بهرهمندی ۹۰ درصد روستاهای خراسانجنوبی از پوشش تلفنهمراه
به گزارش خبرنگار خاورستان، نیمهٔ دوم دهه پنجاه، عرصه ارتباطات و مخابرات در کشور محدود به فناوریهای اولیه بود که تلفن پیشرفتهترین آنها محسوب میشد.
حافظه تاریخی مردم در این باره به یاد میآورد که در آن زمان حتی دسترسی به همین وسیله ارتباطی هم برای همه مردم مقدور نبود. حضور خط تلفن ثابت فقط به شهرهای بزرگ خلاصه میشد و نه تنها روستاهای زیادی بلکه حتی بسیاری از شهرها و شهرستان ها هم از این امکان بی بهره بودند.
پس از گذشت چهل و چهار سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، عرصه ارتباطات و مخابرات همسو با سایر علوم و فناوریها، یکی از مهمترین حوزههایی بود که توانست دستاوردهای قابلقبولی را همرده با کشورهای پیشرفته دنیا به دست آورد.
پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات در تعداد مشترکان تلفن ثابت خلاصه نشده و فراتر از آن حالا دیگر مشترکان تلفن همراه در عصر ارتباطات مطرح شدهاند که علاوه بر امکان برقراری تماس، انتظار دسترسی به سرعت بالای اینترنت برای استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف را دارند.
پیش از انقلاب اسلامی تلفن به عنوان یکی از درگاههای ارتباطی مهم پس از تلگراف و نامه شناخته میشد. توسعهی مخابرات پیش از انقلاب اسلامی در استفاده از تلفنثابت و دسترسی به آن خلاصه میشد اما امروز علاوه بر توسعه تلفنثابت در حوزه مخابرات که دسترسی همگان به این وسیله ارتباطی را فراهم کرده، شاهد پیشرفت در عرصههای مختلف نیز هستیم.
اما با این حال امروز دیگر صنعت مخابرات و ارتباطات به تلفن خلاصه نمی شود و مشترکان این صنعت علاوه بر امکان برقراری تماس صوتی، انتظارات و نیازهای دیگری هم دارند که سرویس دیتا و اینترنت یکی از پر متقاضیترین سرویسهای اپراتورهای ارتباطی در این روزها به شمار میآید.
اینترنت یکی از زیرساختهای مهم ارتباطی در جهان امروز است بهطوری که امروزه علاوه بر توسعه اینترنت در شهرها و منازل ثابت، این تکنولوژی مهم به تلفن همراه و روستا نیز رفته است و این همان دستاورد مهم انقلاب اسلامی است.
به گفته رضا تقیپور وزیر اسبق ارتباطات و عضو شورای عالی فضای مجازی؛ در قبل از انقلاب اسلامی تعداد خطوط تلفن و ارتباطات در شهرها ظرفیتهای بسیار محدودی بود. به گونهای که مردم برای فیشهای تلفن منزل گاهی تا ۸ و یا ۹ سال در نوبت بودند و این یک امر طبیعی بود. در مورد روستاها هم در سال ۵۷، تنها ۴۲۰ روستا ارتباطات تلفنی داشتند، به این شکل که یک خط تلفنی همگانی در مرکز هر روستا وجود داشت تا مردم بتوانند با شهر تماس بگیرند.
اما اکنون توسعه ارتباطات بهگونهای بوده که علاوه بر شهرها، اکثر روستاهای منطقه خراسانجنوبی که در قبل از انقلاب هیچ ظرفیت ارتباطی نداشتند، امروز علاوه بر پوشش تلفن ثابت، از پوشش تلفن همراه و شبکه ملی اطلاعات هم برخوردارند.
بهرهمندی ۹۰ درصد مشترکین از تلفنهمراه
مصطفی بهی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانجنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: طی دهه اخیر، از ابتدای ورود تکنولوژی جدید و اجرای پروژههای تلفن همراه و اینترنت پرسرعت روستایی ۹۰ درصد مشترکین از تلفن همراه بهرهمند شدند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بیش از ۷۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند.
طرح توسعه ارتباطات روستایی
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانجنوبی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم برای توسعه ارتباطات روستایی در وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات برنامههایی در قالب طرح توسعه ارتباطات روستایی قرار دارد و اجرا میشود که این طرحها و پروژهها با هدف تامین پوشش همراه روستاها و اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت روستایی در حال انجام است.
بهی افزود: منابع این طرحها از محل اعتبارات طرح یواساو ارتباطت و فناوری ارتباطات روستایی تامین میشود که با همکاری اپراتورها این طرحها در روستاهای مختلف اجرا میشود.
اتصال بیش از ۱۹ هزار خانوار به شبکه ملی اطلاعات
وی بیانکرد: از ابتدابی دولت سیزدهم راه اندازی و ارتقاء بیش از ۱۱۰ سایت ارتباطی برای تعداد بیش از ۱۹۰ روستاهای خراسانجنوبی در دستور کار قرار گرفت که ۱۹ هزار و ۵۰۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل و از اینترنت پرسرعت همراه بهرهمند شدند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانجنوبی اضافهکرد: از این تعداد ۶۱ سایت جدید بوده و ۳۷ سایت به تکنولوژی بالاتر ارتقاء یافتهاند.
بهرهمندی ۸۸ روستا از توسعه شبکه تلفنهمراه
بهی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم، ۴۴ سایت در خراسانجنوبی برای توسعه شبکه تلفنهمراه احداث شدند که با اجرای این تعداد ۸۸ روستا با جمعیتی بالاتر از هفت هزار خانوار از پوشش تلفن همراه بهرهمند شدند.
هزینه کرد ۲۱۲ میلیارد تومان
وی کل اعتبارات هزینه شده برای پروژههایی که از ابتدای دولت راه اندازی و اجرا شده اند را بیش از ۲۱۲ میلیارد تومان دانست و افزود: این اعتبارات از محل منابع طرح یواساو هزینه شده است.
بهرهمندی ۹۰ درصد روستای خراسانجنوبی از پوشش تلفنهمراه
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسانجنوبی اظهارکرد: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد روستاهای بالاتر از ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل و بیش از ۹۰ درصد روستاهای خراسانجنوبی از پوشش تلفن همراه بهرهمند هستند.
بهی با بیان اینکه اتصال مابقی روستاهای خراسانجنوبی به شبکه ملی اطلاعات در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: راه اندازی، احداث و اتصال ۹۷ سایت و ارتقاء ۷۰ سایت موجود در برنامه ارتباطات قرار دارد که تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری میرسد.
وی یکی از برنامههای مهم و ضروری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را توسعه شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیر ساخت فضای مجازی کشور عنوانکرد و افزود: با توسعه لایههای دسترسی ما شاهد توسعه شتابان شبکه ملی اطلاعات و ظرفیتهای مبتنی بر آن از جمله خدمات الکترونیکی و ارائه خدمات دستگاههای اجرایی، توسعه کسب و کارها و بهنوعی ایجاد ظرفیتهای اشتغالزایی خواهیم بود.
انتهای پیام/ ۵
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0