گزارشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در خراسان جنوبی؛

از گازرسانی به ۹۴ درصد روستاهای خراسان جنوبی تا احداث ۱۷ بیمارستان/ ۹۹ درصد روستاهای خراسان‌جنوبی برق‌رسانی شده است

به برکت انقلاب اسلامی در حال حاضر ۱۷ بیمارستان با ۱۶۰۰ تخت بستری در خراسان‌جنوبی در حال فعالیت هستند که ۱۴ بیمارستان دانشگاهی و سه بیمارستان غیردانشگاهی است.

به گزارش خبرنگار خاورستان، هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته شود، اهمیت پرداختن به موضوع دستاورد‌های انقلاب اسلامی و اهمیت تبیین دستاورد‌ها و پیشرفت‌های جمهوری اسلامی بیش‌تر می‌شود.
انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست. رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون «معجزه قرن» و «انفجار نور» یاد کرده و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت می‌کند. دهه فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزه‌های گوناگون است. دشمنان تلاش می‌کنند تا از طریق قدرت رسانه‌ای خود، جلوی درک واقعیات انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی از سوی جوانان ایرانی را گرفته و با نوع واقعیت‌پنداری برای آنان، در پشتوانه‌های مردمی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی خلل وارد سازند. لذا در چنین شرایطی، اهمیت تبیین دستاوردهای انقلاب و جمهوری اسلامی به‌عنوان یک وظیفه آشکار می‌شود.
به ۸۸ درصد روستاهای خراسان‌جنوبی آبرسانی شده است
حسین امامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در گفت‌و‌گو با خاورستان، اظهار کرد: ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، جمعیت تحت پوشش آبرسانی روستایی در جنوب خراسان ۵٫۱ درصد بوده که در حال حاضر و بعد از گذشت ۴۲ سال، درصد جمعیت تحت پوشش آبرسانی روستایی به ۸۸٫۷۴ درصد رسیده که نشان دهنده رشد ۸۳٫۲ درصدی است.
وی در مورد درصد جمعیت تحت پوشش فاضلاب روستایی افزود: در سال ۱۳۵۷ جمعیت تحت پوشش فاضلاب روستایی صفر بوده اما در حال حاضر به ۱٫۷۹ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی بیان کرد: ابتدای انقلاب اسلامی درصد جمعیت تحت پوشش آب شهری ۷۷ درصد بوده که در حال حاضر به ۹۹٫۸۵ درصد رسیده و ۲۲٫۸۵ درصد رشد داشته است.
امامی گفت: درصد جمعیت تحت پوشش فاضلاب شهری ابتدای انقلاب صفر درصد بوده اما در حال حاضر به ۳۴٫۶ درصد رسیده است.
گازرسانی به ۹۴ درصد روستاهای خراسان‌جنوبی
سید محمود هاشمی مدیر عامل شرکت گاز خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ما در مورد گازرسانی به استان، اظهار کرد: گازرسانی به خراسان جنوبی پس از استان شدن آغاز شده و عمر گازرسانی به شهر و روستاهای خراسان جنوبی به کمتر از ۱۵ سال می‌رسد.
وی با بیان این‌که عمده گازرسانی به نقاط روستایی خراسان‌جنوبی پس از سال ۱۳۹۷ یعنی دو سال قبل انجام شده، افزود: ابتدای سال ۱۳۹۷، گازرسانی در حوزه روستایی در خراسان‌جنوبی ۳۵ درصد بوده اما در حال حاضر درصد بهره‌مندی روستاهای استان از نعمت گاز به ۹۴ درصد می‌رسد که از نُرم کشوری؛ ۸۵ درصد بالاتر است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با بیان این‌که طی دو سال بیش از یک هزار روستای استان گازرسانی شده، افزود: در حال حاضر ۱۳۱۳ روستای استان گازرسانی شده است.
هاشمی با بیان این‌که تمام شهرهای استان به طور کامل و ۹۴ درصد روستاها گازرسانی شده، گفت: مجموع درصد گازرسانی شهری و روستایی در استان ۹۷ درصد است.
وی عنوان کرد: ان‌شاءالله تا هفته دولت سال آینده، ۹۸ درصد روستاهای استان از نعمت گاز برخوردار و پوشش گاز در شهرها و روستاهای خراسان‌جنوبی به ۹۹.۵ درصد خواهد رسید و تا شهریور سال آینده تمام روستاهای استان از نعمت گاز برخوردار خواهند شد‌.
۹۶ درصد جمعیت روستایی استان برخوردار از تلفن ثابت
حسن آذری‌نصرآباد مدیرعامل مخابرات منطقه خراسان‌جنوبی نیز در گفت‌وگو با خاورستان، در مورد وضعیت تلفن ثابت در استان، اظهار کرد: در حال حاضر و پس از گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ۹۶ درصد جمیعت روستایی استان تحت پوشش تلفن ثابت خانگی و ۵۱ درصد جمعیت روستایی استان از اینترنت پرسرعت مخابرات برخوردار هستند.
وی با بیان این‌که جمعیت تحت پوشش همراه اول روستاهای استان به ۹۰ درصد رسیده، ادامه داد: در حال حاضر ۹۹ درصد جمعیت روستایی استان حداقل از یکی از خدمات مخابرات استفاده می‌کنند.
۹۹ درصد جمعیت روستایی خراسان‌جنوبی از نعمت برق برخوردار هستند
سعید دادگر مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: در حال حاضر در خراسان جنوبی ۳۸۴ هزار مشترک برق داریم.
وی افزود: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری استان و ۹۹٫۹ درصد جمعیت روستایی استان برقدار هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان جنوبی بیان کرد: ۱۰۰ درصد جمعیت روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان و ۲۰۰۵ حلقه چاه کشاورزی در خراسان‌جنوبی برقدار است.
نرخ ۹۵ درصدی پوشش تحصیلی در خراسان‌جنوبی
محمدعلی واقعی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در مورد وضعیت آموزش و پرورش در خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: در حال حاضر نرخ پوشش تحصیلی در دوره‌های مختلف ابتدایی، متوسطه اول و دوم در استان به حدود ۹۵ درصد می‌رسد.
وی در مورد سواد آموزی در استان، افزود: سوادآموزی از بدو تاسیس تاکنون موفق شده انقلابی در رشد نرخ جمعیت باسواد و جهشی در تولید محتوای علمی برای سوادآموزان ایجاد کند به طوری که نرخ جمعیت باسواد استان به بیش از ۹۶ درصد ارتقا یافته است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۷۰۰ فضای آموزشی در خراسان‌جنوبی با بیش از ۱۷۲ هزار دانش‌آموز در استان داریم.
آسفالت ۸۳۵ راه روستایی در خراسان‌جنوبی
وحید داعی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما در مورد وضعیت راه‌های استان در حال حاضر اظهار کرد: مجموع طول راه‌های استان خراسان‌جنوبی ۱۷ هزار و ۱۶۲ کیلومتر است.
وی افزود: این مجموع طول راه‌ها شامل ۶۵۸ کیلومتر باند دوم، ۹۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۴ هزار و ۱۱۴ کیلومتر راه فرعی، ۵ هزار و ۸۳۱ کیلومتر راه روستایی آسفالته، یک هزار و ۲۰۷ کیلومتر راه روستایی شوسه و ۴ هزار و ۴۳۶ کیلومتر راه روستایی خاکی است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی بیان کرد: برای رسیدن به متوسط کشوری به احداث یک هزار و ۸۴۵ کیلومتر راه دیگر در استان نیاز داریم.
داعی عنوان کرد: در حال حاضر از ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان ۸۳۵ روستا از راه آسفالته برخوردار هستند.
راه آهن
وی در مورد احداث راه آهن در خراسان جنوبی که یکی از مهمترین اقدامات اداره کل راه و شهرسازی پس از انقلاب اسلامی در حوزه راه‌های استان است، اظهار کرد: راه آهن آروزی دیرین مردم خراسان‌جنوبی بود که پس از سال‌ها پیگیری در سال گذشته کلنگ‌زنی شد و عملیات اجرایی قطعه ۱۶ بیرجند به سمت یونسی به طول ۳۲ کیلومتر در نیمه مهرماه سال ۱۳۹۸ در محدوده جغرافیای خراسان‌جنوبی آغاز شد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی گفت: علاوه بر اجرای خط ریلی بیرجند- یونسی، عملیات اجرایی راه آهن آنتنی فردوس از ایستگاه جزین به طول ۷۱ کیلومتر در سال ۱۳۹۸ آغاز شده است.
داعی خاطرنشان کرد: از مهمترین برنامه‌های اداره کل راه و شهرسازی استان در سال جاری، رساندن پروژه‌ها و قراردادهای راه آهن به پیشرف فیزیکی ۲۰ درصد و آغاز عملیات اجرایی قطعه ۱۷ راه‌آهن بیرجند – یونسی به طول ۴۲ کیلومتر با برآوردی حدود ۱۵۰ میلیارد تومان بوده است.
وی در مورد مسکن، اظهار کرد: در بخش مسکن نیز به منظور تأمین زمین و مسکن مورد نیاز متقاضیان از محل نوسازی و بهسازی بافت‌های ناکارآمد شهری، تامین مسکن اقشار کم درآمد، تامین مسکن خانوارهای فاقد مسکن و خانه اولی‌ها و نوسازی و بهسازی مسکن روستایی اقدام می‌شود.
کشاورزی
غلامرضا قوسی مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با خاورستان، از پیشرفت‌های بخش کشاورزی در استان خراسان‌جنوبی پس از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: ۴۰ درصد جمعیت استان مشغول به کار کشاورزی هستند.
وی با بیان این‌که طی این مدت کشاورزی به صورت مکانیزاسیون انجام می‌شود، افزود: در حال حاضر ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در استان ۱۴۰ درصد است.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: تولیدات زراعی استان در حال حاضر سالانه ۵۹۸ تن است.
قوسی با اشاره به این‌که مجموع تولیدات باغی استان به ۱۴۶ هزار تن رسیده، عنوان کرد: سطح زیرکشت محصولات باغی در استان ۶۹ هزار هکتار است.
وی خودکفایی محصولات زراعی را از جمله فعالیت‌های شاخص کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: طرح خودکفایی محصولات زراعی با تغییر الگوی کشت و بهبود ماده آلی خاک به ۷۶ هزار هکتار پیش‌بینی شده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی تغییر الگوی کشت را از دیگر اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی دانست و گفت: در حال حاضر هفت هزار و ۴۳۰ تن محصولات تولیدی استان از تولیدات مختلف در بحث تغییر الگوی کشت است.
قوسی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۸۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان‌جنوبی زیرکشت محصولات باغی و زراعی است.
وی در مورد طرح‌های آبیاری نوین اظهار کرد: آبیاری نوین یکی دیگر از اقداماتی است که در بخش کشاورزی استان انجام شده و در حال حاضر حدود ۳۶ هزار هکتار از اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی مجموع اراضی آبی استان را ۱۴۱ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: توسعه گلخانه‌ها، به‌کارگیری فناوری نوین در مصرف بهینه آب، توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آب‌بر، توسعه و ارتقای به‌کارگیری فناوری‌های نوین در زمینه دام، طیور و شیلات و افزایش ضریب مکانیزاسیون در بخش‌های زراعی و باغی از دیگر رویکردهای بخش کشاورزی در خراسان‌جنوبی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
صنعت، معدن و تجارت
عباس جرجانی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی نیز در گفت‌وگو با خاورستان، در مورد اقدامات انجام شده در حوزه صنعت، معدن و تجارت در خراسان‌جنوبی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: خراسان‌جنوبی استانی کاملاً معدنی است که اگر برگردیم به حدود ۴۲ سال قبل می‌بینیم ظرفیت داشته اما متاسفانه این ظرفیت‌ها بالفعل در نیامده بود.
وی افزود: یکی از قدیمی‌ترین معادن در منطقه جنوب خراسان معدن مس قلعه‌زری بود که مالکیتش در اختیار دولت بوده و در حال حاضر سرمایه‌گذاران توانستند به بخش معدن ورود کنند و واحدهای صنعتی نیز توسط سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی ایجاد شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی بیان کرد: در حال حاضر در خراسان‌جنوبی حدود ۶۳۰ واحد معدنی دارای پروانه بهره‌برداری معدنی وجود دارد که به عنوان یک قابلیت اشتغال در حال حاضر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در این معادن مشغول به فعالیت هستند.
جرجانی در مورد بخش صنعت، اظهار کرد: طرح فولاد قائنات یک طرح صنعتی معدنی است که ان شاءالله تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد و اقدام بزرگی در بخش صنعت استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی بیان کرد: طرح تولید کاغذ از ضایعات کاغذی نیز جزو طرح‌های بزرگی است که تأسیساتش وارد سایت شده و برای نصب و راه‌اندازی آماده شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: طرح کاشی نیلوفر نیز از طرح‌هایی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بیرجند آغاز بکار کرده و طرح توسعه آن تا پایان سال‌جاری به بهره‌برداری خواهد رسید و اشتغال بسیار خوبی را در استان ایجاد خواهد کرد.
جرجانی اظهار کرد: در زمینه فراوری‌های مواد معدنی از جمله کانسنگ طلا نیز کارهای خوبی انجام شده که ان‌شاءالله تا پایان سال یکی از واحدهای فراوری معدنی در زمینه طلا به بهره‌برداری می‌رسد و مابقی که حداقل دو طرح بزرگ است که در نیمه اول سال ۱۴۰۰ مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.
وی با بیان این‌که قبل از انقلاب واحد صنعتی خاصی در استان نداشتیم، افزود: اما پس از انقلاب اقدامات بسیار خوبی در راستای توسعه صنعتی استان انجام شد و شاخصه اصلی آن کویرتایر است که چهارمین تولیدکننده لاستیک کشور است که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این واحد اتفاق افتاده که با اجرای طرح توسعه آن ظرفیت این واحد به دو برابر میزان موجود خواهد رسید و اشتغال خوبی رقم خواهد زد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی بیان کرد: در شهرستان‌های قاین و درمیان واحدهای تولید سیمان با ظرفیت سالانه یک میلیون تن تقریبا روزی ۳ هزار تن سیمان تولید می‌کنند.
جرجانی با بیان این‌که در شهرستان سربیشه اکسید منیزیم جزو واحدهای شاخص در کشور است، گفت: در منطقه‌ نهبندان واحدهای سنگ‌بری و واحد سیلیس را داریم که در دهه مبارک فجر امسال به بهره برداری رسیده و می‌تواند واحدهای فراوری بسیار خوبی در این خصوص ایجاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در تولید لوله‌های پلی‌اتیلن در کشور نیز خراسان‌جنوبی جزو صاحب نام‌ها از نظر کیفیت است و در تولید پروفیل‌های upvc پنجره‌های دوجداره نیز حرفی برای گفتن دارد.
وجود ۱۷ بیمارستان در خراسان‌جنوبی
محمد دهقانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در مورد اقدامات حوزه بهداشت و درمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جنوب خراسان در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: ابتدای انقلاب اسلامی در شهرستان‌های زیر مجموعه جنوب خراسان که در آن زمان استان خراسان‌جنوبی نبود، خدمات درمانی بسیار اندک انجام می‌شده است.
وی افزود: آن زمان چند شهرستان دارای بیمارستان‌های کوچک با تخت‌های محدود و بدون پزشک متخصص بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: آن سال‌ها اغلب پزشکان، عمومی و از خارج کشور به مردم خدمات ارائه می‌دادند.
دهقانی عنوان کرد: در آن زمان نظام شبکه بهداشتی در هیچ کجای کشور وجود نداشته است.
وی اظهار کرد: همه آنچه ما در شبکه بهداشت، درمان، فوریت‌های پزشکی، آموزش و سایر قسمت‌ها داریم، دستاوردهایی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در استان خراسان جنوبی و شهرستان‌های استان راه‌اندازی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: دانشکده علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۳۶۵ با دو رشته پزشکی و پرستاری تاسیس شده و پس از سال ۱۳۷۲ به دانشگاه ارتقا یافته است.
دهقانی با بیان این‌که در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، استان خراسان‌جنوبی را پوشش می‌دهد، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۷ بیمارستان با ۱۶۰۰ تخت بستری در خراسان‌جنوبی داریم که ۱۴ بیمارستان دانشگاهی و سه بیمارستان غیردانشگاهی است.
حضور ۲۵۰ پزشک متخصص و فوق‌تخصص در خراسان‌جنوبی
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۲۵۰ پزشک متخصص و فوق‌تخصص در رشته‌های مختلف در سطح استان خراسان جنوبی مشغول ارائه خدمت به مردم هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: در حوزه اورژانس‌های پیش‌بیمارستانی ۸۰ پایگاه اورژانس ۱۱۵ در سطح استان فعالیت دارند.
دهقانی بیان کرد: دو پایگاه اورژانس هوایی در بیرجند و طبس داریم که دستاورد بسیار بزرگی در حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی به حساب می‌آید.
وی تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی در حال حاضر در استان ۳۱۴ خانه بهداشت، ۷۰ پایگاه بهداشتی و ۱۰۳ مرکز جامع خدمات سلامت فعال است به گونه‌ای که تمام جمعیت استان تحت‌پوشش خدمات بهداشتی قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: در حوزه آموزش در حال حاضر ۹ دانشکده با ۶۰ رشته تحصیلی و ۳۰۰ عضو هییت علمی در سطح استان داریم و حدود ۳۷۰۰ دانشجو در رشته‌های مختلف تحصیل می‌کنند.
دهقانی گفت: علاوه بر رشته‌های پزشکی عمومی، دندانپزشکی عمومی و داروسازی عمومی در ۲۵ رشته تحصیلات تکمیلی دانشجو می‌پذیریم.
وی بیان کرد: در رشته‌های پی‌اچ‌دی، کارشناسی‌ارشد و حتی دستیاری تخصصی در ۹ رشته متخصص، برای ارائه خدمات به مردم کشور تربیت می‌شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: تعداد رشته‌های متعدد کارشناسی در رشته‌های مختلف داریم.
دهقانی با اشاره به حوزه تحقیقات، افزود: پنج مرکز تحقیقاتی در سطح دانشگاه وجود دارد. چهار شرکت دانش بنیان که محصولات خیلی خوبی را تولید و عرضه می‌کنند و در مجموع در سطح دانشگاه علوم پزشکی بیرجند حدود ۷ هزار و ۳۰۰ نفر نیرو اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، طرح و تعهدات و نیروهای شرکتی فعالیت دارند.
وی گفت: در حوزه بهداشت و درمان هر آنچه که در خراسان جنوبی داریم به برکت انقلاب اسلامی بوده و پس از آن طی ۴۲ سال گذشته فراهم و راه‌اندازی شده که نتیجه آن ارائه خدمت به مردم استان در ۱۱ شهرستان است که امیدواریم روز به روز از نظر کمی و کیفی سطح ارائه خدمات به مردم افزایش پیدا کند و مردم به آن‌چه لیاقت آن را دارند دست پیدا کنند و برای دریافت خدمت مشکلی نداشته باشند.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۶۰/ ۴