تجدیدارزیابی دارایی سیمان باقران و ورود به تابلوی اصلی فرابورس/ مشکلات ادامهدار برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور
ایمان احراری از سهامداران شرکت سیمان باقران در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، با بیان اینکه مدیران شرکت سیمان باقران، شفافسازي کنند گفت: جهت ارتقای نماد شرکت به تابلوي اصلي فرابورس با توجه به محدوديتهاي معاملاتي در بازار پايه برنامه شركت علاوه بر ارسال گزارشات و صورتهاي مالي حسابرسي شده، چه اقدامی انجام شده است؟
وی افزود: ورود نماد شرکت به تابلوی اصلی فرابورس باعث ورود سرمایهگذار جدید و افزایش قیمت سهام میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به بهرهبرداری و رسیدن شرکت به سوددهی، حفظ حقوق ٣٠ هزار سهامدار بومي، خواسته اصلي سهامداران شركت است چراکه سالها سهامدار هستند و نباید کاری کرد که بعد از گذشت سالها، در شرایط نامناسب اقتصادی مجبور به فروش سهام شوند و فرد دیگری سهام را از مردم بومی خریداری کند و به سود برسد.
احراری گفت: با توجه به ممنوعيت مالكيت و خريد سهامِ شركت اصلي توسط شركت فرعي، اما شاهد سهامداری ۲٫۵ درصدی شرکت آتیهسازان که شرکت فرعیِ سیمان باقران است، هستیم.
وی با بیان اینکه مدیران شرکت سیمان باقران پاسخ دهند چه برنامهای برای فروش این سهام دارند؟ تصریح کرد: زمانی که مردم بومی سهام خود را میفروختند، این شرکت سهام را خریداری کرده است اما در فروردین ۱۳۹۸ مالکیت سهام شرکت اصلی توسط شرکتهای فرعی ممنوع شد و باید این سهام به نفع سهامداران بومی با نرخ کارشناسی واگذار شود تا ارزش سهام بالا رود.
وی اظهار کرد: خواسته سهامداران در اين مورد انجام آگهي براي فروش بلوكي با قيمت كارشناسی است.
این سهامدار گفت: تصميم شركت در راستاي اجراي مفاد ١٤ قانون حداكثر استفاده از توان توليدي و خدماتي كشور و حمايت از كالاي ايراني چيست؟ و اگر پاسخ شركت جهت تجديد ارزيابي داراييها مثبت است، ميزان و محل آن چگونه خواهد بود؟
احراری افزود: لازم است از محل تجدید ارزیابی دارایی شرکت، افزایس سرمایه صورت گیرد.
وی اظهار کرد: يكصد هكتار زمين كارخانه و اخذ سند در سال ٨٣، خريد يك هكتار زمين در دشت اسفهرود، خريد يك هكتار زمين در دشت ويلايي عليآباد، خريد يك باب ساختمان تجاري مسكوني (شامل ٦ واحد مسكوني و ٥ واحد تجاري در سال ٨٤)، خريد ساختمان اداري در خيابان بهشتي تهران در سال ٨٤ و خريد يك باب ساختمان چهار طبقه دفتر فعلي در سال ٨٤ از جمله داراییهای شرکت است که لازم است به همراه سایر داراییهای شرکت، شفافسازی و تجدیدارزیابی شود.
وی تصریح کرد: با توجه به كماستهلاكبودن خطوط توليد و افتتاح رسمي در سال ٩٦، تجديدارزيابي از تجهيزات، خطوط توليد، ماشينآلات و خودروهای سنگين در شرايطي كه شركت جهت افزايش ظرفيت توليد و افتتاح فاز ٢ نياز به تسهيلات ارزان و سريع دارد، اهمیت دارد که لازم است مدیران شرکت سیمان باقران برنامه خود را در این خصوص بیان کنند.
این سهامدار گفت: با توجه به ایجاد اشتغال ۲۵۰۰ نفری شرکت سیمان باقران و ارزآوری آن برای کشور، شفافسازی در زمینه صادرات و ارزآوری آن انجام شود.
احراری در پایان اظهار کرد: علت عدمآگهي برگزاري مجمع در تيرماه چه بوده است؟
ایرادی به سهام شرکت آتیهسازان گرفته نشده/ پیگیر فرابورس هستیم
در ادامه جهت پاسخگویی مدیران شرکت سیمان باقران به این سؤالات، با این شرکت تماس گرفتیم.
سید مهدی کاظمی نائبرئیس هیئت مدیره شرکت سیمان باقران در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، گفت: سال ۱۳۹۸ در دیدار مدیران فرابورس مقرر شد تا اسفندماه ۱۳۹۸ شرکت سیمان باقران وارد تابلوی اصلی فرابورس شود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی به سرانجام نرسید اما این موضوع در حال را پیگیری است.
وی افزود: شرکت آتیهسازان زیرمجموعه شرکت سیمان باقران است و اساسنامه و مصوبه ثبتی دارد و به لحاظ قانونی میتواند سهام سیمان باقران را خرید، فروش و مدیریت کند و تاکنون ایرادی در این خصوص گرفته نشده است چراکه بازرس قانونی داریم و فرابورس نیز نظارت دارد.
برنامه برای بالابردن ارزش سهام
نائبرئیس هیئت مدیره شرکت سیمان باقران گفت: حدود ۱۵ میلیون سهم ذخیره داریم که برای آن براساس شرایط برنامهریزی خواهد شد.
کاظمی با بیان اینکه آتیهسازان سهامدار حقوقی است افزود: سهامدار حقوقی اگر سهام بفروشد، ارزش سهام پایین میآید و اگر سهام خریداری کند، ارزش سهام بالا میرود و دنبال این هستیم تعدادی از سهامدران را گردهم جمع کنیم و آمادگی داریم بخشی از سهامی که سرگردان است را خریداری کنیم تا ارزش سهام بالا رود.
سود ۴۲ میلیارد تومانی در سالگذشته
وی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ شرکت سیمان باقران ۴۲ میلیارد تومان سود ناخالص غیرعملیاتی و در سه ماهه ابتدایی سالجاری ۱۱ میلیارد تومان سود عملیاتی داشته است.
نائبرئیس هیئت مدیره شرکت سیمان باقران گفت: دو مصوبه داشتیم. افزایش سرمایه از محل آورده نقدی یعنی هر سهامدار به ازای هر سهمی که دارد، یک سهم ۱۰۰ تومانی خریداری میکند و شش ماه بعد براساس مصوبه دوم، ۵۰ درصد افزایش از محل تجدیدارزیابی داراییهای استهلاکناپذیر داریم و آن را بدون دریافت مبلغ به سهامدار واگذار میکنیم و انجام آن منوط به طی مراحل قانونی و تأیید حسابرس و بورس است.
کاظمی اظهار کرد: شرکت سیمان باقران برای ۳۸۶ نفر به طور مستیم و ۲ هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
بالاترین میزان صادرات خراسان جنوبی متعلق به سیمان باقران
وی تصریح کرد: در سه ماهه ابتدای سالجاری تا امروز، حدود ۳۵ درصد از صادرات سیمان که به کشور افغانستان انجام شده یعنی بالاترین میزان صادرات خراسان جنوبی، متعلق به شرکت سیمان باقران است.
نائبرئیس هیئت مدیره شرکت سیمان باقران گفت: در تیرماهجاری تاکنون ۵۸ هزار تن و از ابتدای سالجاری تاکنون حدود ۲۰۰ هزار تن صادرات به کشور افغانستان داشتیم.
کاظمی افزود: سالهای گذشته مشکلاتی در زمینه صادرات در مرز داشتیم که مسئولان استان مشکلات را رفع کردند و صادرات روان درحال انجام است.
مشکل برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور/ فروش ۸ میلیون دلاری در سالگذشته
وی تصریح کرد: متأسفانه سازوکاری که دلار وارد کشور کنیم وجود ندارد. معامله دلاری انجام میدهیم اما تاجر افغانستانی معادل ریالی به حساب ما واریز میکند.
نائبرئیس هیئت مدیره شرکت سیمان باقران گفت: سالگذشته مقداری ارز به صورت فیزیکی وارد کشور کردیم که مصداق نوعی پولشویی محسوب میشود و بانک نیز برخی دلارها را قبول نکرد و میگوید اسکناس ایراد دارد و به همین دلیل از ۵۰۰ هزار دلار فقط ۳۴۰ هزار دلار قبول کردند.
کاظمی افزود: امسال از طریق صرافیها موضوع را حل میکنیم. سال گذشته حدود ۱۴ میلیون دلار صادرات داشتیم و حدود هشت میلیون دلار با واگذاری پروانههای صادراتی واردات انجام و مستهلک شد که اقدامی سخت و زمانبر است.
وی با بیان اینکه سالجاری با توجه به تعامل مسئولان، کار صادرات و فروش شرکت روان شده است اظهار کرد: در سال گذشته ۷۰۰ هزار تن صادرات داشتیم و در سالجاری پیشبینی میکنیم بیش از ۹۰۰ هزار تن صادرات داشته باشیم.
نائبرئیس هیئت مدیره شرکت سیمان باقران گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا برگزاری مجموع عمومی را سه ماه به تعویق انداختند. مجمع عمومی اگر در مرحله اول به حدنصاب نرسد، دوباره برگزار میشود و ما تا پایان شهریورماه سالجاری برگزاری مرحله اول را پیگیری میکنیم.
انتهای پیام/۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0