بیماران نیازمند به پلاسما را دریابیم/ اهداکنندگان خون و پلاسما نگران منع تردد نباشند
ابراهیم میریمقدم مدیرکل انتقال خون خراسانجنوبی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، در مورد اهدای خون در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: اهدای خون به بیماران در ماه مبارک رمضان از بهترین عبادتها است. با توجه با اینکه امسال همزمانی ماه مبارک رمضان و پیک کرونا را داریم به اهدا کنندگان اطمینان خاطر را میدهیم که مراکز اهدای خون تا حد ممکن تمام شرایط لازم را برای برطرف شدن دلواپسی های اهدا کنندگان فراهم کرده اند تا انشاء الله اهدا کنندگان با خیال راحت برای اهدا خون مراجعه کنند.
وی افزود: اهدای خون نوعی خدمت به همنوعان و صدقه جاریه است؛ خدمتی که هر فرد در صورت داشتن شرایط با صرف حدود ۳۰ دقیقه زمان می تواند جان سه نفر را نجات دهد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: متاسفانه آمارها نشان میدهد با فرارسیدن ماه مبارک رمضان میزان استقبال از اهدای خون کاهش پیدا میکند. میزان اهدا خون ما در این استان نسبت به سایر ماهها در این چند روز گذشته از ماه رمضان، نصف شده است در حالیکه نیاز بیماران به خون و فراوردههای خونی همیشگی است.
میری مقدم با بیان اینکه برخی گمان میکنند اهدای خون باعث باطل شدن روزه میشود، تصریح کرد: علمای دینی تاکید دارند که اهدای خون سبب باطل شده روزه نمیشود.
وی اظهار کرد: برخی از روزه داران از ضعف و بیحالی بعد از اهدای خون نگران هستند که برای جلوگیری و کم شدن این وضعیت، داوطلب اهدای خون باید روز قبل و بعد از اهدای خون بایستی در فاصله افطار تا سحر مایعات بیشتری بنوشد چراکه آب بدن روزه دار نسبت به حالت عادی کمتر است.
میریمقدم خاطرنشان کرد: بهتر است داوطلب اهدای خون در روزی که تصمیم به اهدا خون دارد در وعده سحری نیز خوراک و مایعات کافی استفاده کرده باشد و در ساعات اولیه روز جهت اهدا خون مراجعه کند.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین راهکارها ، مراجعه جهت اهدا خون بعد از افطار است و در این راستا هرروزه این امکان برای شهروندان فراهم شده است و لازم است که وعده افطاری سبک نیز صرف شود.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: نیاز به اهدا خون همیشگی است با توجه به اینکه بعضی از فراورده ای خونی عمر کوتاهی دارند و امکان ذخیره طولانی مدت آنها وجود ندارد نیاز به اهدا در هر شرایطی را ضروری دانست.
میریمقدم در مورد اهدای پلاسما به بیماران نیازمند، تاکید کرد: با توجه به افزایش آمار مبتلایان به کرونا، تعداد بیماران نیازمند به پلاسما نیز افزایش پیدا کرده است اما در طرف مقابل مراجعه برای اهدای پلاسما کاهش یافته است.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای حل این کاهش مراجعه برای اهدای پلاسما در بعد از افطار است. تمام بیماران بهبود یافته از کرونا که شرایط اهدای پلاسما را دارند و ۲۸ روز از بهبودی آنها گذشته باشد میتوانند برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.
میریمقدم تاکید کرد: افرادی که تمایل به اهدای خون و پلاسما بعد از افطار دارند هیچ نگرانی در مورد منع تردد نداشته باشند چراکه طبق مصوبه ستاد استانی کرونا پلاک خودروی اهدا کنندگان توسط انتقال خون به پلیس راهور داده شده و مشکلی برای جریمه ناشی از تردد برای اهدا خون پیش نیاید.
وی در مورد ساعات فعالیت مراکز اهدای خون در استان، بیان کرد: مراکز اهدای خون استان صبح ها از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و روزهای پنجشنبه تا ۱۲:۳۰ آماده خدمت دهی به اهدا کنندگان خون و پلاسما است و مرکز اهدای خون در شهرهای بیرجند و طبس پس از افطار نیز از ساعت ۲۰:۱۵ تا ۲۴ پذیرای اهدا کنندگان خون و پلاسما است.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۱۴/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0