اندرخم اولویتها و وعدهها
رسانه، کتاب و موزه همواره به عنوان ابزارهای حفظ رشادتها، جانفشانیها و دستاوردهای دفاع مقدس مطرح بوده و هست و پس از جنگ تحمیلی هنرمندان و رسانهها و در رأس آن شهید مرتضی آوینی تلاشهای زیادی را جهت حفظ، انتقال و ماندگاری ارزشهای دفاع مقدس انجام دادهاند.
موزه دفاع مقدس یکی از بخشهای مهم تاریخ ایران است که علاوه بر ابعاد جنگی و نظامی، میتواند در ابعاد فرهنگی، تاریخی، سیاسی و گردشگری نقش داشته و دستاوردها را به نسلهای آینده انتقال دهد و روحیات جهادی را به جوانانی که فضای جنگ و دفاع مقدس را درک نکردهاند منتقل سازد.
داشتن باغ موزههای دفاع مقدس نیاز استان و هر شهرستانی است و با زبانی گویا آنچه در هشت سال دفاع مقدس اتفاق افتاده را بیان میکند و از طرفی نیز با نشاندادن تجهیزات و ادوات جنگی، همت والا و ازخودگذشتگی رزمندگان و تحقق شعار “ما میتوانیم” را به نمایش میگذارد. اینگونه است که فرهنگ ایثار، ازخودگذشتگی و مقاومت جهانی میشود.
در کارکرد جدید برای موزه دفاع مفدس علاوه بر مأموریت قبلی در افقی بلند مأموریتی ملی و بینالمللی تعریف میشود تا پیام استقامت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به گوش مردم در داخل و خارج از مرزهای کشور رسانده شود.
باغموزههای دفاع مقدس امروزه علاوه بر انتقال رشادت و دستاوردهای دفاع مقدس میتوانند به عنوان یک نوع گردشگری مطرح شوند که مورد توجه گروه زیادی از علاقهمندان قرار گرفته و موزه جنگ و ادوات جنگی مانند سایر موزهها جایگاهی مناسب در راستای رونق صنعت گردشگری داشته باشد.
در استان خراسان جنوبی راهاندازی دو موزه جنگ و دفاع مقدس مطرح است که یکی متعلق به صحرای طبس و دیگری متعلق به باغ موزه دفاع مقدس در مرکز استان است.
باغ موزه دفاع مقدس بیرجند که از مصوبات سفر محمود احمدینژاد رئیسجمهور سابق به استان است، در سال ۸۵ مراحل واگذاری ۳۲ هکتار زمین انجام و کلنگ آن با حضور استاندار وقت به زمین زده شد اما با گذشت ۱۳ سال پیشرفت فیزیکی آن صفر است.
بنا بر سخن مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی، از ۳۱ استان کشور تاکنون ۲۵ استان مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس خود را به بهرهبرداری رساندهاند، اما متأسفانه در خراسانجنوبی به دلیل عدمتوجه به این پروژه مهم هنور اندر خَم وعدهها و کلنگهای بر زمین ماندهایم.
این روزها که در منطقه گردشگری بند دره بیرجند به گفته یکی از اعضای شورای شهر بیش از یک میلیارد تومان فقط از اعتبارات شهرداری بیرجند هزینه شده و از اعتبارات سایر دستگاههای اجرایی استان در این منطقه گردشگری اطلاع دقیقی نیست، اکنون چرا باید پروژه مهم و تأثیرگذار باغ موزه ملی دفاع مقدس مرکز استان با اعتبارات قطره چکانی پیش برود و با بیمهری مسئولان همراه باشد؟ مگر چه کسانی از پروژه گردشگری بند دره سود میبرند که در مدتکوتاه چند میلیارد تومان اعتبار میگیرد و در کمترین زمانممکن تمامی زیرساختهای آن تأمین میشود اما باغ موزه دفاع مقدس با کارشکنی و نبود اعتبار روبرو میشود؟
در برخی استانها شهرداریها به عنوان اماکن تفریحی و خانوادگی در باغموزههای دفاع مقدس ورود پیدا کرده که به عنوان نمونه در استان خراسان رضوی که علاوه بر سرمایهگذاری شهرداری حدود ۴۰ میلیارد تومان طی یک سال به آن اختصاص میدهند اما چرا در شهر بیرجند تمایلی به این پروژه نشان داده نمیشود؟
راهاندازی باغموزههای دفاع مقدس و برگزاری کنگرههای شهدا در حقیقت تلاشی برای انتقال فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس به نسل جدید است اما به واقع باید گفت اگرچه این تلاشها در خراسان جنوبی در حد بضاعت مؤثر بوده اما کافی نبوده و همچنان به تلاش بیشتر و عمل به وعدهها نیاز است تا مصوبات به اصطلاح کاغذی، اجرایی شود.
به نظر میرسد میراث گرانبهایی که در طول سالهای دفاع مقدس با قطره قطره خون جوانان این مرز و بوم به دست آمده، امروز در حال کمرنگشدن است چراکه این ارزشها امروز حامیان قوی ندارد و برخی افراد بیشتر دنبال اهداف سیاسی، حزبی و جیب خود هستند.
انتهای پیام/۳/ ۴
مهدی کاظمیفرد خبرنگار و فعال رسانهای
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0