اینترنت، “شاد” را در روستاها همراهی نمیکند/ سهم دانش آموزان از آموزش مجازی؛ تقریبا هیچ
به گزارش خبرنگار خاورستان، با توجه به بازگشایی مدارس و پیگیری دروس دانش آموزان از طریق شبکه شاد، دانشآموزان برخی از روستاهای خراسانجنوبی از وضعیت نامناسب آنتندهی اینترنت تلفن همراه گلایه دارند.
آنتندهی ضعیف اینترنت تلفن همراه باعث شده دانشآموزان نتوانند از برنامههای پیامرسان شاد استفاده کرده و پیگیر دروس باشند.
دانش آموزان و دوراهی استفاده از شاد یا حضور در مدرسه
دانش آموزان روستاهای توتکری، کلاتهیعقوب، شیرگ، نگینان، فیزیک، لتی، عبدله، تختهجان، درمیان و علیآباد شهرستان درمیان در روزهایی که درس و مدرسه فعال شده و کرونا نیز در حال جولاندادن است، بین دو راهی حضور در مدرسه یا پیگیری درس از طریق شبکه شاد ماندهاند که کدام را انتخاب کنند.
علیپور یکی از دانشآموزان روستای نگینان در این خصوص در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: به دلیل پایین بودن سرعت اینترنت تلفن همراه در این روستا استفاده از شبکه شاد برای دانشآموزان مناطق روستایی بسیار سخت و در برخی موارد غیرممکن شده است.
محمددوست یکی از دانشآموزان روستای فیزیک شهرستان درمیان نیز از پایین بودن سرعت اینترنت تلفن همراه گلایه کرد و گفت: در حال حاضر که شرایط استفاده از شبکه شاد برای دانش آموزان فراهم شده است باید تدبیری برای روستاهایی که مشکل اینترنت تلفن همراه دارد اندیشیده و زمینه استفاده تمام دانش آموزان از پیامرسان شاد که مختص دانش آموزان است فراهم شود.
کمیلی یکی از دانش آموزان روستای تخته جان نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در روستای تخته جان به دلیل پایین بودن سرعت اینترنت تلفن همراه تعداد قابل توجهی از خانوادهها خواستار استفاده از اینترنت خانگی هستند.
وی افزود: علیرغم تقاضای زیاد مردم برای استفاده از اینترنت خانگی فقط ۵۰ ظرفیت برای روستای پرجمعیت تخته جان در نظر گرفته شده و این تعداد به سرعت به اتمام رسیده است.
دانش آموزان منطقه عشایری کجه، چاهنو و پلند شهرستان فردوس نیز از پایین بودن سرعت اینترنت تلفن همراه در این منطقه و عدماستفاده مناسب از شبکه شاد گلایهمندند.
طبق اظهارات اهالی منطقه عشایری فردوس، در این منطقه هایوب نصب شده اما هنوز راهاندازی نشده است.
همچنین دانشآموزان در روستاهای چاهک، موسویه، علیآباد و چلونک قاین نیز از ضعیفبودن سرعت اینترنت تلفن همراه گلایه دارند و خواستار توجه مسئولان شدند.
علاوه بر سایر مشکلات ۵۰۰ دانشآموز در روستای چاهک، پایین بودن سرعت اینترنت در این روستا باعث بروز مشکلاتی در جایگاه سوخت این روستا نیز شده و جایگاه توانایی عرضه نفتگاز ندارد.
مشکلات فراوان مردم چاهک در آنتندهی اینترنت تلفن همراه/ هایوب هم دردی دوا نکرد
خسروی عضو شورای اسلامی روستای چاهک در این خصوص در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: بیش از یکسال میشود آنتن هایوب در روستاهای چاهک و موسویه برای استفاده از اینترنت نصب شده اما راهاندازی نشده است.
وی افزود: برای پیگیری مشکل با مسئولان ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان صحبت شده و در پاسخ گفتند باید سیمکارت مخصوص هایوب خریداری و استفاده شود.
عضو شورای اسلامی روستای چاهک گفت: تعدادی از اهالی روستا سیمکارت هایوب خریداری کردند اما این سیمکارت قابلیت استفاده را ندارد؛ نمیتوان با این سیمکارت با شماره دیگری تماس گرفت و از شمارههای دیگر نیز امکان برقراری ارتباط با این سیمکارت وجود ندارد.
خسروی عنوان کرد: برای استفاده از سیمکارت هایوب باید تلفن همراه دیگری داشته باشیم و در این شرایط اقتصادی که قیمت تلفنهای همراه بسیار افزایش یافته، مردم فقط برای استفاده از اینترنت هایوب نمیتوانند تلفن همراه خریداری کنند.
وی با بیان اینکه آنتن هایوب در روستای چاهک نصب شده، اظهار کرد: مشکل اینترنت تلفن همراه در روستای چاهک با اینترنت همراه اول برطرف میشود اما با اینترنت هایوب مشکل ما برطرف نمیشود.
عضو شورای اسلامی روستای چاهک گفت: سیمکارت هایوب به گونهای است که با هر تماسی تنظیمات بهم خورده و مجدد باید راهاندازی شود.
خسروی اظهار کرد: برای خانوادههایی که دانشآموز و یک تلفن همراه هوشمند دارند، استفاده از اینترنت هایوب مناسب نیست.
وی خاطرنشان کرد: طی هفته گذشته تعدادی از کارشناسان اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان برای پیگیری مشکل مردم روستای چاهک به روستا آمدند.
عضو شورای اسلامی روستای چاهک ادامه داد: کارشناسان در بازدید به عمل آمده از روستا و وضعیت آنتندهی اینترنت تلفن همراه، گفتند در حال حاضر به دلیل وجود تحریم و نداشتن تجهیزات جهت راهاندازی اینترنت همراه اول، مردم از اینترنت هایوب استفاده کنند. در صورت دسترسی به تجهیزات برای راهاندازی اینترنت همراه اول نیز تلاش خواهیم کرد.
خانههایی که تلفن ثابت ندارد
خسروی به وجود اینترنت خانگی در برخی از خانههای روستا اشاره و بیان کرد: تعدادی زیادی از خانههای نوساز در روستای چاهک تلفن ثابت ندارد و مردم از تلفن با سیمکارتهای GSM استفاده میکنند که قابلیت استفاده از اینترنت خانگی را ندارد.
وی اظهار کرد: برای کابلکشی تلفن ثابت در مناطقی که خانه جدید ساخته شده بارها به شرکت مخابرت مراجعه کردهایم اما تاکنون اقدامی برای کابلکشی تلفن ثابت در روستای چاهک انجام نشده است.
پاسخ مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانجنوبی
جهت پیگیری مشکل آنتندهی اینترنت تلفن همراه و انعکاس مشکلات دانشآموزان روستاهای استان، با مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفتوگو کردیم.
مصطفی بهی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانجنوبی در مورد مشکل آنتندهی اینترنت تلفن همراه در روستاها در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: در حال حاضر روستاهای چاهک، موسویه و علیآباد شهرستان قاین و روستاهای فیزیک، توتکری و کلاتهیعقوب شهرستان درمیان از پوشش اینترنت ۴G اپراتور هایوب برخوردار هستند.
وی افزود: مشترکان میتوانند ضمن تماس با شماره گویای ۱۵۶۵ یا مراجعه به وب سایت www.hiweb.ir ضمن ثبتنام و اقدام جهت دریافت مودم هایوب نسبت به تأمین اینترنت مورد نیاز خود اقدام کنند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی بیان کرد: با عنایت به تعهدات هایوب اهالی این روستاها میتوانند از رومینگ دیتا هایوب با اپراتورهای ایرانسل و همراه اول برخوردار شوند که این امکان مستلزم تنظیمات تلفن همراه است.
بهی گفت: در مورد روستاهای کجه و چاهنو شهرستان فردوس و روستاهای شیرگ، نگینان، عبدله و لتی شهرستان درمیان با تأمین تجهیزات سایتهای شرکت هایوب، اینترنت این روستاها تا قبل از پایان سالجاری تأمین میشود.
وی افزود: با عنایت به تعهد شرکت هایوب جهت تأمین پوشش کنونی اینترنت پرسرعت روستای چلونک شهرستان قاین، بهبود پوشش این روستا توسط این اداره کل در حال پیگیری است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در مورد روستای درمیان شهرستان درمیان نیز ارتقای سایت همراه موجود در روستا به نسل چهار در برنامه این اداره کل قرار دارد و تا قبل از پایان سال جاری اجرا میشود.
بهی در مورد مشکل اینترنت در جایگاه سوخت بنزین روستای چاهک، گفت: وظیفه اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات رساندن ارتباط مورد نظر به روستا بوده که انجام شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ارتباط ۴G در روستای چاهک برقرار است اما برای استفاده از اینترنت مودم موجود در جایگاه سوخت، شرکت فرآوردههای نفتی اپراتور (ایرانسل یا همراه اول) را مشخص میکند و این مسئله به اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط نمیشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانجنوبی گفت: برای مودم موجود در جایگاه سوخت باید سیمکارت هایوب تهیه شود تا امکان استفاده از اینترنت در جایگاه سوخت وجود داشته باشد.
بهی خاطرنشان کرد: در مجموع ارتباطی که مورد استفاده مردم و دانشآموزان باشد از خیلی وقت قبل در روستای چاهک فراهم شده است.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۳۸/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0