تأسیس دانشگاه علوم پزشکی پس از انقلاب تا درمان ناباروری در خراسان جنوبی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خاورستان، بخش سلامت از جمله بخشهایی است که لازم نیست خیلی متخصص باشید تا بتوانید تحول چشمگیر آن را در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامیمشاهده کنید.
بهبود وضع سلامت در روستاها و افزایش تعداد پزشک و دارو مسائلی است که مردم روزانه آن را میبینند اما شاید نگاهی دقیق به شاخصهایی همچون افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ و میر کودکان و مادران، کنترل و حذف بیماریهای واگیر و اجرای برنامههای بهبود تغذیه و بیمه روستاییان، بهتر بتواند گویای دستاوردهای قابل توجه در حوزه بهداشت و درمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی باشد.
دکتر سید محمد موسوی میرزائی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: در سالهای قبل از پیروزی انقلاب، افراد برای تحصیل در رشتههای پزشکی به خارج از کشور چشم داشتند اما اکنون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از سال ۱۳۶۴ راه اندازی شد و خوشبختانه تا به امروز توانسته است بخش اعظمی از مشکلات درمانی را رفع کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بسیاری از مدیران فعلی دانشگاه و از جمله بنده، دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هستند، گفت: در حال حاضر هرساله پزشکان زیادی در تخصصهای مهم و مختلف از این دانشگاه فارغ التحصیل میشوند.
وی گفت: در سایر حوزه های پژوهشی، عمرانی، غذا و دارو، بهداشتی، تامین تجهیزات پزشکی و… نیز شاهد اقدامات بزرگی از ابتدای انقلاب تا به امروز بوده ایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه دستاوردهای نظام سلامت با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست، افزود: این اختلاف بزرگ و معنادار است و نمیشود چنین قیاسی را کنار یکدیگر قرار داد.
موسویمیرزائی با اظهار اینکه ایران اسلامی از لحاظ وضعیت پزشکی، تربیت پزشک متبحر و وجود زیرساختها و امکانات پزشکی از کشورهای رده بالای دنیا به شمار میرود، گفت: شیوع ویروس کرونا به همگان ثابت کرد ایران نسبت به بسیاری از کشورهای صاحب نام اروپایی و حتی آمریکا مشکلات کمتری داشت و زودتر توانست این بیماری را مهار و کنترل کند.
وی با تاکید بر اینکه پیشرفتهای فراوانی در زمینههای مختلف بعد از پیروزی انقلاب حاصل شده و در حوزه سلامت به طرز قابل توجهی چشمگیرتر بوده است، گفت: آمار نشان میدهد وضعیت حوزه بهداشتی نیز نسبت به دوران قبل از انقلاب رشد کمی و کیفی زیادی داشته است وافزایش قابل توجه تعداد خانههای بهداشت، پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی، شبانهروزی و تعداد پزشکان، دندانپزشکان و سایر نیروها مشهود است.
دکتر موسوی میرزائی با بیان اینکه در دوران انقلاب به دنیا آمده ایم، رشد کرده ایم و تلاش می کنیم این انقلاب به نقطه ایده آل برسد، تصریحکرد: به جایگاهی که اکنون انقلاب در آن قرار دارد افتخار کرده و سرمان را بالا می گیریم که جزئی از این خانواده هستیم و کمک میکنیم در زیر سایه انقلاب بیشتر در خدمت مردم و جامعه خدمت باشیم.
افزایش ۹۴ درصدی تختهای درمانی
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی تحولات زیادی در حوزههای مختلف ایجاد کرده است، گفت: در حوزه عمرانی تکمیل و ساخت از ۳۸ پروژه بهداشتی و درمانی به متراژ ۲۰ هزار و ۱۴۵ مترمربع و ارزش ریالی یک هزار و ۶۸۴ میلیارد ریال همراه با افزایش ۹۴ تخت درمانی جدید ازجمله این اقدامات است.
تکمیل ۲۸ پروژه نیمه تمام
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشانکرد: تکمیل ۲۸ پروژه نیمه تمام موضوع تفاهم نامه سه جانبه در سال ۱۴۰۰ است که تاکنون تعداد ۲۰ پروژه به صورت امانی و مشارکت بنیاد برکت، بنیاد علوی و خیرین با زیربنای هفت هزار و ۷۱۵ مترمربع و ارزش ۶۱۸ میلیارد ریال به اتمام رسیده است.
موسوی میرزایی با بیان اینکه تکمیل و بهرهبرداری از تکمیل اورژانس و ICU بیمارستان شهید دکتر آتشدست نهبندان از اقدامات این دانشگاه در حوزه عمرانی است، گفت: هم چنین بخش ICU، دیالیز و آشیانه بالگرد بیمارستان طبس نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
وی تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی و بلوک زایمانی بیمارستان شفاء بشرویه ، کلینیک تخصصی امام علی سرایان و کلینیک کودکان امام علی (ع) فردوس را از دیگر اقدامات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه ICU بیمارستان درمیان و چهار واحد پانسیون پزشکان متخصصین درمیان از جمله اقدامات در جهت توسعه بهداشت و درمان خراسانجنوبی است، گفت: خرید خوابگاه دانشجویی به متراژ پنج هزار و۴۴۰ مترمربع از جمله اقدامات برای رفاه دانشجویان است.
موسویمیرزایی به افزایش ظرفیت تختهای دیالیز شهرستان سرایان و بشرویه جمعاً ۴ تخت اشاره کرد و یادآورشد: خرید خوابگاه نارنج با اعتبار۲۵میلیارد تومان بازیربنای پنج هزار و ۶۰۰ مترمربع و ظرفیت ۵۵۰ نفردانشجو از دیگراقدامات است.
وی احداث زمین چمن فوتبال با متراژ ۴۲*۷۲مترمربع و اعتباربالغ برپنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان را از دیگر اقدامات در راستای تکمیل امکانات رفاهی دانست و افزود: احداث استخر شنا با زیربنای دو هزار مترمربع و اعتبارمعادل ۱۲۰ میلیارد تومان که مربوط به اعتبارات سفررئیس جمهور است از دیگر اقدامات عمرانی است.
احداث سالن چند منظوره دانشکده فردوس
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند احداث و تجهیز سالن چند منظوره دانشکده فردوس با زیربنای ۴۵۰ مترو اعتباری بالغ بر۵میلیارد تومان را از دیگر اقدامات بیان کردو افزود: خوابگاه دختران فردوس با زیربنای یک هزار و ۸۰۰ مترمربع با ظرفیت ۱۷۰ نفردانشجو با اعتبار هشت هزار و ۱۳ میلیارد تومان خریداری شده است.
موسوی ضمن اشاره به بهسازی و تجهیزخوابگاه دختران دانشکده طبس با اعتبار۴ میلیارد تومان، گفت: بهسازی فضای ساختمانی بیمارستان ایرانمهر و تاسیس شش تخت ICU به این بیمارستان از دیگر اقدامات در این راستا است.
وی تجهیز پانسیونها و محوطهسازی مهمانسراهای دانشگاه جهت اسکان پزشکان را از اقدامات عمرانی دانست و افزود: احداث وتجهیز سالن ورزشی دانشکده قاین با اعتبار بالغ بر شش میلیارد ریال و خرید تجهیزات سلف سرویس دانشجویی با هزینه کرد شش هزار و ۷۹۲ میلیارد و ۷۴۹ میلیون ریال اعتبار انجام شده است.
تکمیل ۳۵ پروژه بهداشتی و درمانی در خراسانجنوبی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برنامهریزی برای تکمیل ۳۵ پروژه بهداشتی و درمانی به متراژ ۵۶ هزار و ۶۵ مترمربع و برآورد ۱۳ هزار و ۸۱۶ میلیارد ریال همراه با افزایش ۲۸۹ تخت درمانی جدید شامل ساختمان مرکز بهداشت شهرستان بیرجند، تکمیل مرکز بهداشت شهرستان خوسف، تکمیل مرکز آموزش بهورزی قاین، تکمیل مرکز خدمات جامع سلامت عشق آباد است.
موسوی میرزایی ادامهداد: آغاز عملیات بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی جدید بیرجند، توسعه ۱۶۲ تختخوابی بیمارستان شهید مصطفی خمینی طبس، تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی خوسف، احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی زیرکوه، تکمیل بخش سوختگی بیمارستان امام رضا علیهالسلام، تکمیل ساختمان شماره ۲ دانشکده دندان پزشکی و اخذ مجوزکمیسیون ماده۲۳ وکلنگ زنی خوابگاه پسران با زیربنای هشت هزار مترمربع و ۵۰۰ نفرظرفیت از دیگر اقدامات در جهت ۳۵ پروژه بهداشتی و درمانی است.
وی خاطرنشانکرد: اخذ مجوز چهار خوابگاه در شهرستانهای بیرجند، فردوس، طبس، قاین در سفر رئیس صندوق رفاه دانشجویان، افتتاح ساختمان خانه بهداشت (نوغاب و حسین آباد سادات) و پنج مرکز جامع سلامت (مراکز بیهود، نیمبلوک، خورشهرستانک، خانکوک و باغستان( از دیگر اقدامات در جهت ۳۵ پروژه بهداشتی و درمانی است.
راه اندازی و تجهیز مرکز ناباروری در شهرستانها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به اقدامات بهداشت و درمانی درحوزه تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: راه اندازی و تجهیز مرکز تخصصی درمان ناباروری سطح دو در شهرستانهای طبس و فردوس با اعتبار ۹۰ میلیارد ریال، تهیه پکیج درمان ناباروری جهت مراکز سطح ۲ ناباروری توسط مدیرگروه زنان و فلوشیپهای ناباروری خراسانجنوبی از دیگر اقدامات در جهت تجهیزات پزشکی است.
موسویمیرزایی بیانکرد: تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز از طریق هیات امنای صرفهجویی ارزی است که شامل یک دستگاه سی تی اسكن ۱۶ اسالیس،MRI بیمارستان شهدا قاین، دو دستگاه رادیولوژی ثابت دیجیتال و دو دستگاه رادیولوژی پرتابل دیجیتال است.
وی ادامهداد: تجهیز یک دستگاه پمپ قلبی-ریوی، هفت دستگاه همودیالیز، یک دستگاه سونوگرافي به همراه سه پروب، هفت دستگاه الكتروشوک از دیگر اقدامات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تجهیز هشت بیمارستان خراسانجنوبی به UTMخبرداد و افزود: هم چنین تعویض سامانههای HIS بیمارستانهای استان، خرید یک دستگاه شبیهساز لاپراسکوپی از دیگر اقدامات است.
موسویمیرزایی خاطرنشانکرد: جذب دو میلیارد و دویست میلیون تومان از محل اعتبارات کمیساریای عالی پناهندگان، یک میلیارد تجهیز آمبولانس اعزام نوزاد ، ۷۰۰ میلیون خرید خودرو ، ۵۰۰ میلیون خرید تجهیزات و تجهیز آزمایشگاه تشخیص کووید بیرجند به دو دستگاه میکروسانتریفوژ اهدایی از سازمان جهانی بهداشت، دو دستگاه STATION WORK ، یک دستگاه هود کالس B2، دو دستگاه فریزر منهای ۲۰ مدل نیکسان، تخصیص یک دستگاه جین اکسپرت نیز از دیگر اقدامات در راستای تجهیز مراکزبهداشتی و درمانی است.
وی از خرید یک دستگاه کامیونت یخچال دار مخصوص حمل واکسن خبرداد ویادآورشد: خرید یک دستگاه کامیون مخصوص حمل واکسن، خرید یک دستگاه اتومبیل KMC نیز از دیگر اقدامات در راستای کمک به درمان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تجهیز برخی از بیمارستانهای استان به دستگاه اسپیرومتری و اکسیژن ساز خبرداد و افزود: راه اندازی کلنیک MMT در مرکز خدمات جامع سلامت روستایی لانو راهاندازی و تجهیز اتاق بیلی، تست تشخیصی تکامل کودکان در ۴ شهرستان طبس، فردوس، قاین و نهبندان نيز از ديگر اقدامات در جهت تجهيز مراكز درمانی است.
موسویمیرزایی از ایجاد اتاق تمیز جهت آماده سازی داروهای سایتو توكسی بیماران سرطانی خبرداد و گفت: خرید Storage SAN با اعتبار ۱۳ میلیارد ریال، تجهیز مرکز ناباروری سطح سه رویش با اعتبار ۱۰ میلیاردریال از دیگر اقدامات در راستای تجهیز مراکز درمانی است.
وی بیانکرد: تجهیز آزمایشگاه جامع تحقیقات، خرید سانتریفیوژ یخچال دار رومیزی، شیکر انکوباتر یخچالدار، هود لمینار، شیکر روتاتور، شعله هوشمند، هود شیمیایی، اسپیلت و …( به ارزش ۱۵ میلیارد ریال از دیگر اقدامات در راستای کمک به بخش بهداشت و درمان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تجهیز مرکز مطالعات تجربی و حیوانات آزمایشگاهی، الایزا، حشرهکش، رطوبت ساز و اسپیلت به ارزش شش میلیاردو ۱۰۰ میلیون تومان خبرداد و گفت: خرید دستگاه لیزر فیزیوتراپی بیمارستان امام رضا علیهالسلام از آبان ماه ۱۴۰۱، پیگیری تخصصیص دستگاه دیالیز به مراکز دیالیز استان در اردیبهشت ماه سال جاری، ۲ دستگاه دیالیز جهت نهبندان وسه دستگاه دیالیز جهت بشرویه از هیأت امنای ارزی خریداری شده و تحویل این مراکز گردیده است.
موسویمیرزایی یادآورشد: در آذرماه سال جاری نیز پنج دستگاه دیالیز جهت مرکز جامع درمان بیماریهای خاص بیرجند تخصیص داده شده و اعتبارات آن نیز تأمین و یک دستگاه دیالیز نیز توسط خیرین جهت بیمارستان شهدا قاین تهیه شده است.
وی از افزایش ۸۸ درصد اعتبارات دانشگاه علومپزشکی در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ خبرداد و خاطرنشانکرد: سعی شده است تا این اعتبارات با درصد بالایی محقق شود تا شاهد رشد مراکز بهداشتی در سطح خراسانجنوبی باشیم.
انتهای پیام/ ۵
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0