حجت‌الاسلام و المسلمین موسی قربانی:

امیدواریم محدویت‌های برجام فراتر از آن نشود/ شایسته نیست بحث هسته‌ای مورد سوءاستفاده سیاسی قرار گیرد

معاون سابق دیوان عدالت اداری کشور گفت: دولت در مذاکراتی که با کشورهای 1+5 داشت، محدودیت‌هایی را پذیرفت که امیدواریم این محدودیت‌ها فراتر از آنچه در برجام آمده، تبدیل نشود.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسی قربانی معاون سابق دیوان عدالت اداری کشور در گفتگو با خبرنگار خاورستان، گفت: امروز از جهت به دست‌آوردن فناوری هسته‌ای جایگاه خیلی خوبی در کشور داریم و تلاش‌هایی که دولت‌های قبلی کردند و دست‌یابی به فناوری هسته‌ای اتفاق بسیار خوبی بوده است.
وی افزود: وقتی کشوری به فناوری هسته‌ای دسترسی پیدا کرد، دیگر بحث کم و زیادش زیاد مطرح نیست چراکه با تحرک می‌توان به حداکثر ظرفیت رسید.
نماینده سابق مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دست‌یابی و استفاده از فناوری هسته‌ای هرچند به صورت ناقص، مورد تأیید نظام بین‌المللی قرار گرفته است و براساس مصوبه شورای امنیت سازمان ملل، جمهوری اسلامی ایران حق استفاه از فناوری هسته‌ای را دارد هرچند قیدهایی گذاشتند که محدودیت‌هایی برای ایران ایجاد می‌کند.
حجت‌الاسلام و المسلمین قربانی بابیان‌اینکه مورد تأیید قرار گرفتن دست‌یابی و استفاده ایران از فناوری هسته‌ای توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، مؤفقیت است گفت: دولت در مذاکراتی که با کشورهای ۱+۵ داشت، محدودیت‌هایی را پذیرفت که امیدواریم این محدودیت‌ها فراتر از آنچه در برجام آمده، تبدیل نشود.
وی اضافه کرد: امیدواریم محدودیت‌هایی که پذیرفتیم، فقط در مدتی که در برجام آمده باشد و بیشتر از این محدودیتی بر ملت ایران تحمیل نکنند و مسوولان زیربار نروند تا پس از اتمام این زمان، راه دست‌یابی به قله‌های پیشرفت را ادامه دهیم.
معاون سابق دیوان عدالت اداری کشور گفت: برای دانشمندان هسته‌ای زحمت زیادی کشیده شده است و باید از این افراد استفاده شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین قربانی بابیان‌اینکه دانش هسته‌ای در امور مختلفی ازجمله پزشکی و کشاورزی استفاده می‌شود افزود: باید از دانشمندان هسته‌ای در جاهای زیادی استفاده شود و نباید این افراد را از دست بدهیم به طوریکه در کشورهای دیگر از آن‌ها استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: استکبار جهانی و در رأس آن‌ها آمریکا، پیشرفت‌های ملت ایران را بر‌نمی‌تابند و کاملا شفاف دنبال پیشگیری از پیشرفت ملت ایران هستند که به همین دلیل موضوع هسته‌ای ایران را سیاسی کردند چراکه می‌دانستند از برخورد حقوقی با این موضوع به جایی نمی‌رسند.
نماینده سابق مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: در داخل کشور نیز برخی افراد موضوع هسته‌ای را سیاسی کردند و این در بین هردوجناح بود که گاهی پیشرفت و گاهش توقف، ابزار رأی‌آوری می‌شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین قربانی افزود: شایسته نیست بحث هسته‌ای مورد سوءاستفاده سیاسی قرار گیرد و نگاه انتخاباتی به آن داشته باشند چراکه موضوع هسته‌ای، بحثی ملی است و نگاه‌ها به هسته‌ای باید ملی و تأمین کننده منافع ملی باشد.
وی یادآور شد: شروع فعالیت‌های هسته‌ای از دوران قبل بود که در دوره دولت اصلاحات، توقف فعالیت‌های هسته‌ای را پذیرفتند اما آقای احمدی‌نژاد که رئیس جمهور شد، توقف را برداشت و فعالیت‌های هسته‌ای را از سرگرفت که پیشرفت‌های هسته‌ای در دوران آقای احمدی‌نژاد بود.
معاون سابق دیوان عدالت اداری کشور اضافه کرد: در دولت یازدهم توانستند رأی شورای امنیت سازمان ملل متحد را در خصوص به رسمیت شناختن فعالیت‌های هسته‌ای ایران بگیرند که امتیاز خوبی بود اما امتیازات فراوانی را دادیم.
حجت‌الاسلام و المسلمین قربانی بابیان‌اینکه اصلا نباید بحث عقب‌گرد مطرح باشد گفت: در حدی که برجام را پذیرفتیم، حداکثر استفاده را از آن داشته باشیم و فراتر از برجام نپذیریم و در فرصت مناسب رو به جلو حرکت کنیم.
انتهای پیام/۴