اجرای طرح سفیران سلامت برای ترویج فرهنگ خودمراقبتی از تیرماه در استان / ۵ درصد از جمعیت استان مبتلا به دیابت هستند
به گزارش خبرنگار خاورستان؛ دکتر مهدی زاده؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت اظهارکرد: امروزه یکی از مهم ترین معضل و بیماری که افراد در تمام کشور با آن روبرو هستند دیابت است که به همین دلیل هفته سلامت امسال با شعار غلبه بر دیابت نامگذاری شده است.
وی افزود: در ایران هم مثل سایر کشورها تعداد آمار دیابتی ها رو به افزایش است و هم اکنون ۱۴ درصد از جمعیت کشور مبتلا به افزایش قند خون هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: از این ۱۴ درصد، ۵ درصد به مرحله دیابت رسیدند که ۵۰ درصد از آنها از بیماری خود مطلع نیستندکه این موضوع کار را برای پیشگیری سخت تر می کند.
مهدی زاده بیان کرد: با توجه به اینکه دیابت سبب اسیب به چشم، کلیه، قلب و سایر دستگاه های بدن می شود، پیشگیری و درمان این بیماری بسیار حائز اهمیت است که باید اطلاع رسانی کنیم.
وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ خودمراقبتی از اهداف ما بوده و هست اظهارکرد: برای ترویج این فرهنگ تربیت سفیران سلامت از برنامه های ما است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برای تحقق این امر؛ برنامه ریزی شده تا در هر محیط خانواده، مدرسه و محل کار، یک نفر آموزش های خودمراقبتی را فراگیرد و به بقیه انتقال دهد.
مهدی زاده افزود: ایستگاه های سلامت در نقاط مختلف شهر وجود دارد و در هفته سلامت هم یک دستگاه اتوبوس آمبولانس برای ارائه آموزش و کنترل مراحل اولیه سلامت اماده ارائه خدمت است.
وی افزود: در ایستگاه سلامت روز جمعه، ۲۸۰ نفر کنترل سلامت شدند که ۲۰ نفر مبتلا به دیابت بودند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجندبا اشاره به اینکه ۵ درصد جمعیت استان مبتلا به دیابت هستند گفت: بیش از ۲ درصد از این میزان بالای ۳۰ سال سن دارند.
مهدی زاده اظهارکرد: از ابتدای تیرماه امسال با جذب ۱۴۰ نفر نیرو، مراقبت های فعال در سطح شهرستان ها هم انجام خواهد شد و سفیران سلامت همانند بهورزان در روستاها به مردم مراجعه خواهند کرد.
وی گفت: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت تعداد پایگاه های سلامت در شمال شهر وحاشیه بیرجند از ۴ مرکز به ۷ مرکز ارتقاء پیدا کرده است.
وی در خصوص مرکز درمانی خوسف هم بیان کرد: این مرکز مجوز فعالیت شبانه روزی دارد اما از ساعت ۱۲ شب پزشک این مرکز به صورت آنکال و پرستاران فعال خواهند بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در صورت استخدام نیرو ۱۵ مرکز بهداشتی درمانی از جمله مرکز خوسف به صورت سه شیفته خدمات دهی خواهند کرد.
مهدی زاده تصریح کرد: یکی دگر از مشکلات مرکز بهداشتی درمانی خوسف، کمبود فضای فیزیکی است که قرار است طبقه دوم این مرکز هم ساخته شود و هم اکنون در حالی تهیه نقشه و رایزنی با پیمانکار هستیم.
وی تصریح کرد: بیمارستان خوسف ردیف اعتباری نداشته است و تاکنون هم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات دانشگاه برای ان هزینه شده که به ۸ و نیم میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد که برای تامین آن باید از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ردیف بودجه ای برای آن در نظر گرفته شود.
انتهای پیام / ۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0