انتقال گاز پارس جنوبی به استان در برنامه هفتم توسعه/ تلاش برای تبدیل خراسان جنوبی به هاب صادرات فرآورده های سوختی به افغانستان / طرح توسعه نهبندان و سربیشه آماده ارسال به هیئت دولت
به گزارش خاورستان، مصطفی نخعی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران، با اشاره به روز دانشجو، اظهارکرد: فضای دانشجویی و دانشگاهی در تمام دنیا، مظهر عدالت خواهی و آزادی خواهی است. جنبش های دانشجویی در کشور ماهم سابقه طولانی دارند و منشا تحولات و جنبش های سیاسی مختلف هستند.
وی با اشاره به فعالیت های مجلس هم گفت: مجلس یازدهم در یکی از سخت ترین برهه های زمانی تاریخ جمهوری اسلامی و در شرایط نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی:
سخت اقتصادی و شرایط سیاسی بعد از اتفاقات آبان ماه ۹۸، تشکیل شد. این مجلس به عنوان مجلس انقلابی شناخته می شود و به همین دلیل هم مقام معظم رهبری در اولین صحبتشان؛ از این مجلس به عنوان مجلس امید و انتظار یاد کردند تا منشا کار و تحولات اساسی در کشور باشد.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده به عنوان نماینده مجلس شاهد تلاش غالب نمایندگان برای اینکه منشا کار، تلاش و تحول باشند، هستم، افزود: اشکالی که وجود دارد این است که نمایندگان به صورت منطقه ای انتخاب می شوند اما باید در سطح ملی کار کنند. مردم هم همه موضوعات از جمله آب، راه، اینترنت و بسیاری از مسائل زیرساختی و ریز و درشت دیگر را از نمایندگان می خواهند، در حالی که بیاد این مسائل را از بدنه اجرایی مربوطه پیگیری کنند.
نخعی با تاکید بر اینکه باید مرزهای فکری نمایندگان ملی و مرزهای پیگیری آنها حداقل استانی باشد که این موضوع مستلزم تغییر ساز و کار است، گفت: در این خصوص بنده موضوعات مختلفی از جمله موضوع دانشگاه صنعتی بیرجند را پیگیری کردم و برای آن وقت گذاشتم، تا بالاخره حل شد.
وی با اشاره به پیگیری موضوعاتی در مورد انرژی، اظهارکرد: بنده در سفر رئیس جمهور تاکید کردم که زیرساخت های انرژی استان، هم نفت و هم گاز، خیلی پایین است که یکی از برنامه ها در برنامه هفتم توسعه این است که زیرساخت گاز استان دیده شود و در این خصوص حتما کار شود.
انتقال گاز پارس جنوبی به استان در برنامه هفتم توسعه
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هم اکنون یک منبع گاز در سرخس وجود دارد که مناطق شرق و شمال شرق کشور از این مخزن تغذیه می شود. اما بر اساس اطلاعات، فشار این مخزن رو به افت است. متاسفانه دولت قبل به دلیل لجبازی آقای زنگنه قرارداد ما با ترکمنستان برای گاز را لغو کرد، در حالی که بخشی از این کسری گاز در این مناطق، از ترکمنستان تامین می شد.
نخعی ادامه داد: اما در همان ابتدای تشکیل دولت جدید، وزیر نفت به ترکمنستان رفت و در دیدار اخیر رئیس جمهور هم قرارداد دریافت گاز از ترکمنستان منعقد شد. از طرف دیگر باز در شمال غرب کشور که زیرساخت ها قوی تر است، گاز به آذربایجان صادر خواهد شد که جای تشکر از این اقدام دولت وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه گاز تنها برای گرمایش و سوخت نیست، بلکه برای راه اندازی صنعت و … هم به گاز نیاز داریم، گفت: یکی از برنامه ها این است که در برنامه هفتم توسعه، انتقال گاز از پارس جنوبی به خراسان جنوبی را بگنجانیم. برنامه دیگر هم اتصال خط هفتم از سرخس به سیستان و نهبندان و خط دیگری که به زابل آمده، است که این اتصال می توان کمبود را رفع کند.
تلاش برای تبدیل خراسان جنوبی به هاب صادرات فرآورده های سوختی به افغانستان
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان، ایجاد خط انتقال فرآورده های نفتی از کرمان به بیرجند بود که از سال گذشته آن را دنبال کردم. این موضوع اتفاق بزرگی برای خراسان جنوبی است، چرا که خراسان جنوبی را به عنوان هاب صادرات فرآورده های سوختی شرق کشور به افغانستان تبدیل می کند که ما باید این نقش را پیدا کنیم، اما انجام آن مستلزم ایجاد زیرساخت و کارکردن است.
نخعی گفت: انبار نفت بیرجند با مجوزی که در سال گذشته گرفت، به یکی از انبارهای صادراتی کشور تبدیل شد که این هم کاری بود که در حوزه استانی دنبال کردیم و محقق شد. بر این اساس اکنون زیرساخت صادرات در این انبار شکل گرفته و خط انتقال آن هم در حال پیگیری است که این موضوع کمک بزرگی به اقتصاد خراسان جنوبی است.
نظر مثبت نمایندگان درباره استاندار جدید
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در خصوص بحث نقش نمایندگان استان در موضوع انتصابات هم گفت: ما به عنوان نمایندگان مردم قصد اینکه مصداقی در مورد انتصابات ورود کنیم، نداریم. در همین خصوص مقام معظم رهبری هم نمایندگان را منع کردند. اما باید شاخص ها را تعیین و رعایت می کردیم.
وی افزود: با توجه به اینکه خود وزارت کشور برای انتخاب استاندار از مجمع نمایندگان استان مشورت خواست، مجمع هم با تشکیل جلسات و بررسی هایی، ۴ گزینه را معرفی کرد که همه جور ذائقه مورد نظر وزارت کشور در بین این گزینه ها وجود داشت. در این بین گزینه های متعددی از بومی، غیر بومی، متخصص، انقلابی، باتجربه، در سطح معاونت وزیر و … معرفی شد، اما وزارت کشور از این گزینه ها عبور کرد.
نخعی اظهارکرد: در ادامه هم چندین گزینه مطرح شد که در نهایت وزارت کشور به آقای قناعت رسید و قبل از معرفی در هیئت دولت، از مجمع نمایندگان خواسته شد تا با این گزینه جلسه ای تشکیل داده و نظر خود را اعلام کند که این جلسه تشکیل شد و دیدیم که آقای قناعت دارای رویکردهای خوب، تخصص، تعهد و تجربه لازم است.
وی تصریح کرد: در انتخاب استاندار یکی از دغدغه ها و نگرانی ها و انتقادات این بود که چرا افرادی انتخاب می شوند که برای کسب تجربه به استان می آیند. اما استاندار فعلی صاحب تجربه است و جمع بندی این بود که او می تواند به استان کمک کند. اکنون هم همه نمایندگان و رسانه ها باید در کنار ایفای نقش نظارتی و انتقادی خود، برای توسعه استان به استاندار کمک کنند.
ضمن تعامل؛ نظارت خواهیم کرد
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان ضمن تعامل با استاندار، اما نقش نظارتی خودشان را هم خواهند داشت چرا که وظیفه ما به عنوان نماینده مردم، نظارت است و مردم هم همین را از ما می خواهند.
نخعی تاکید کرد: در انتصاب مدیران استان هم باید شاخصه ها را دنبال کنیم و اگر به دنبال خدمت و آبادانی به عنوان هدف هستیم، نباید این هدف را گم کنیم که در این صورت دچار اشتباه، مطامع و رویکردهای سیاسی و منافع شخصی نخواهیم شد.
وی افزود: در این خصوص باید مدیران جوان که حداقل تجربه و توانمندی را داشته باشند، شناسایی و بکارگیری شوند.
او در خصوص اتحاد بین نمایندگان استان هم با اشاره به اینکه متاسفانه اطلاع رسانی ها از نشست ها و جلسات مجمع ضعیف است، گفت: همه نمایندگان استان با هم رفیق و همدل هستیم. رفتار نمایندگان در بحث انتصابات هم طوری نیست که هر کدام به دنبال گزینه ای باشد، بلکه همه با هم شاخصه ها را مدنظر قرار می دهیم و افراد را بر اساس این شاخصه ها سنجیده و معرفی می کنیم، اما در نهایت باز هم این بدنه اجرایی است که باید تصمیم بگیرد.
وی با تاکید بر موضع گیری به موقع درباره مسائل استانی و ملی، گفت: بنده در این خصوص تلاش کردم همیشه به موقع اقدام کنم. مثلا با توجه به موضوع خشکسالی و گرفتاری مردم، حتی در مجلس فراکسیونی تحت عنوان خشکسالی راه اندازی کردم. در زمینه شفافیت آراء هم جزو نمایندگانی هستم که در اولین گام رأی و نظر خود را به صورت شفاف اعلام می کنم.
طرح توسعه نهبندان و سربیشه آماده ارسال به هیئت دولت
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح توسعه نهبندان هم اظهارکرد:طرح توسعه نهبندان در سال ۱۳۸۱ و با افق ۱۰ ساله مصوب شد که هم اکنون ۱۰ سال از زمان پایان آن می گذرد، اما تنها حدود ۳۰ درصد محقق شده بود.
نخعی افزود: در سفر رئیس جمهور به استان این طرح را مطرح کردم که مقرر شد چندین جلسه در این خصوص برگزار و موضوع بررسی شود که هم اکنون هم طرح نهایی توسعه نهبندان آماده ارسال برای هیئت دولت است که امیدواریم بتوانیم مصوبه هیئت دولت را برای آن بگیریم.
وی تصریح کرد: در کنار طرح توسعه نهبندان، طرح توسعه برای شهرستان سربیشه را هم مطرح کردیم. چرا که در زمان سفر مقام معظم رهبری به استان، سربیشه هنوز شهرستان نبود، که اگر شهرستان می بود، قطعا برای این شهرستان هم طرح توسعه مصوب می شد. اکنون سند توسعه سربیشه هم برای ارسال به هیئت دولت آماده شده است.
او اظهارکرد: متاسفانه هم اکنون کانون های مختلفی توسط ضد انقلاب و دشمنان در کشورهای مختلف ایجاد شده که فقط برای ایجاد ناامیدی در مردم تولید محتوا می کنند، اظهارکرد: هیچ چیزی هم بدتر از ناامیدی نیست، تنها راه مقابله با این اقدامات هم این است که کارهای خوب را کم هم نیستند را، به صورت هنرمندانه، جذاب و اثرگذار اطلاع رسانی کنیم. مثلا مثل تحقق تعرفه گرمسیری نهبندان که همیشه مورد تقاضای مردم این شهرستان بوده است، یا ایجاد دو دانشگاه دولتی در نهبندان، علی رغم سیاست های کلی شورای عالی انقلاب فرهنگی که با توسعه فضاهای دانشگاهی مخالف و آن را محدود کرده است. یا در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری که توافقات خوبی با شستا و ایمیدرو انجام شده تا در استان و شهرستان های حوزه انتخابیه سرمایه گذاری کنند.
انتهای پیام/۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0