شرقی- غربی بیرجند انجام میشود
پروژه دیگری نیز که به عنوان آخرین پروژه مورد بازدید قرار گرفت، ساخت پل و میدان در بلوار شهید فایده بود.
بهترین با اشاره به اینکه این پل و میدان کریدور شرغی- غربی مردم را تامین میکند، اظهار کرد: این پروژه؛ خیابان غفاری، اردیبهشت، پاسداران، ۲۰ متری دوم مدرس و بهشتی را به بلوار کاج، اراضی موسوی و سایت اداری متصل می کند و در واقع با اجرای آن نیمه غربی شهر به نیمه شرقی شهر متصل میشود.
وی ادامه داد: این پل دارای ۲۲۰ متر عرشه و با اعتبار ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، طی ۴ ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
او افزود: همچنین بلوار کاج نیز با ۱۰ هزار مترمربع زیرسازی و ۵۰۰ متر جدول گذاری، با اعتبار ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آماده آسفالت است که هفته آینده انجام خواهد شد.
انتهای پیام/۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0