بهرهمندی ۱۰۱۳ روستای استان از آب شرب سالم؛ دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی
به گزارش خبرنگار خاورستان، در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، با توجه به روایتهای تاریخی مستند، مردم حتی در تامین ابتداییترین نیازهای خود مثل آب هم دچار مشکل بودند و وضعیت شهرها و بخصوص روستاها از نظر بهره مندی از شبکه آب شرب سالم و بهداشتی بسیار ضعیف و البته در روستاها اسفناک بود و مردم در شرایط بسیار نامطلوبی زندگی میکردند.
در آن سالها؛ بسیاری از مردم از آب شرب بهداشتی محروم بودند و همان آب ناسالم را هم با شرایط مشقت باری تامین میکردند. در واقع اکثر روستاها از شبکه آب شرب، بی بهره بودند و اگر در روستایی آب هم وجود داشت، بصورت یک شیر در هر محله بود و مردم باید برای دریافت آب صف میکشیدند. علاوه بر عدم بهره مندی مردم از شبکه آب شرب سالم، در خصوص ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب هم هیچ سیاست و اقدامی انجام نشده بود.
در چنین شرایطی، متاسفانه هیچ نهاد و متولی خاصی هم برای تامین آب و رسیدگی به مشکلات مردم وجود نداشت و حکومت پهلوی نیز هیچ توجهی به توسعه زیرساختهای اولیه و حیاتی نداشت.
اما به برکت پیروزی انقلاب اسلامی؛ یکی از دستاوردهای مهم، ایجاد تشکیلات مشخص برای تامین آب شرب مردم بود و با تاسیس و راه اندازی شرکتهای آب منطقه ای و آب و فاضلاب شهری و روستایی تحول شگرفی در حوزه صنعت آب شرب، اجرای شبکه فاضلاب شهری، احداث مجتمعهای آبرسانی روستایی و تربیت نیروهای انسانی متخصص در زمینه سد سازی و دیگر امور فنی آب، پدید آمد و خوشبختانه امروز تقریباً دغدغه مردم از انتقال و بهره مندی از آب شرب و در واقع از کمیت به کیفیت تغییر کرده است.
بنابراین یکی از دستاوردهای نظام، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب از دی ماه سال ۱۳۶۹ با تصویب مجلس بود. چرا که پیش از تاسیس این شرکتها، متولی تامین و توزیع آب در سطح کشور متعدد بود که شامل مجموعههای شورایی، تعاونی، آب منطقه ای و شهرداریها میشد و سبب شده بود نظام جامع و منسجمی در ارائه خدمات آب و فاضلاب به مردم وجود نداشته باشد.
شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز بعد از تقسیم شدن استان خراسان بزرگ در سال ۱۳۸۳ تاسیس شد و فعالیت خود را به صورت مستقل و تحت نظر شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور آغاز کرد.
بهره مندی ۹۹٫۹۸ درصد جمعیت شهری خراسان جنوبی از آب شرب سالم
مهدی دوستی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه آب و فاضلاب، در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۷۷ درصد جمعیت شهرهای خراسان جنوبی به شبکه آبرسانی دسترسی داشتند که با تلاشهای صورت گرفته اکنون ۹۹٫۹۸ درصد جمعیت شهری استان از آب آشامیدنی سالم برخوردارند.
وی جمعیت تحت پوشش فاضلاب شهری را نیز ۴۰ درصد عنوان کرد و افزود: این در حالی است که در ابتدای انقلاب اقدامی در خصوص ایجاد شبکه فاضلاب شهری صورت نگرفته بود.
دوستی در خصوص مقایسه بهره مندی روستاهای استان از آب شرب سالم نیز، بیان کرد: در حالی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۱۱ روستا از آب آشامیدنی برخوردار بودند، اما اکنون با اقدامات جهادی صورت گرفته یک هزار و ۱۳ روستای استان از مزایای آب آشامیدنی برخوردار شده اند که این موضوع به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی محسوب میشود.
بهره برداری از ۱۶ پروژه به مناسبت دهه فجر
وی همچنین از بهره برداری ۱۶ پروژه با اعتبار ۳۴۰ میلیارد ریال همزمان با دهه مبارک فجر امسال خبر داد و افزود: با بهره برداری از این طرحها ۱۶ هزار نفر از مزایای آن بهرهمند میشوند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: از جمله این پروژهها، بهره برداری از ۱۵ پروژه آبرسانی پایدار در مناطق روستایی خواهد بود که در نتیجه آن مردم روستای رزگ از توابع شهرستان بیرجند، روستاهای سیدآباد، میرآباد، خونیکسار، تخته جان، گیت، آنیک از توابع شهرستان درمیان، روستاهای حسن آباد سر کل، حسین آباد آبله، تل عارف، جان محمود، شیبر، اسد آباد، حسن آباد، حسنعلی از توابع شهرستان نهبندان از مزایای آب آشامیدنی پایدار برخوردار میشوند .
دوستی همچنین از اجرای ۱۰٫۵ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب (اصلی و فرعی) و نصب ۳ هزار فقره انشعاب فاضلاب در مرکز استان خبر داد .
وی افزود: برای بهره برداری از پروژههای فوق ۶ مخزن با ظرفیت ۵۵۰ مترمکعب، ۲ ایستگاه پمپاژ، ۳۴ کیلومتر خط انتقال و ۳۲ کیلومتر شبکه توزیع احداث شده است.
انتهای پیام/۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0