بیش از ۱۳ هزار نوزاد خراسانجنوبی تحت پوشش برنامه غربالگری قرار گرفتند/ شناسایی ۴۱کودک کمشنوا
به گزارش خبرنگار خاورستان، علی عربنژاد مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی در جمع خبرنگاران با اشاره به ۱۳ اسفند روز جهانی شنوایی، اظهار کرد: برنامه کشوری غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی نوزادان و شیرخوران از سال ۱۳۸۴ در کشور آغاز شده است.
وی افزود: این برنامه با هدف كشف نقائص شنيداری و انجام مداخله زود هنگام از بدو تولد نوزادان و شيرخوران انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی بیان کرد: در استان خراسانجنوبی نیز از نیمه دوم سال ۱۳۸۷ با پوشش هشت درصدی آغاز و در حال حاضر به پوشش ۱۰۰ درصدی جامعه هدف رسیده است.
عربنژاد عنوان کرد: برنامه کشوری غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی نوزادان و شیرخوران در کشور ۱۵ سال و در استان ۱۲ سال است که اجرا میشود.
وی اظهار کرد: پیشگیری در جهت ارتقاء سلامت عمومی جامعه و کاهش هزینههای بهداشتی نقش عمدهای دارد.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی گفت: یکی از ابعاد مهم این مسئله که در طی سالهای اخیر روز به روز توجه بیشتری به آن معطوف شده غربالگری در دوره نوزادی بوده که از موارد مهم آن، غربالگری شنوایی در بدو تولد است.
عربنژاد خاطرنشان کرد: حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان با ناتوانی زندگی میکنند که از این آمار حدود ۲۷۵ میلیون نفر دارای کم شنوایی و حدود ۵ میلیون نفر دارای کم شنوایی عمیق هستند.
وی افزود: با توجه به اهمیت پیشگیری و کنترل آسیبهای شنوایی و بر اساس برنامه اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) هر ساله ۱۳ اسفندماه (سومین روز از ماه مارس میلادی) به عنوان روز جهانی شنوایی نامگذاری شده که امسال سازمان بهداشت جهانی ۱۳ اسفند ماه مصادف با ۳ مارس ۲۰۲۱ میلادی را با شعار” مراقبت شنوایی برای همه، غربالگری،توانبخشی، ارتباط” نامگذاری کرده است.
غربالگری بیش از ۱۴۶ هزار نوزاد طی ۱۲ سال
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی به خلاصه گزارش آمار و عملکرد استان در طول ۱۲ سال اجرای برنامه از سال ۱۳۸۷ تا امسال اشاره کرد و گفت: این برنامه از نیمه دوم سال ۱۳۸۷ در استان اجرا و تاکنون بیش از ۱۴۶ هزار و ۱۸۰ نوزاد در بدو تولد در زایشگاههای استان تحت پوشش برنامه قرارگرفته که از این مجموع یک هزار و ۸۰۲ کودک شناسایی و تحت مداخلات طبی و توانبخشی قرار گرفتهاند.
عربنژاد عنوان کرد: از مجموع ۱۹۸ کودک کم شنوای شناسایی شده ۱۸۹ کودک سمعک دریافت کردند که ۱۴۹ کودک سمعک دولتی توسط سازمان دریافت کرده و تعداد ۴۰ نفر سمعک غیردولتی و ۴۲ کودک تحت کاشت حلزون قرار گرفتهاند.
وی افزود: از این مجموع ۱۲۱ کودک در مراکز غیردولتی توانبخشی خانواده و کودک کم شنوا سازمان بهزیستی پذیرش و تحت آموزش های گفتار درمانی، تربیت شنیداری، مشاوره و آموزش والدین و فعالیت های هنری، فوق برنامه و موسیقی درمانی قرار گرفتهاند.
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی بیان کرد: همچنین کلاسهای تربیت شنیداری پس از کاشت حلزون با نظارت مرکز کاشت حلزون استان خراسان رضوی برای این کودکان در مراکز فوق برگزار میشود.
عرب نژاد بیان کرد: طی یازده ماهه سال جاری ۱۰۰ درصد موالید استان تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی نوزادان قرار گرفتند.
وی اظهار کرد: با توجه به اجرای برنامه کشوری غربالگری شنوایی نوزادان در بستر بیمارستانهای استان و علیرغم شیوع بیماری کووید ۱۹ از ابتدای سالجاری و با توجه به اینکه بیشتر شهرستانهای استان در وضعیت قرمز و نارنجی قرار داشتند، غربالگران برنامه شنوایی زیرمجموعه مؤسسات بخش غیر دولتی این اداره کل، از اردیبهشت ماه سالجاری بعنوان مدافعین سلامت شنوایی نوزادان در بستر بیمارستانهای استان با رعایت پروتکلهای بهداشتی وزارت بهداشت و بهزیستی کشور حضور یافته و کلیه موالید را تحت پوشش قرار دادهاند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: همچنین با توجه به موج اول شیوع بیماری کووید ۱۹ در فروردین ماه که منجر به توقف این برنامه و تعطیلی مراکز غربالگری شد حداکثر موالید فروردین ماه طی برنامهریزی دقیق و پیگیری توسط بخش غیردولتی، در این بازه زمانی تحت پوشش قرار گرفتهاند.
غربالگری بیش از ۱۳ هزار نوزاد طی ۱۱ ماه
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: در یازده ماهه امسال تعداد ۱۳هزار و ۹۲۴ نوزاد در بدو تولد تحت پوشش برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی نوزادان قرار گرفتند که از این مجموع تعداد ۱۳۰ کودک به مرحله تشخیص راه یافتند و پس از ارزیابی تشخیصی تعداد ۴۱ کودک مبتلا به کم شنوایی خفیف تا عمیق شناسایی و به مرحله مداخلات توانبخشی و دارویی راه یافتند از مجموع ۴۱ کودک کم شنوای شناسایی شده،۲۱ کودک تحت مداخلات دارویی و ۲۰ کودک سمعک دولتی توسط اداره کل بهزیستی استان دریافت کرده و تعداد چهار کودک در نوبت کاشت حلزون هستند.
عرب نژاد عنوان کرد: این برنامه با همکاری و تعامل دستگاههای اجرایی از جمله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند و اداره کل ثبت احوال استان در حال اجراست. درحال حاضر استان خراسانجنوبی، دارای ۱۷ دستگاه غربالگری شنوایی مجهز و پیشرفته جهت اجرای برنامه بوده و همچنین تعداد ۲۱ مرکز غربالگری شنوایی نوزادان در استان، در حال ارائه خدمت به همشهریان است .
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۱ مجری غربالگری آموزش دیده، ۱۶ مسئول پیگیری جهت پیگیری کودکان شناسایی شده در برنامه تا حصول نتیجه درمان و دو کلنیک ارزیابی شنوایی شناسی و تعدادی از متخصص گوش و حلق و بینی و اطفال در استان در برنامه همکاری دارند. همچنین تعداد ۱۵ موسسه غیردولتی تحت نظارت اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی به عنوان بخش غیردولت و دو مرکز غیردولتی خانواده و کودک کم شنوا درشهرستان های بیرجند و قاین در این برنامه فعالیت دارند.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0