گفتگو با زوج جوان فیلم‌ساز

براتی: یک فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای می‌تواند بسیار تاثیرگذارتر از چندین همایش باشد/ عباسپور: متأسفانه شاهد رفتنِ هنرمندان از استان هستیم

محمد براتی و خانم عباسپور زوج جوان فیلم‌ساز هستند که مقام‌هایی در فیلم‌سازی کسب کرده‌اند.

محمد براتی متولد ۱۳۶۵ از فیلم‌سازان استان خراسان جنوبی و مسوول هنرهای تصویری حوزه هنری و مسوول واحد نمایش حوزه هنری خراسان‌جنوبی است. براتی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، گفت: از سال ۱۳۸۵ به صورت تجربی فیلم‌سازی را آغاز کردم و قبل از آن نیز در دوران دانش‌آموزی در زمینه تئاتر فعالیت داشتم.
وی افزود: درسال ۱۳۸۵ علاوه بر فرهنگ و ارشاد اسلامی مراکز هنری بیشتری نظیر کانون هنرمندان و حوزه هنری انقلاب اسلامی تأسیس شد که موجب گردهمایی بیشتر هنرمندان استان و در نهایت رویش هنری در استان شد.
این فیلم‌ساز جوان اظهار کرد: بعد از فتنه ۸۸، هنرمندان انقلابی و متعهد نظام اقدام به برگزاری جشنواره مردمی‌ای با عنوان عمار در تهران کردند که این اقدام رفته رفته گسترده شد و در حال حاضر به فراگیری ملی و بین‌المللی رسیده است.
براتی خاطرنشان کرد: در دوره چهارم، حوزه هنری استان به نمایندگی از دبیرخانه جشنواره عمار، اکران‌های همزمانی در بیرجند داشت و در دوره ششم در سال ۱۳۹۴، مکان‌های اکران به بیش از ۲۰۰ نقطه در استان رسید.
وی تصریح کرد: جشنواره عمار در کنار جشنواره‌های مطرح ملی، با رویکردی متفاوت‌تر برای عموم مردم شکل گرفت و سعی دارد با پخش آثاری که شاید قابلیت پخش در تلویزیون را نداشته باشد و بیان حرف‌های نقادانه و کارساز در تبیین و توسعه فرهنگ انقلابی گام بردارد.
افراد مبتدی می‌توانند فیلم بسازند و به جشنواره ارسال کنند
مسوول هنرهای تصویری حوزه هنری خراسان‌جنوبی گفت: اکنون در جشنواره عمار، رویش‌های قابل توجه‌ای شکل می‌گیرد چراکه تلاش کرده است فضا و بستر فعالیت هنری را برای علاقه‌مندان کم‌تجربه و آماتور، در قالب بخشی به عنوان” فیلم ما ” فراهم کند؛ این بخش برای کسانی که امکانات و تجهیزات حرفه‌ای فیلم‌سازی را ندارد اما ایده‌های ناب و قابل تأملی را به تصویر می‌کشند تدوین شده است.
براتی بابیان‌اینکه در سال‌های اخیر نبود اعتبار مالی کافی برای ادارات و نهادهای فرهنگی مشکل‌ساز شده است افزود: این امر فعالیت را برای مسوولان و به ویژه هنرمندان خیلی سخت کرده است چراکه تولید و فعالیت در این شرایط مالی “هنــر” است.
وی بابیان‌اینکه اقدامات حمایتی در حوزه هنری انجام می‌دهیم تا فردی که مبتدی است بتواند فیلم بسازد اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد افرادی که در یکی دوسال گذشته به حوزه هنری استان مراجعه و طرح و فیلمنامه های خود را برای تولید ارائه کرده‌اند، به سرانجام رسیده و اکنون قابل عرضه است.
نهادهای غیرفرهنگی نیز در فیلم‌سازی وارد شوند
مسوول واحد هنرهای تصویری حوزه هنری خراسان‌جنوبی بابیان‌اینکه تمام فیلم‌سازی محدود به ارگان‌های فرهنگی نمی‌شود تصریح کرد: در بحث ترویج فرهنگ اسلامی و سبک زندگی اسلامی ایرانی، بسیاری از نهادهایی که هنری نیستند می‌توانند تأثیرگذار باشند.
براتی اضافه کرد: اداراتی مانند صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی، مالیات و نهادهای دیگر می‌توانند در زمینه اقتصاد مقاومتی، فرهنگ کاروتلاش، اصلاح الگوی مصرف، فرهنگ مالیاتی، سبک زندگی اسلامی و بسیاری از موضوعات دیگر به تولید فیلم بپردازند که این موضوع، نگاه ویژه مسوولان غیرفرهنگی را می‌طلبد.
باید به فیلم‌سازان انقلابی بها داد
وی یادآور شد: دشمن در جنگ نرم، تولیدات فیلم و تولیدات فضای مجازی ضداسلامی زیادی دارد چراکه فیلم‌سازی یکی از تأثیرگذارترین روش‌ها در جنگ نرم است.
فیلم‌ساز جشنواره عمار تأکید کرد: باید به فیلم‌سازان انقلابی بها داد و تولیداتی باکیفیت و بیشتر از تولیدات دشمن انجام دهیم تا بتوانیم در این عرصه پیروز باشیم.
براتی خاطرنشان کرد: هنرمندان بیش از دغدغه مالی، دغدغه حمایت معنوی را دارند چراکه پخش و دیده‌شدن اثر برای هنرمند مهم است که لازم است مسوولان در کنار حمایت مالی، حمایت معنوی نیز از هنرمندان داشته باشند.
وی اظهار کرد : همه افراد با هر سن و توان و سواد سینمایی می‌توانند با کمترین امکانات نظیر گوشی موبایل که قابلیت فیلم‌برداری دارد، فیلم بسازند و در بخش “فیلم ما”ی جشنواره عمار شرکت کنند.
دوست دارم فیلمی به زیبایی “بچه‌های آسمان” بسازم
مسوول هنرهای تصویری حوزه هنری بابیان‌اینکه الگو قراردادن یک شخص، هنرمند را محدود می‌کند چراکه هر فرد نگرشی دارد و اهدافی را دنبال می‌کند گفت: سمت فرد خاصی نرفتم اما هستند افرادی که بخواهم در جایگاه آن‌ها قرار گیرم و دوست دارم فیلمی به زیبایی “بچه‌های آسمان” بسازم.
در خصوص شهید آوینی کم کار شده است
براتی بابیان‌اینکه در خصوص شهید آوینی کم کار شده است افزود: بیشتر افراد، شهید آوینی را به روایت فتح می‌شناسند درحالی که شهید آوینی، منتقد فیلم‌ساز و جریان‌ساز در حوزه هنری بود.
وی گفت: در واحد تصویری حوزه هنری درحال حاضر سه طرح از سمت هنرمندان ارائه شده است که در حال ارزیابی و تصمیم‌گیری برای تولید است.
مسوول واحد نمایش حوزه هنری خراسان‌جنوبی یادآور شد: سال گذشته در هفته هنر انقلاب اسلامی چند اثر مستند از شبکه استانی خاوران پخش شد که از این میان می‌توان به مستندهای: “ناقوس”، “آتشدست” و “آیت‌الله تهامی” اشاره کرد و همچنین آثاری در سال‌های اخیر ازجمله مستند “عالم ربانی” در خصوص آیت‌الله ربانی از شبکه ۲، فیلم “سنگ شکن گلون‌آباد” از برنامه نردبان شبکه مستند و قسمت‌هایی از مستند “چه کسی ما را کشت؟” از برنامه راز شبکه چهار پخش شده است.
براتی با اشاره به شبکه افق گفت: قدم اولی که شبکه افق برداشت، قدم حرفه‌ای بود و از همان ابتدا تولیداتش باکیفیت بود و این شبکه فرصتی برای فیلم‌سازان جوان فراهم کرده است.
مسوولان به فیلم‌سازی اعتماد کنند
وی تأکید کرد: در کنار کمبود اعتبارات، خلأیی که اکنون در استان احساس می‌شود، نوع نگاه مسوولان غیرفرهنگی است و لازم است مسوولان به فیلم‌سازی اعتماد کنند و بدانند که از این روش می‌توانند به اهدافشان برسند.
یک فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای می‌تواند بسیار تاثیرگذارتر از چندین همایش باشد
فیلم‌ساز جشنواره عمار خاطرنشان کرد: سال گذشته در یکی از جلسات شورای فرهنگی عمومی استان که در خصوص طلاق بود، حضور داشتم اما فرصت صحبت پیدا نکردم؛ اگر امکان می‌داشت می‌گفتم یک فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای می‌تواند بسیار تاثیرگذارتر از چندین همایش و نشست باشد.
سمانه عباسپور فیلم‌ساز جوان خراسان‌جنوبی و همسر آقای براتی نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، گفت: از سال ۱۳۸۷ همزمان، دوکار را شروع کردم.
وی افزود: باتوجه به آگهی که جهت بازیگری منتشر شده بود، به حوزه هنری مراجعه کردم اما به عنوان منشی صحنه در برنامه “سین هفتم” کار کردم.
این فیلم‌ساز جوان اظهار کرد: بعد از چند ماه به عنوان خبرنگار در باشگاه خبرنگاران جوان خراسان‌جنوبی مشغول به فعالیت شدم و مدتی را از فیلم‌سازی فاصله گرفتم.
اولین کار تجربی‌ام در سینما فلسطین تهران اکران شد
عباسپور خاطرنشان کرد: پس از آشنایی با همسرم، دغدغه‌ای که قبلا در فیلم‌سازی داشتم، خودش را نشان داد و اولین کار تجربی‌ام را با عنوان “همینجاست کمی آن طرف‌تر” به تهیه‌کنندگی حوزه هنری و حمایت همسرم ساختیم و این فیلم سه دقیقه‌ای در پنجمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار در سینما فلسطین تهران اکران شد.
وی اضافه کرد: فیلم دوم را با عنوان “زمزمه محبت” در سال ۱۳۹۴ به تهیه‌کنندگی همسرم و با حمایت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین حوزه هنری استان تولید کردم و این فیلم نیز در ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار نمایش داده شد و نسخه‌ی ۱۰۰ ثانیه‌ای این فیلم نیز به بخش مسابقه دهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ راه پیدا کرد.
فیلم‌ساز جشنواره عمار بابیان‌اینکه آثارم را مدیون حمایت و تلاش‌های جهادی همسرم و دوستانم هستم گفت: کار گروهی تأثیر زیادی روی اثر می‌گذارد و کار بهتری تولید می‌شود و خوشحالم گروهی را انتخاب کرده بودم که با دل کار کردند.
میزان توجه مسوولان فرهنگی استان به دیگر مسائل فرهنگی پررنگ‌تر از فیلم است
عباسپور بابیان‌اینکه روند حمایتی از هنرمندان تازه‌کار بیشتر شود تصریح کرد: میزان توجه مسوولان فرهنگی استان به دیگر مسائل فرهنگی پررنگ‌تر از فیلم است.
وی بابیان‌اینکه دیگر نهادها نباید فیلم را کم‌رنگ بدانند افزود: برخی اوقات یک فیلم کوتاه تأثیرگذارتر از سایر اقدامات است که لازم است توجه بیشتری به فیلم‌سازان شود.
متأسفانه شاهد رفتنِ هنرمندان از استان هستیم
فیلم‌ساز جشنواره عمار خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد رفتنِ هنرمندان از استان هستیم که این به دلیل کم‌توجهی مسوولان و کمبود امکانات در استان است چراکه در شهرهای بزرگ‌تر، امکانات بیشتری وجود دارد و هنرمند در آنجا سریعتر رشد می‌کند و این به معنی از دست دادن تجربه این هنرمندان است.
جشنواره عمار سکو برای افرادی که می‌خواهند فیلم‌ساز شوند است
عباسپور بابیان‌اینکه جشنواره عمار سکویی است برای افرادی که می‌خواهند فیلم‌ساز شوند اظهار کرد: جشنواره مردمی فیلم عمار فضا را برای افرادی که حداقل ملاک‌ها را برای فیلم‌سازی داشته باشند، فراهم کرده است تا بتوانند اثر تولید کنند و دیده شوند که لازم است این افراد همت کنند وفیلم را بسازند.
وی بابیان‌اینکه ۳ کار در دست اقدام دارم و در کنار آن، کار خبرنگاری نیز انجام می‌دهم اظهار کرد: درحال حاضر ۲ فیلم کوتاه در مرحله پیش تولید دارم و مستند شخصیت‌محوری دارم که امیدوارم در اوایل خردادماه به اتمام برسانم.
فیلم‌ساز جشنواره عمار بابیان‌اینکه فکر می‌کنم در سال‌جاری نگاه مسوولان به فیلم‌سازی بهتر و پررنگ‌تر شود گفت: علاوه بر نهادهای فرهنگی، نیاز است نهادهای غیرفرهنگی نیز به سمت فیلم‌سازی بروند و در این مسیر کمک کنند.
“قبل از شروع یک روز کاری”، “زمزمه محبت”، “چشمان پر توان”، “سوگ در قفس”، “همینجاست کمی آنطرف‌تر” و “قاصدک” از آثار این زوج جوان فیلم‌ساز است.
انتهای پیام/۴