سرپرست دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی:

انقلاب اسلامی بر اساس محورهای قرآنی شکل گرفته است

سرپرست مدیریت امور پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی گفت: انقلاب اسلامی بر اساس محورهای قرآنی شکل گرفت که اولین محور آن عدم سلطه کفار بر مومنین است.

حجت الاسلام والمسلمین جواد اکبری مطلق سرپرست مدیریت امور پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: در ایران قبل از انقلاب؛ شاه  نوکر استعمار بود و باید برای هر کاری از آنها اجازه می‌گرفت، مردم هیچ اختیاری از خود نداشتند، تکنولوژی ایران کاملاً  وارداتی بود و هیچ استقلال فکری و ارادی وجود نداشت. اما بعد از انقلاب اسلامی، این مردم روی پای خودشان ایستادند و به خودباوری رسیدند، دیگر آمریکا حق دخالت ندارد و تکنولوژی به دست خودمان ایجاد می‌شود و اگر هم نواقصی داشته باشد، خودمان آن را رفع می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بر اساس محورهای قرآنی شکل گرفت، گفت: اولین محور قرآنی انقلاب اسلامی، عدم سلطه کفار بر مومنین است و نهضت انقلاب بر این پایه بنا شد که کفار نمی‌توانند بر ما سلطه داشته باشند.

سرپرست پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی بیان کرد: دیگر محور قرآن انقلاب اسلامی، پیاده کردن احکام اسلامی در جامعه است که برای تحقق این امر، راهی جز داشتن حکومت و قدرت وجود ندارد، همانطور که پیامبرهم  زمانی که وارد مدینه شدند، اولین اقدامشان تشکیل حکومت بود. در واقع وقتی که حکومت دست پهلوی باشد و ما قدرتی نداشته باشیم، امکان پیاده کردم احکام اسلامی وجود ندارد.

اکبری مطلق با اشاره به اینکه مهم‌ترین رکن و محور انقلاب اسلامی، تقوای الهی، خداشناسی و حرکت دادن مردم به سمت خدا و قوای دینی است، بیان کرد: همچنین یکی از وظایف اصلی اسلامی ما امربه معروف و نهی از منکر و کمک به مومنین است که این موضوع هم فقط در قالب داشتن یک حکومت اسلامی محقق می‌شود. مثلاً اگر حکومت ما اسلامی نباشد، فلسطینی‌ها هر چه هم که کشته شوند، ما نمی‌توانیم از آنها دفاع کنیم، بلکه برای ایستادن در مقابل ستم و دفاع از مومنین، باید حکومت داشته باشیم.

او در خصوص اینکه چرا در حالی که قدرت‌های دنیا از پهلوی حمایت می‌کردند، اما امام خمینی (ره) پیروزی انقلاب را قطعی می‌دانستند، گفت: نگاه امام؛ نگاه خدایی و الهی بود و قدرت‌ها و قوت‌های دنیا هم همه از آن خداوند است و هیچ قدرتی در دنیا نیست مگر اینکه خدا بخواهد. اگر انسان با این نگاه که اصل قدرت مال خداست، جلو برود دیگر از هیچ چیزی نخواهد ترسید.

وی ادامه داد: امام (ره) با نگاه دینی و الهی که داشت، در اوج ناامیدی می‌گفت امید همین جاست، همانطور که حضرت موسی و یارانش وقتی داشتند از دست فرعون فرار می‌کردند، در حالی که جلویشان دریا و فرعون در پشت سرشان بود، عده ای از سست ایمان‌ها شروع به گلایه و اعتراض کردند، اما حضرت موسی فرمود که خدا با ماست و ما را هدایت می‌کند و در همین حین هم دریا برای عبورشان شکافته شد.

وی بیان کرد: حضرت امام هم در سخنانشان فرمودند که خدا با ماست و چون پشتوانه خودش را خدا می‌دید و همه قدرت‌های دنیا را در برابر قدرت خدا، پوشالی می‌دید، یقین می‌دانست که پیروز می‌شود. مقام معظم رهبری نیز در اوج بحران‌های اخیر فرمودند که  خدا با ماست و ما را هدایت می‌کند.

امام خمینی با انقلاب اسلامی دین را در بطن جامعه قرار داد

رئیس دانشگاه فرهنگیان بیرجند در خصوص اینکه انقلاب اسلامی چگونه معادلات جهانی را برهم زد، گفت: در عرصه جهانی اینگونه قضاوت می‌شد که هر کس زور بیشتری دارد هر کاری بخواهد انجام می‌دهد، مثلاً اگر اعلام می‌شد که ناو آمریکا به سمتی حرکت کرده است، حکومت آنجا ساقط می‌شد. در واقع فقط با قدرت مادی و نظامی جلو می‌رفتند و معتقد بودند که دین افیون توده هاست و توده‌ها را بدبخت می‌کند و برای همین هم نباید به سراغ دین رفت.

وی افزود: به هم ریختن معادلات جهانی توسط انقلاب اسلامی هم اینطور بود که دینی را که جهان تلاش می‌کرد از زندگی انسان و از عرصه کنار بزند، حضرت امام (ره) در قالب انقلاب اسلامی، آن را در بطن جامعه قرار داد، به این معنا که اگر بخواهید به پله ای از ترقی برسید، ترقی شما در مادیات نیست بلکه در معنویات است و هر اتفاقی که بخواهد در کشور بیفتد، باید بر حول محور دین باشد، با این باور که خدا و دستورات پیغمبر هست و همه چیز باید بر اساس دستورات پیغمبر باشد.

اکبری مطلق با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی یک مکتب است، گفت: هر مکتبی یک سری زیرساخت دارد و بر اساس همان زیرساخت‌هایش حرکت می‌کند، اگر این مکتب زیرساخت‌های قوی داشته باشد که بتواند جامعه را اداره کند، این مکتب قوی هست که انقلاب اسلامی ایران همه اینها را به منسه ظهور رساند.

مکتب انقلاب اسلامی بر اساس دگرخواهی حرکت کرده است

وی در تشریح مکتب انقلاب اسلامی، افزود: برای دنیا باید تلاش کرد، دنیا داشتن و دنیا داری بد نیست، اما یک سری شرایط دارد که یکی از شرایط آن به فکر دیگران بودن است. در واقع شما نمی‌توانید سیر باشید و همسایه گرسنه باشد، بلکه باید دنیای خود را آباد کرد اما به فکر دیگران هم بود، ثروتی را که خداوند به تو داده برای تو تنها نیست، بلکه آن را به تو داده تا بتوانی به دیگران هم کمک کنی.

اکبری مطلق ادامه داد: در سرمایه خود نباید نگاه آخرت را کنار گذاشت و باید همراه ثروت و سرمایه؛ خمس و زکات را هم پرداخت کرد که این برنامه عملیاتی انقلاب اسلامی است، انقلابی که براساس دگر خواهی و کمک به دیگران حرکت کرده است.

احیای دین در جوامع اسلامی بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی

او با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی، احیای دین در جوامع اسلامی است، گفت: اگر امروز یهودی‌ها، مسیحی‌ها و حتی اهل سنت به سراغ دین خود می‌روند و روی آن حساس شدند، فقط به برکت انقلاب اسلامی است، در حالی که قبلاً خجالت می‌کشیدند بگویند ما دین داریم.

انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی و قابل صدور است

رئیس دانشگاه فرهنگیان بیرجند در خصوص تفاوت انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌ها، عنوان کرد: انقلاب اسلامی؛ یک انقلاب فرهنگی است، در حالی که سایر انقلاب‌ها نظامی و شبیه کودتاست و و بنیان را اقتصاد می‌داند و فقط می‌خواهد ظاهر اقتصادی مردم را عوض کند، اما انقلاب اسلامی بنیان فرهنگی دارد و می‌خواهد اندیشه‌ها را متحول کند.

وی افزود: چون انقلاب ایران فرهنگی است نه نظامی و اقتصادی، دنیا روی آن حساس شده و با آن مقابله می‌کند، چرا که فرهنگ قابل صدور است و هر روز پهنه خودش را بیشتر می‌کند، اما بقیه انقلاب‌ها قابل صدور نیست.

اکبری مطلق بیان کرد: با توجه به اینکه انقلاب اسلامی؛ یک انقلاب فرهنگی بوده است، پس در مقابل آن هم تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی قرار دارد و آفتی که امروز تهدیدکننده انقلاب ماست، تهاجم فرهنگی دشمن است. در واقع ما با این انقلاب می‌خواستیم که فکرها عوض شود، اما دشمن تلاش می‌کند که فکر عوض نشود. بر همین اساس هم امروز از این جنگ به عنوان جنگ نرم تعبیر می‌کنیم که در قالب فضای مجازی تهدید می‌کند و روی جوان‌ها تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: دشمن در فضای فیزیکی و حقیقی حریف جمهوری اسلامی نیست، ولی امروز در فضای مجازی جنگ نرم را به راه انداخته که تهدیدی برای تاثیرگذاری بر جوان هاست و اگر او بتواند فکر را عوض کند، دوست؛ دوست را و برادر؛ برادر را می‌کشد و به همین دلیل هم باید با آگاهی‌سازی و آگاهی بخشی، بعد فرهنگی را متحول و مقابل حمله فرهنگی بایستیم.

انقلابی ماندن از انقلاب کردن مهم‌تر است

اکبری مطلق با اشاره به نقش امام (ره) و مقام معظم رهبری در استمرار انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب کردن زیاد مهم نیست، بلکه انقلابی ماندن مهم است. همانطور که مقام معظم رهبری بعد از سی و اندی سال فرمودند  که “من انقلابی ام و صریح حرفم را می‌زنم” و تاکید کردند که ” راه امام؛ راه ما، رهنمود او؛ رهنود ما و هدف او هدف متعالی ماست و در همین مسیر حرکت می‌کنیم”.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین وظیفه یک انقلابی، تشخیص وظیفه و عمل بر اساس وظیفه آن هم به موقع، سنجیده و حساب شده در زمان و مکان خودش است و عمل کردن باتاخیر فایده ای ندارد، چنان که توابین چند روز بعد از واقعه کربلا، شروع به قیام کردند، اما فایده ای نداشت چرا که دیگر حسینی نبود.

اگر انقلاب رخ نمی‌داد شرایطی مثل مصر و افغانستان داشتیم

رئیس دانشگاه فرهنگیان بیرجند در پاسخ به این موضوع که اگر انقلاب اسلامی رخ نمی‌داد، اکنون ایران چه وضعیتی داشت، اظهارکرد: در کشورهایی مثل عراق، لیبی، مصر، اردن، سوریه، افغانستان، پاکستان و … انقلابی رخ نداده و همچنان آمریکا در این کشورها نفوذ دارد و می‌بینیم که شرایط این کشورها واقعاً با ایران قابل مقایسه نیست، در حالی که ایران یک جنگ ۸ ساله را هم تجربه کرده و ۸۰ سال طول می‌کشد تا تبعات جنگ رفع شود.

اکبری مطلق ادامه داد: در ایران پهلوی تحت سلطه و نفوذ آمریکا بود و در مصر هم؛ اکنون حسنی مبارک تحت نفوذ آمریکا است، اما ایران پس از انقلاب اسلامی الان در تکنولوژی، تجهیزات نظامی، صنعت و … بسیار قوی شده، اما کشوری مثل مصر که هنوز هم کاملاً تحت نفوذ آمریکا است، هیچ چیزی ندارد. اگر ما هم انقلاب نکرده بودیم، امروز از همه نظر از جمله همان اقتصاد، در قعر بدبختی بودیم و خبری از آب و برق گاز و تلفن در تمام روستاها نبود. در واقع اگر انقلاب نمی‌شد، این پیشرفت‌ها اتفاق نمی‌افتاد و ما هم کشوری مثل مصر و لیبی و افغانستان و عراق که هیچ چیزی ندارند، بودیم.

وی با بیان اینکه ما شاهد تحقق شعارها و اهداف انقلاب نیستیم، چرا که آرمان ما مدینه فاضله مهدوی است و می‌خواهیم به آن برسیم، گفت: اکنون برای تحقق این آرمان، به سمت کمال و تعالی حرکت کردیم، اما موانع و سختی‌هایی در مسیر راه وجود دارد. در واقع یک انقلابی در دنیا رخ داده که ادعاهای متعالی دارد، اما دنیا اصلاً این ادعاها را متوجه نیست و در مقابل آن موضع گیری می‌کند که علت اینکه نمی‌توانیم خیلی راحت موفق شویم هم همین مقاومتی است که در مقابل مسیر ما وجود دارد، چرا که ما به دنبال این هستیم که از جنس زن سوء استفاده نشود، مرد در مردانگی و انسان در قناعت معنا شود؛ که اینها با نظام‌های سرمایه داری و شهوت دنیا سازگار نیست و به همین دلیل هم به شدت با آن مقابله می‌کنند.

صدور انقلاب تا قلب اروپا و الگوگیری جوانان

او با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و چون روی ذهن‌ها حرکت می‌کند، نمی‌توان جلوی فرهنگ را گرفت، اظهارکرد: در ابتدای انقلاب روی خودمان محصور بودیم، اما اکنون جوانان عراقی و سوریه ای به شدت از انقلاب اسلامی الگو می‌گیرند. همانطور که در جنگ سوریه، فاطمیون افغانستان، زینبیون پاکستان و حزب الله لبنان همه از ما الگو می‌گرفتند و بسیج وار جلو می‌رفتند. اکنون تفکر انقلاب اسلامی در یمن هم به شدت خودش را نشان داده و تا قلب اروپا هم صادر شده و عده ای اروپایی هم طرفدار این انقلاب هستند.

 

انتهای پیام/۷