اقدامات بانکها نباید منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی شود/ کارخانه قند قهستان و کشتارگاه صنعتی شرق به بهرهبرداری میرسد
به گزارش خبرنگار خاورستان، پیش از ظهر امروز ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی خراسانجنوبی در محل دادگستری خراسانجنوبی با بررسی چهار دستور کار برگزار شد. بررسی مشکلات کارخانه قند قهستان، بررسی مشکلات کشتارگاه آرک آریا شرق، بررسی مشکلات کارخانه سفال نیلوی شرق و بررسی مشکلات کارخانه فرآوری زرشک و پسته کارگر از مسائل مطرح شده در این جلسه بود.
بهرهبرداری از کارخانه قند قهستان در مهر ۱۴۰۰
علیرضا محمودیراد رئیس هیات مدیره کارخانه قند قهستان در مورد مشکلات کارخانه قند قهستان، اظهار کرد: کارخانه قند قهستان در دهه ۴۰ برای تثبیت جمعیت در منطقه مرزی احداث شده و پس از سالها فعالیت در دهه ۹۰ به دلایلی تعطیل شده است.
وی با بیان اینکه راهاندازی این کارخانه برای استان بسیار ضرورت دارد، افزود: از سال ۱۳۹۴ با تعدادی از سرمایه گذاران برای احیای مجدد کارخانه قند اقدام کرده و تاکنون بیش از ۸۰ درصد بازسازی ابزارآلات کارخانه انجام شده است.
رئیس هیات مدیره کارخانه قند قهستان بیان کرد: در حال حاضر مهمترین مشکل کارخانه تهیه مواد اولیه و شکر خام برای تولید است لذا درخواست میشود چغندر قند تولیدی در استان برای تهیه قند و شکر به کارخانه قند قهستان داده و به استان های دیگر صادر نشود چراکه طی سالهای گذشته چغندر قند تولیدی استان به استان خراسان رضوی فرستاده میشده است.
محمودی راد گفت: ظرفیت تولید این کارخانه ۱۰۰ هزار تن چغندر قند است اما با جذب ۴۰ هزار تن چغندر قند میتوانیم کارخانه قند قهستان را تا مهرماه سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: در مورد جذب سهمیه شکر خام استان برای تبدیل آن به شکر سفید در کارخانه قهستان نیز خواستار همکاری هستیم.
رئیس هیات مدیره کارخانه قند قهستان با بیان اینکه تامین اجتماعی یکی دیگر از مشکلات کارخانه قند قهستان است، گفت: اکنون بیش از ۶۰ درصد بدهی ما به این سازمان بخاطر جرائم است که درخواست عدم دریافت جرائم را داریم چراکه کارخانه بهتر میتواند فعالیت خود را آغاز کند.
عباس جرجانی مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانجنوبی نیز در این جلسه، اظهار کرد: کارخانه قند قهستان در سال ۱۳۴۰ در شهرستان درمیان با هدف اشتغال و تثبیت جمعیت در مرز احداث شده است.
وی با بیان اینکه کارخانه قند قهستان در سال ۱۳۹۲ به دلیل فرسودگی تجهیزات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بدهی به بانک، حقوق معوقه کارگران و سوء مدیریت تعطیل شد، افزود: تأمین مواد اولیه برای راهاندازی مجدد کارخانه قند قهستان بسیار مهم است.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: کشت چغندر قند بحثی رقابتی است و کشاورزان به دنبال سود بیشتر هستند و ما نیز به دنبال حمایت از کشاورز، لذا هییت مدیره جدید کارخانه قند قهستان باید اعتماد سازی برای کشاورزان جهت در اختیار گذاشتن محصولشان را انجام دهند چراکه مدیران قبلی کارخانه بی اعتمادی هایی را برای کشاورزان به وجود آوردهاند.
جرجانی عنوان کرد: ان شاءالله پس از بهره برداری از این کارخانه ۳۷۰ نفر مشغول بکار خواهند شد.
وی اظهار کرد: کارخانه قند قهستان ظرفیت تبدیل ۱۵۰ هزار تن شکر خام را دارد و برای تأمین شکر خام مورد نیاز این کارخانه جهت تبدیل به شکر سفید مشکلی نداریم.
محمد حسین اکبری معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی نیز در این خصوص اظهار کرد: تعطیلی کارخانه قند قهستان سطح زیر کشت چغندر قند استان را از پنج هزار هکتار به ۳۵۰ هکتار کاهش داده است.
وی با بیان اینکه با راهاندازی مجدد کارخانه سطح زیر کشت چغندر قند استان به صورت منطقی افزایش خواهد یافت، افزود: از راهاندازی کارخانه قند قهستان با ظرفیت کامل حمایت میشود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از تحویل ۳۰ درصد محصول چغندر قند شرکتهای سهامی زراعی استان به کارخانه قند قهستان خبر داد و گفت: با اعتمادسازی کارخانه، تمام محصول چغندر قند کشاورزان استان برای کارخانه قند قهستان جذب خواهد شد.
اکبری خاطرنشان کرد: برای آغاز بکار کارخانه سطح زیر کشت ۱۶۳ هکتار چغندر قند در شهرستانهای درمیان، قاین و نهبندان مشخص شده تا در بهار سال آینده کشت چغندر قند در استان انجام شود.
تامین آب شرب و استرداد مالیات بر ارزش افزوده/ بهرهبرداری از کشتارگاه صنعتی شرق در اردیبهشت ۱۴۰۰
دستور کار بعدی بررسی مشکلات کشتارگاه آرک آریا شرق بود.
حسن خیاط مدیرعامل کشتارگاه آرک آریا شرق در خصوص مشکلاتش در این ستاد، اظهار کرد: تامین آب شرب و استرداد مالیات بر ارزش افزوده از جمله مهمترین مشکلات این کشتارگاه است.
وی افزود: تاکنون ۱۵میلیارد تومان با مشارکت بانک کشاورزی از محل منابع صندوق توسعه ملی برای احداث این کشتارگاه تسهیلات دریافت شده است.
مدیرعامل کشتارگاه آرک آریا شرق بیان کرد:بزرگترین کشتارگاه صنعتی شرق کشور از سال گذشته عملیات اجرایی آن در شهرستان خوسف آغاز شده و ظرفیت تولید این کشتارگاه در یک شیفت کاری شامل کشتار ۵۰۰ راس دام سبک، ۵۰ رأس دام سنگین و ۵۰ قطعه شترمرغ است.
خیاط عنوان کرد: کشتارگاه دارای پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی است که انشاءالله در بدبینانه ترین حالت پیشبینی میشود تا اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.
وی اظهار کرد: تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح هزینه شده و در فاز نخست این کشتارگاه برای ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل کشتارگاه آرک آریا شرق گفت: در صورت فاز تکمیلی این طرح در مساحت ۲۰ هزار مترمربع زیربنا، ظرفیت اشتغال مستقیم برای ۴۰۰ نفر و اشتغال غیر مستقیم برای سه هزار نفر ایجاد خواهد شد.
خیاط به مشکلات کشتارگاه؛ تأمین آب شرب و استرداد ارزش افزوده پرداختی در دوران ساخت اشاره و بیان کرد: آب صنعتی برای کشتارگاه تامین شده اما در بحث آب شرب مورد نیاز کارگران میزان آب شرب مورد نیاز این مجموعه ۴۰ مترمکعب است که تاکنون آب و فاضلاب به دلیل اینکه درخواست ما نامتعارف است اقدامی برای تامین آب شرب انجام نداده که درخواست همکاری داریم.
وی اظهار کرد: استرداد مالیات بر ارزش افزوده یکی از دیگر درخواست های ما برای این مجموعه است که خواستار همکاری امور مالیاتی استان هستیم.
سید سعید پور جعفر معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای استان خراسانجنوبی در خصوص تامین آب شرب برای این کشتارگاه، گفت: آمادگی تامین ۲۵ متر مکعب آب شرب این مجموعه را داریم چراکه با این میزان مشکل آب شرب مجموعه مرتفع میشود.
جعفر احسانی مدیرکل امور مالیاتی خراسانجنوبی نیز در خصوص استرداد مالیات بر ارزش افزوده قرار شد با این کشتارگاه همکاری کرده و در نهایت بحث بررسی مالیات بر ارزش افزوده مقرر شد به امور بازرسی واگذار شود تا راهکار قانونی برای حل این مشکل ارائه دهند.
دو شرکت دیگر؛ کارخانه سفال نیلوی شرق و کارخانه فرآوری پسته و زرشک کارگر که کارخانه تولیدی در استان بودند نیز مشکلاتی داشتند که مشکلات خود را مطرح کرده و قرار شد تصمیمات خوبی برای رفع مشکل از این واحدهای تولیدی انجام شود و مصوبات این جلسه و گزارش عملکرد طی سه ماه آینده ارائه شود.
اقدامات بانکها نباید منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی شود
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی نیز ضمن تاکید بر رفع مشکلات واحدهای تولیدی در استان، تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی از مشکلات واحدهای تولیدی با بانکها است لذا درخواست میشود بانکها حداکثر همراهی با تولیدکنندگان را داشته و اقدامات بانکها نباید منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی در استان شود.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0