ایجاد ۱۰ هزار شغل توسط بسیج سازندگی/ بیش از ۲۰۴ میلیارد تومان در رزمایش کمک مومنانه ارائه شد
مهدی هنری مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: بسیج سازندگی در سال ۱۳۷۹ به دستور مقام معظم رهبری برای هدایت گروههای جهادی و فعالیتهای خودجوش مردمی در ادمه راه جهاد سازندگی شکل گرفت.
وی افزود: در این مدت ۲۰ ساله که از فعالیت سازمان بسیج سازندگی میگذرد در بخشهای مختلف از جمله محرومیتزدایی، اشتغال، عمران و موضوعات مرتبط با فعالیتهای جهادی فعالیتهای متنوعی انجام شده است.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی با اشاره به فعالیتهای بسیج سازندگی در عرصههای مختلف در استان، بیان کرد: سازمان بسیج سازندگی در چند محور اصلی فعالیت دارد که شامل فعالیتهای گروهها و حرکتهای جهادی میشود.
هنری عنوان کرد: بسیج سازندگی برای هدایت حرکتهای خود جوش، توسعه فرهنگ جهادی و گفتمانسازی در موضوع گروههای جهادی شکل گرفت.
وی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در بیاینه گام دوم انقلاب و بیاینهای که در دیدار با جهادگران، خطاب به آنها صادر کردند، تاکید بر توسعه کمی گروههای جهادی در کنار کار کیفی و استفاده از نیروهای جوان بیشتری در گروههای جهادی بود.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی با اشاره به سامانه ملی به نام اطلس جهادی، گفت: از ابتدای راهاندازی این سامانه فعالیتهای تمام گروههای جهادی در این سامانه ثبت میشود و گروههای جهادی تمام فعالیتهای خود از جمله محل فعالیت، اعتبارات و پروژههایی که کار میشود را به طور کامل در این سامانه ثبت میکنند. این کار باعث افزایش نظارت و هماهنگی بر فعالیتها و هم افزایی بین گروهها میشود.
هنری خاطرنشان کرد: علاوه بر گروههای جهادی ثبت شده و شناسنامهدار در تمام پایگاههای بسیج، گروههای جهادی محله محور با ۶ نفر تشکیل شده که خدمات فردی را در محلات خود ارائه میدهند.
وی بیان کرد: این گروههای جهادی در محلات کار شناسایی را انجام داده و در زمینههای مختلف؛ خدماتی و حمایتی موضوعات و مشکلاتی را که احصا میکنند در طول سال و به طور مداوم فعالیتهایی را برای رفع مشکلات دارند.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی با بیان اینکه در زمینه فنی و حرفهای نیز گروههای جهادی تشکیل شدند، عنوان کرد: در زمینههای مختلف گروههای جهادی نیز دنبال این هستیم که گروههای جهادی تخصصی در ادارات شکل گیرد.
هنری خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ با توجه به اینکه شاهد وقوع سیل در شمال و شرق کشور و خراسانجنوبی بودیم بیش از ۴۰ گروه جهادی به تعداد ۱۱۵ جهادگر برای کمک به مردم اعزام شدند.
ثبت بیش از ۱۴۰۰ گروه جهادی در سامانه اطلس جهادی
وی در مورد آمار گروههای جهادی ثبت شده در سامانه اطلس جهادی به تفکیک نواحی و اقشار، عنوان کرد: در خراسان جنوبی یک هزار و ۴۴۷ گروه جهادی در سامانه اطلس جهادی ثبت شده است.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی بیان کرد: این گروههای جهادی شامل ورزشکاران، مهندسان عمران، مهندسان صنعت، مساجد و محلات، کشاورزی، کارگری، کارمندی، فرهنگیان، عشایری، طلاب، صدا و سیما، رسانه، دانشجویی، دانشآموزی، حقوقدانان، جامعه پزشکی، پیشکسوتان، اصناف، خادمین شهدا، جامعه زنان، مستقل و صادقین میشود.
هنری گفت: گروههای جهادی فعال در عرصه کشاورزی شامل ۵۱۴ گروه، فرهنگی ۹۲۶، آموزشی ۶۸۹، بهداشت و درمان ۵۴۰، اقتصادی ۴۱۴ و عمرانی ۶۱۰ گروه میشود.
اتمام ۷۵۰ پروژه عمرانی در خراسان جنوبی
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای بسیج سازندگی در قالب وظایف قانونی که تعریف شده کمک به دستگاههای اجرایی در قالب پروژههای عمرانی و محرومیتزدایی است، گفت: اواخر سال ۱۳۹۷ اجرای طرح ۴۰ هزار پروژه عمرانی محرومیتزدایی در کشور و استان آغاز شد که از این تعداد ۷۵۰ پروژه سهم خراسان جنوبی بود که به اتمام رسیده است.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: در راستای فعالیتهای محرومیتزدایی نیز جدیدا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طرح پهنهبندی مناطق محروم را ابلاغ کرده که تمامی دهستانهای ضریب ۸ و ۹ دارای محرومیت در استان و دهستانهای ضریب ۶ و ۷ که در دهستانهای مرزی است را مشخص و ردههای مختلف سپاه را به عنوان معین برای رفع مشکلات مسئول کرده است؛ با این اقدام از ظرفیت ردههای وابسته به سپاه بیشتر استفاده میشود و مشکلات نیز بهتر مرتفع خواهد شد.
بسیج سازندگی و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
هنری در خصوص اشتغال و توانمندسازی جوانان روستایی، بیان کرد: از سال ۱۳۹۲ بعد از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری بسیج سازندگی در این قسمت نیز ورود پیدا کرد.
وی افزود: دو سال ابتدا با تبیین نظری مبانی اقتصاد مقاومتی فعالیت خود را آغاز کرد و بعد از آن نیز با فعالیتهای عملی در حوزه کارگاههای تولیدی، مشاغل خانگی و حوزههای خود اشتغالی وارد شد.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی اظهار کرد: بسیج سازندگی بیشتر معتقد بر اشتغالهای خرد، کوچک و زودبازده است و به همین دلیل پروژههای اقتصادمقاومتی که بسیج سازندگی مجری آن است، اغلب اشتغالهای خرد، زودبازده و عامالمنفعه است.
هنری افزود: در خراسانجنوبی صندوقهای قرضالحسنه بسیج با هدف جلب مشارکت عمومی و ترویج سنت قرض و ایجاد شغل و کمک به مردم در زمینه سرمایهگذاری جهت ایجاد مشاغل خرد ایجاد شده که نقش بسزایی در اقتصاد خانوار روستایی دارد.
عضویت ۲۸ هزار نفر در صندوقهای قرضالحسنه بسیج
وی از تشکیل ۴۵۰ صندوق قرضالحسنه بسیج در نقاط شهری و روستایی استان خبر داد و گفت: بیش از ۲۸ هزار نفر در صندوقهای قرضالحسنه بسیج استان عضو هستند.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی با بیان اینکه سرمایه صندوقهای قرضالحسنه بسیج استان بیش از ۱۳ میلیارد تومان است، عنوان کرد: بیش از ۴ میلیارد تومان تسهیلات از منابع داخلی صندوقها به اعضا پرداخت شده و خیّران نیز در بحث سرمایهگذاری جهت کمک به اشتغال صندوقها همکاری دارند.
هنری خاطرنشان کرد: هدف از تشکیل صندوقهای قرضالحسنه بسیج در مناطق روستایی، جلب مشارکت عمومی مردم جهت رفع مشکلات با اولویت، است.
وی بیان کرد: ۲۵ تسهیلگر در استان برای شناسایی مشکلات روستاها و راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه بسیج همکاری میکنند.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی به تشکیل مجمع خیّران جهادی و محرومیتزدایی در استان اشاره کرد و گفت: در این مجمع کمکهای مالی خیّران در بستر صندوق هزینه میشود.
تفاهمنامه ایجاد شغل برای ۵۰۰ نفر در خراسانجنوبی
هنری به انعقاد تفاهمنامه بسیج سازندگی با کمیته امداد امام خمینی(ره) که نیمه دوم سال گذشته در استان انجام شد اشاره و عنوان کرد: طی این تفاهمنامه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در ۹ سرفصل برای اشتغال بیش از ۵۰۰ نفر مددجو امداد و غیرمددجو از سال گذشته در استان در حال اجرا است.
وی بیان کرد: در سال گذشته برای دو هزار و ۹۱۵ نفر از محل اعتبارات صندوقهای قرضالحسنه اشتغالزایی ایجاد شده است.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی از تشکیل و ثبت ۹ شرکت تعاونی توسط صندوقهای قرضالحسنه در استان خبر داد و عنوان کرد: ۱۲ بازارچه اقتصاد مقاومتی و نمایشگاه در بستر صندوقهای قرضالحسنه در استان ایجاد شده است.
ورود بسیج سازندگی به حوزه اشتغال از سال ۱۳۹۱/ ایجاد ۱۰ هزار شغل
هنری خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی از سال ۱۳۹۱ به حوزه اشتغال ورود کرده و تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت و برای بیش از ۱۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است.
وی عنوان کرد: ارائه آموزشهای عمومی و تخصصی جهت ایجاد شغل از دیگر حمایتهای بسیج سازندگی استان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
مسئول بسیج سازندگی با بیان اینکه در سالهای گذشته طرحهای اشتغال معیشتی را به منظور خودکفایی خانوادههای روستایی پیگیری کردیم، عنوان کرد: توزیع جوجه مرغ اصلاح نژاد شده یکی از این طرحها برای خودکفاشدن خانوادههای روستایی در بحث تخم و گوشت مرغ بود.
هنری با اشاره به اینکه اشتغال معیشتی خانوار با اعتبارات مردمی و حمایت بسیج سازندگی انجام شد، افزود: مجوز راهاندازی کارگاه بستهبندی تخم مرغ محلی در استان نیز پیگیری و صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: با راهاندازی فروشگاه و نمایشگاه دائمی عرضه محصولات روستایی در استان، بخشی از مشکل فروش کارگاهها مرتفع شده است.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی ادامه داد: امیدوارم با فروش اینترنتی محصولات و ارتباطی که با استانهای دیگر در بحث فروش محصولات گرفتهایم بتوانیم بخش قابل توجهی از این تولیدات را در خارج از استان عرضه کنیم.
هنری خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی خراسانجنوبی در حوزههای غیر عمرانی نیز خدماترسانی داشته که شامل توزیع جهیزیه، لوازمالتحریر، بستههای معیشتی و… میشود. این کمکها با همکاری منابع خیّران و قرارگاههای محرومیتزدایی سپاه انجام شده است.
ارائه بیش از ۲۰۴ میلیارد تومان کمک بلاعوض در کمک مومنانه
وی به برگزاری نهضت کمک مومنانه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در راستای نهضت کمک مومنانه اقدامات زیادی با همکاری نهادهای مختلف و خیّران از جمله تهیه سبد معیشتی، کفش و لباس، لوازم زندگی، لوازمالتحریر، تبلت، کارت هدیه، غذای گرم، گوشت قربانی، بهداشت و درمان، تامین دارو و تجهیزات پزشکی، ازدواج آسان، تامین جهیزیه، آزاد سازی زندانیان جرائم غیرعمد، پرداخت اجاره بهای نیازمندان، اعطای تسهیلات به آسیب دیدگان از کرونا و …در خراسان جنوبی انجام شده است.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی در جمعبندی تمامی خدمات و تسهیلات ارائه شده از آغاز نهضت کمک مومنانه تا اسفندماه ۱۳۹۹ بیان کرد: مجموع ارزش خدمات ارائه شده بیش از ۲۰۴ میلیارد تومان کمک بلاعوض و بیش از ۱۶۵ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه در زمینههای اشتغال، مسکن، رفع مایحتاج زندگی، افراد و مشاغل آسیب دیده از کرونا و … اعطا شده است.
راهاندازی قرارگاه مرکزی تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها
هنری به راهاندازی قرارگاه مرکزی تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها در سال جاری در راستای مشکلات و معضلاتی که مردم در استانهای مختلف با آن مواجه هستند اشاره کرد و گفت: در این خصوص بررسی قرارگاهی انجام داده و با حضور دستگاه اجرایی مرتبط این مشکلات در استان بررسی و نتیجه به مرکز منعکس میشود.
وی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد بحث خشکسالیها و مشکل نهادههای دامی برای دامداران و عشایر استان است که با توجه به حاد شدن این مشکل و درگیر بودن جامعه هدف با این مسئله، طبق هماهنگیهایی که انجام شد، برای هماهنگی بین دستگاههای مختلف جهت حل مشکل در کوتاه و میان مدت برنامههایی پیشنهاد شد.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی در بحث آب، گفت: در بحث آب نیز جلساتی با قرارگاه محرومیتزدایی سپاه و شرکت آب و فاضلاب استان داشتیم و در حال جمعبندی تمام نیاز آب شرب استان اعم از تمکیل مجتمعهای آبرسانی، آبرسانی سیار و تک روستاهایی که نیاز به آب دارد، هستیم.
هنری با بیان اینکه مشارکت خوب خیّران را در بحث آب داشتیم، افزود: علاوه بر دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان که اواخر سال گذشته برای تکمیل پنج پروژه زمینه آب شرب با خیران منعقد شد و سه پروژه به اتمام رسیده، درخواست انجام ۲۰ پروژه در ادامه این طرح را در سال ۱۴۰۰ پیگیری خواهیم کرد.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۲۱/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0