انتقال گاز به خراسان جنوبی از جنوب کشور و راهاندازی یک خط سراسری فعلأ روی کاغذ
به گزارش خاورستان، کمبود فشار گاز در خراسان جنوبی مشکل بزرگی بود که در چند هفته گذشته به دنبال سرمای بی سابقه در استان خودی نشان داد و مسئولان را به راه چاره برای برون رفت از این چالش بزرگ استان واداشت مشکلی که هر چند در گذشته پیش بینی شده بود اما انگار راهکارهای اندیشیده شده به مرحله اجرا نرسیده است آن طور که مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خاورستان در مورد آخرین وضعیت پروژه وصل گاز از جنوب کشور به خراسان جنوبی و استفاده از آن در زمان کاهش فشار گاز در استان گفت: خط لوله هفتم سراسری از عسلویه به سمت ایرانشهر و سیستان و بلوچستان که قرار بود صادرات گاز را از همین مسیر به پاکستان داشته باشیم که مذاکرات ایران با پاکستان نتیجه نداشت و بعد از آن از همین خط لوله استفاده کردند برای سیستان و بلوچستان و پروژههایی که در چابهار نظیر فولاد و نیروگاه ها تعریف شده است دیگر این پخش شد مقداری را بندرعباس استان هرمزگان انشعاب گرفت و بقیه در سیستان و بلوچستان پخش شد.
به گفته عضو کمیسیون تلفیق مجلس حالا این خط گاز از دشتک به سمت زابل رفته موضوعی که دنبال می کنیم این است که همین طور از دشتک به سمت نهبندان و سربیشه هدایت شود و در اصل باید به سربیشه متصل شود چون که خط لوله اصلی تا سربیشه رفته و از سربیشه تا نهبندان یک خط لوله ۱۲ اینچ کار شده است دشتک را به نهبندان نمی توان وصل کرد و باید به سربیشه وصل شود.
نخعی نماینده مردم نهبندان و سربیشه ادامه داد: این موضوع در دور اول سفر رئیس جمهور به استان مطرح شد که مصوب هم شد و در سفر دوم هم این اخطار داده شد اما تا کنون اقدام جدی در این رابطه صورت نپذیرفته است .
وی اظهار کرد: در هر صورت در شرایط فعلی وزارت نفت پذیرفته که باید برای شرق کشور یک اقدامی انجام دهد دو تا مسیر وجود دارد یکی همون دشتک را به سربیشه وصل کنند هر چند این اقدام خوبی است اما در دراز مدت مشکل استان را مرتفع نمیکند و علت آن هم این است چون ارزیابی ها نشان می دهد گازی که از آن سمت می گیریم فقط مشکل بخش خانگی را حل می کند اما آن قدری نیست که در صورت ایجاد صنعت و پروژه جدید در استان که نیاز به گاز داشته باشد موثر باشد اما در کوتاه مدت می تواند راهگشای مشکل گاز استان باشد در حال حاضر این موضوع را وزارت نفت پذیرفته است.
وی راه حل دیگر مشکل گاز استان را این طور بیان کرد که گفته میشود در شرایط فعلی ۱۰ خط لوله گاز سراسری در کشور وجود دارد خط یازدهم به سمت خراسان جنوبی به این معنا که خط لوله سراسری جدیدی ایجاد شود.
نخعی ادامه داد: مطالعات هر دو مسیر انجام و طرح هم آماده شدهاست منتهی هنوز روی کاغذ است خط لوله یازدهم همین الان هم که شروع کنند و در صورت فراهم بودن همه امکانات حداقل هفت سال زمان میبرد تا به صورت کامل اجرایی شود.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی تنها مسکنی که در کوتاهمدت مشکلات استان را مرتفع می کند همین لوپکردن خراسان جنوبی به سیستان و بلوچستان است و در دراز مدت هم پیگیری کنیم که خط لوله یازدهم سراسری از خراسان جنوبی باشد.
دو مشکل بزرگ سد راه انرژی پاک
عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سئوال که با توجه به این که خراسان جنوبی ۳۰۰ روز آفتابی دارد و می توان از این ظرفیت عظیم در راستای تولید برق استفاده کرد چرا به دنبال راه اندازی نیروگاه های تجدیدپذیر در استان نرفتیم ضمن این که می توانیم از جنبه صادراتی آن هم استفاده کنیم نیز گفت: نه استان خراسان جنوبی به تنهایی بلکه کل سرزمین ایران به استثنای نقاطی در شمال و غرب کشور ظرفیت ایجاد انرژیهای تجدیدپذیر را دارد حال خراسان جنوبی در کنار برخی استان ها شاید وضعیت بهتری هم داشته باشد در مجموع انرژیهای تجدید پذیر مزیت ایران است.
نخعی ادامه داد: خورشیدی بیشتر و بادی هم به همین ترتیب ظرفیتهای بسیار عظیمی در این رابطه وجود دارد که این مزیت در خراسان جنوبی هم وجود دارد طبق قانون ششم توسعه کشور باید تا آخر سال ۱۴۰۰ در حدود ۵ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور ایجاد شود در صورتی که حتی ۲۰ درصد برنامه هم اجرا نشد.
وی تاکید کرد: دو مشکل اساسی وجود دارد یکی تسهیلات که بانک ها همکاری لازم را در مرحله احداث نمی کنند و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار این سرمایه گذاران قرار نمی دهد مشکل دوم هم دولت تعهداتش را در زمینه خرید تضمینی به موقع انجام نمیدهد.
به گفته وی امسال در کمیسیون انرژی کلی وقت گذاشتیم و جلسه گرفتیم و فشار آوردیم تازه توانستیم تعهدات سال های ۹۷ و ۹۸ و ۹۹ را برای سرمایه گذار واریز کنیم آن هم به قیمت سال ۹۷ و بروز رسانی نشده بود.
وی ادامه داد: از نظر قانونی هیچ کمبودی وجود ندارد ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر به صراحت دست دولت را باز گذاشته برای بازپرداخت خرید های تضمینی به این معنا که ظرفیت قانونی وجود دارد یعنی قانونگذار همه پیش بینیها را انجام داده اما متاسفانه دولت ها به خصوص سازمان برنامه و بودجه عزم جدی برای این صنعت که خیلی می تواند به کشور کمک کند را ندارد.
به گفته وی ایجاد و راه اندازی نیروگاه های خرد را هم پیگیری کردیم و حتی طرحش را آماده و در مجلس بررسی شد و فقط ایراداتی را شورای نگهبان گرفته بود که آن هم مرتفع شد و در این طرح علاوه بر ایجاد نیرگاههای خورشیدی در منازل برخی از شرکتهای بزرگ را مکلف به تولید بخشی از برق مورد نیاز خودشان کردیم.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که آلودگی هوای تهران بیشتر به استفاده از خودروها برمی گردد برای استفاده از خودروهای هیبریدی تکلیفی برای دولت ایجاد نکردید گفت: ما هیچ سند جامعی در رابطه با سند سوخت کشور نداریم مشکل خیلی ریشه ای تر است.
به گفته نخعی در عین حال قانون هوای پاک را داریم که در آن تاکید بر تولید خودروهای با کیفیت با سوخت پایین شده است و باید خودروهای اسقاطی از رده خارج شود که اگر این ها اجرا شود کلی در این رابطه جلو افتادیم اما همین تکالیف قانونی که وجود دارد اجرا نمی شود چه برسد به این که به پیشنهادات دیگر و در همین مقدمات ماندیم و اجرا نمی شود.
وی افزود: در حالی که کشورهای غربی به سمت خودروهای برقی می روند و ما هم باید به این سمت برویم و نیاز است از این ظرفیت ها بیشتر استفاده شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0