گزارش خبری/

اقتصادی که با توسعه صنایع دستی مقاوم می شود

خراسان جنوبی همانند سایر مناطق کشور صنایع دستی بی نظیری که نشان از تمدن و فرهنگ این منطقه است ، دارد و اگر توجه لازم به این صنایع دستی صورت گیرد تحول بزرگی در حوزه اشتغال و تولید داخلی در استان ایجاد خواهد شد.

به گزارش خاورستان به نقل از زن امروز ، صنایع دستی باتوجه به ویژگی ها و شاخصه‌های آن می‌تواند بعنوان یک پیام‌رسان جدی از فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی کشورمان در سطح جهانی نقش ایفاء نماید.
سه عنصر هنر، فرهنگ و صنعت در ذات صنایع دستی نهفته است و به عنوان یک منبع درآمد بسیار غنی می‌تواند جایگزین بسیاری از درآمدهایی که به متکی به نفت است، باشد.
ارزش بالقوه صنایع دستی ایران به گونه‌ای است که اگر این صنایع ساماندهی و تقویت شوند و سرمایه‌گذاری لازم در مورد تولید آنها صورت گیرد با صادر کردن آنها به کشورهای دیگر می‌توان از صادرات نفت بی‌نیاز شد.
در استان خراسان جنوبی همانند سایر مناطق کشور صنایع دستی بی نظیری وجود دارد که نشان از تمدن و فرهنگ این منطقه دارد و اگر توجه لازم به این صنایع دستی صورت گیرد تحول بزرگی در حوزه اشتغال و تولید داخلی در استان ایجاد خواهد شد.
افراد فعال در حوزه صنایع دستی در استان دارای مشکلاتی در حوزه کاری خود هستند که از جمله این مشکلات نبود بازار فروش برای محصولات است.
بازارچه فروش صنایع دستی در باغ موزه اکبریه بیرجند تنها محلی است که صنعتگران در آن اقدام به فروش محصولات خود می کنند هرچند این بازارچه در تمامی ایام سال باز است اما ایام نوروز که گردشگران زیادی به استان سفر می کنند رونقی در فروش تولیدات هنرمندان و صنعتگران می توان در این بازارچه مشاهده کرد.
به سراغ یکی از فروشندگان صنایع دستی رد باغ اکبریه بیرجند رفتیم تا اوضاع کار وی را جویا شویم.
فرامرزی مسوول فروش سرمه دوزی و تابلوهای معرق مس در باغ اکبریه در گفتگو با خبرنگار زن امروز، اظهار کرد: فروش محصولات تا کنون خوب بوده است و از فروش خود راضی هستیم.
وی افزود: برای معرق و سرمه دوزی هم سفارش کار و هم درخواست کارآموزی را داشته ایم.
مسوول فروش سرمه دوزی و تابلوهای معرق مس با بیان اینکه رضایت مسافران برای ما بسیار مهم است و در اولویت قرار دارد، گفت: خوشبختانه امسال به صنایع دستی استان توجه بهتری شده است.
فرامرزی تنوع کار را از دلایل مهم در جذب مشتری دانست و افزود: هنرمندان ما باید به این موضوعات توجه داشته باشند.
وی از نبود بازارچه دائم صنایع دستی در استان گلایه کرد و گفت: اگربه طور فصلی و یا دوره ای یک بازارچه صنایع دستی در استان دایر شود کمی از مشکلات افراد فعال در این حوزه حل خواهد شد.
فرامرزی بافت فرش، کار کاشی و سرامیک و معرق مس را از جمله هنرهایی دانست که بایستی بیشتر به آن توجه شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به صنایع خرد است، گفت: با تقویت داشته هایمان و ایمان به تولیدات خود می توانیم صاحب اشتغال و حل مشکلات اقتصادی شویم.
حسین عباس زاده در گفتگو با خبرنگار زن امروز اظهار کرد: تا پایان روز ۱۳ فروردین امسال ۴۴۰ میلیون تومان صنایع دستی استان با برگزاری بازارچه ها به فروش رسید که یک گام به سوی اجرا و عمل است و از افزایش بسیاری خوبی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است.
وی تصریح کرد: آمار فوق مربوط به بازارچه های نوروزی و موقت برپا شده است که اگر آمار فروشگاه های صنایع دستی و شرکت های تعاونی صنایع دستی استان به آن اضافه شود فروش ما بیش از این خواهد بود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی بیشترین آمار فروش را مربوط به شهرستان های طبس، بیرجند و سرایان دانست.
عباس زاده در خصوص پرفروش ترین صنایع دستی استان نیز گفت: صنایع دستی اعم از بافته های داری، حوله بافی سنتی، جاجیم بافی، گلیم و سفره آردی، فروش خیلی خوبی داشته اند.
عباس زاده ادامه داد: امسال برای بحث بازاریابی و فروش بین المللی اقداماتی را در دستور کار داریم و یکی از موضوعاتی که در فروش بین المللی باید مد نظر داشته باشیم افزایش کیفیت و طراحی‌ها با نیاز روز است.
وی همچنین از افزایش مراکز موقت فروش صنایع دستی در استان طی این مدت خبرداد و تصریح کرد: هم اکنون حدود ۱۲۵ غرفه صنایع دستی و سوغات و ۱۰ سیاه چادر در۱۱ شهرستان برپاست .
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی تصریح کرد: حوزه صنایع دستی بر روی حمایت، توسعه و ترویج و آموزش فعالیت دارد.
وی در خصوص درخواست فروشندگان برای وجود بازارچه‌های دائمی، گفت: سه بازارچه دائمی در فردوس، بیرجند و بشرویه در حال ساخت است که در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
بیش از ده سال از ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ می‌گذرد و مقام معظم رهبری بارها بر تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید داشته اند تا جایی که امسال را نیز سال اقتصادی نام نهادند. جهت‌گیری و محوریت اقتصاد مقاومتی بر تولید است، یعنی اگر اقتصاد بخواهد در مقابل تهدیدات مقاوم باشد و به اهداف متعالی برسد باید توجه کافی و همه جانبه به محصولات داخلی داشت، لذا انتظار می‌رود در سال جاری برای حل مشکلات صنایع دستی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی گامهای عملی برداشته شود.