تحقق گام دوم انقلاب با نگاه تحولخواهی و تحولگرایی/ عقبماندگی به دلیل کمبود مدیران جهادی و انقلابی است
ابوذر صلاحی مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، در مورد فرمایشات مقام معظم رهبری در جلسه ویدئوکنفرانس با تشکلهای دانشجویی، اظهار کرد: در خصوص تحولخواهی و تحولگرایی صحبت بسیار است. تحولخواهی آنگونه که از بیان مقام معظم رهبری بر میآید یکی از مولفههای جدی و بسیار مهم برای رسیدن به تمدن اسلامی است.
وی افزود: مقام معظم رهبری در مراسم ارتحال امام خمینی(ره) در سال گذشته که به دلیل بیماری کرونا به صورت مجازی برگزار شد، موضوع صحبتهایشان تحولخواهی و تحولگرایی امام خمینی(ره) بود.
گام دوم انقلاب با نگاه تحولخواهی و تحولگرایی قابل تحقق و دستیابی است
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی بیان کرد: وقتی در آستانه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری از ویژگیهای امام خمینی(ره) به نام تحولخواهی و تحول گرایی یاد کردند که این موضوع قبلا سابقه نداشته، این به معنای این است که مقام معظم رهبری میخواستند بگویند گام دوم انقلاب با نگاه تحولخواهی و تحولگرایی قابل تحقق و دستیابی است. یعنی با این روشی که در گام اول و این چهل سال جلو آمدیم نمیشود گام دوم انقلاب را به اهدافش که تمدن اسلامی است رساند. لذا یک تحولخواهی و تحولگرایی نیاز است.
صلاحی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار بیان کردند امام خمینی(ره) تحولخواهی ایجاد کرد اما در کجا؟ در مردم، نگرش به دین، مبانی معرفتی، نگاه به مستکبران و قدرتهای موجود عالم و از جمله موارد اشاره شده تحول امام در نگرش به جوانان و استفاده از اینها بود که این نیز یکی از موارد مهمی بود که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند.
وی اظهار کرد: امام خمینی(ره) با نگرش به جوانان و میدان دادن به آنها تحول ایجاد کرده و در بخشهای مهمی به جوانان مسئولیت داده و نشان دادند که جوانان ظرفیت دارند و بخش قابل توجهی از جوانان در آن دوره دانشجویان بودند.
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی گفت: از جمله مواردی که امام خمینی(ره) جوانان را مورد عنایت قرار دادند پیشنهاد دانشجویان برای تشکیل یک مجموعه جهادی بود که بعدها به جهاد سازندگی تبدیل شد و با نوع نگاه و تحول دانشجویان در آن برهه زمانی افتخارات زیادی آفرید.
صلاحی بیان کرد: دانشجویان به طور بسیار زیاد در بحث تحولخواهی و تحولگرایی در آغاز گام دوم انقلاب اسلامی میتوانند مثمرثمر باشند و فعالیتهای آنان میتواند نقشآفرین و تأثیرگذار باشد. لذا نکته اساسی که میتواند دانشجویان را به عنصر و موجود تحولخواهی و تحولگرایی تبدیل کند بخش عمده آن تغییر و تحول در مبانی معرفتی، نوع نگاهها و نگرشها است.
وی عنوان کرد: اگر قرار باشد در این خصوص از بیانیه گام دوم انقلاب کمک بگیریم مقام معظم رهبری فرمودند “این امام عزیز و بزرگوار بود که به ما “ما میتوانیم” را آموخت”. لذا این “ما میتوانیم” اگر به صورت مبانی معرفتی، اعتماد به نفس، هویت جوان ایرانی و استعداد برجسته در وجود او تغییر پیدا کند و نگرش به سمتی برود که تواناییهای او بسیار بالا است، او را به یک عنصر تحولخواه و تحولگرا تبدیل خواهد کرد.
تشکلهای دانشجویی فرصتی برای کشور
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی با بیان اینکه تشکلهای دانشجویی فرصتی برای کشور هستند، تصریح کرد: قطعا تشکلهای دانشجویی متعدد هرکدام از این جهت که به نوعی دنبال رسیدن به اهداف قابل توجه و عمدتا مقدسی هستند و برای رسیدن به آرمانهای انقلاب اسلامی تلاش میکنند و به شکلهای مختلف سعی میکنند که اشکالات و مباحث موجود در ساختارهای مختلف نظام اسلامی را دربیاورند، آرمانگرا و دنبال رفع مشکلات هستند. تشکلهای دانشجویی به نوعی اخلاص دارند و خیلی برای رضایت افراد، اشخاص و احزاب کار نمیکنند و غالبا دنبال رفع مشکلات موانع و مصائب جامعه هستند. طبیعتا اینگونه گروهها و انسانها فرصتی برای کشور محسوب میشود لذا تشکلهای دانشجویی واقعا فرصت جدی هستند که میتوانند به مسئولان و حتی مردم در سطح جامعه کمک کنند.
صلاحی اظهار کرد: تشکلهای دانشجویی نقشآفرینیهای متعدد و فراوانی میتوانند داشته باشند. برای اینکه حرکتهای مختلفی را خصوصا در حل مسائل گوناگون جامعه از جمله فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و علمی ایفا کنند و در واقع به نوعی به عنوان پیشران این حرکتها اقدام کنند و بتوانند جامعه را انشاءالله با همان نگاه تحولآفرینی و تحولگرایی به این سمتوسو پیش ببرند.
وی تأکید کرد: اینکه مقام معظم رهبری از تشکلهای دانشجویی توقع دارند و یکی از برجستهترین توقع ایشان تقویت بنیه دینی است، به شکلهای مختلفی میتوان این امر را محقق کرد. از جمله مهمترین برنامهها برگزاری حلقههای دانشجویی در قالبهای مختلف از جمله گروههای مطالعاتی، دورههای تشکیلاتی، کرسیهای آزاد اندیشی و کرسیهای نظریهپردازی است. کرسیهای نظریهپردازی میتواند در تقویت بنیه دینی و انقلابی دانشجویان بسیار تاثیرگذار باشد.
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی گفت: یکی از بهترین و سادهترین روشهای تقویت بینه دینی دانشجویان گروههای رفاقتی جمع همسالان است که بین دانشجویان در دانشگاهها شکل میگیرد و به انواع مختلفی دور هم جمع میشوند.این گروهها خیلی میتواند به برنامه داشتن دانشجویان برای داشتن تقویت بنیه دینی که برای رسیدن به اهداف خود تلاش میکنند کمک کند.
صلاحی در مورد صحبت مقام معظم رهبری در خصوص علت انحراف تشکلهای انقلابی دهه ۱۳۶۰ که به ضعف فکری و ایمانی آنها اشاره کردند، افزود: این حرف کاملا درست و تاریخ گواه این موضوع است. این مسئله تجربه و درس بسیار مهمی برای تشکلهای دانشجویی امروز است که باید مواظبت و مراقبت کنند از اینکه این اتفاق تکرار نشود و به راه آنها نروند.
تقوای جمعی؛ راهی برای جلوگیری از انحراف
وی تصریح کرد: جلوی انحراف را با مواظبت کردن میتوان گرفت. مقام معظم رهبری در دیداری، از تقوای جمعی یاد کردند که یکی از نمونههای تقوای جمعی همین تشکلهای دانشجویی است. اگر در گروه، تشکیلات و حزبی قرار دارید باید تقوای جمعی داشته باشید و همه مواظب تقوا، تشکل، آرمان و اهداف خود باشید که از آن مسیر منحرف نشوید.
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی عنوان کرد: بازخوانی تاریخ و تجربه تلخ گذشته و تشکلهایی که به انحراف رفتند میتواند برطرف کننده باشد و تجربه تلخ آنها را بازآموزی کند و به دانشجویان یادآوری کند که در این مسیر باید بسیار زیاد مراقب خودشان باشند.
صلاحی اظهار کرد: یکی دیگر از راههایی که میتوان جلوی انحراف را گرفت که در بیانات مقام معظم رهبری در دیدارها تکرار شده، اتصال گروهها و تشکلهای دانشجویی با رابط حوزه مبانی اندیشه اسلامی است که بهترین و بزرگترین مصداق آن روحانیت اصیلی است که در دانشگاهها به صورت نهاد رهبری دانشگاهها مطرح است و حتی طلاب، علما و روحانیونی غالبا تشکلهای دانشجویی قوی و خوب خودشان را بی نیاز از ارتباط با آنها نمیدانند.
وی ادامه داد: اما متاسفانه در این حوزه یکی از ضعفهای جدی که داریم و کمتر برای آن تلاش شده همان دغدغه وحدت حوزه و دانشگاه است که اگر در این مسیر تلاشهای بیشتری انجام شود خیلی میتواند برای جلوگیری از انحراف دانشجویان و تشکلهای دانشجویی کمک کند. تجربه نشان داده تشکلهای دانشجویی که ارتباط قوی و بهتری با روحانیت خوب، پرتلاش و انقلابی داشتند کمتر به این ورطهها افتادهاند.
گفتمانسازی تشکلهای دانشجویی؛ مشوقی برای حضور حداکثری در انتخابات
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی در مورد نقش تشکلهای دانشجویی برای تشویق همگان جهت حضور پرشور در انتخابات، اظهار کرد: یکی از راههایی که تشکلهای دانشجویی برای تشویق همگان در حضور پر شور در انتخابات میتوانند نقش داشته باشند، گفتمانسازی است.
صلاحی افزود: مقام معظم رهبری نیز در این خصوص فرمودند “دانشجویان میتوانند برای حضور حداکثری در انتخابات تلاش کنند” و حضور حداکثری مطالبه مقام معظم رهبری است.
وی عنوان کرد: این گفتمان سازی بر اساس همان صحبتهای مقام معظم رهبری است یعنی اینکه اینقدر در مورد موضوع انتخابات، اهمیت آن، چرایی و چگونگی و تاثیرات آن گفتوشنود شود که به یک گفتمان تبدیل شود و دانشجویان در این خصوص خیلی میتوانند نقشآفرین و موثر باشند.
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی گفت: کار دیگری که دانشجویان در بحث انتخابات میتوانند انجام دهند نقش مطالبهگری تشکلهای دانشجویی است. تشکلهای دانشجویی میتوانند تلاشهای قابل توجهی نسبت به جریانات سیاسی افراد و اشخاصی که کاندیدا میشوند داشته باشند و این میتواند در حضور پرشور و حداکثری در انتخابات تأثیرگذار باشد.
صلاحی اظهار کرد: کارهای روشنگری، بصیرتی، رسانهای در فضای مجازی و … از دیگر برنامههایی است که تشکلهای دانشجویی میتوانند در این خصوص فعال و نقشآفرین باشند.
حرکت فوقالعاده؛ نیازمند تحول است
وی در مورد حرکت “فوقالعاده” برای رفع مشکلات، تصریح کرد: برای حرکت فوقالعاده نیازمند تحول هستیم. حرکت فوقالعاده یک حرکت پرشتاب با همت و تلاش مضاعف است که جزئی از ویژگیهای تحولگرایی است یعنی قطعا در این حرکت فوق العاده نیازمند حرکت جهادی و انقلابی هستیم.
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی تاکید کرد: حرکت فوقالعاده نیازمند حرکت جهادی و تحولخواهی است و باید این خصلت جزو ویژگیهای فردی باشد که میخواهد برای تحقق گام دوم انقلاب تلاش کند و این حرکت را به جلو ببرد.
صلاحی افزود: دانشجو و تشکل دانشجویی که نقش جدی در این مسئله دارد به عنوان یک پیشران میتواند عمل و حرکت کند. از یک حرکت ساده پیش پا افتاده روزمره باید گذر کرد و خود را به سطحی رساند که با حرکت گسترده و پرتلاش و جهادی قدمهای مثبت و قویتری برداریم تا این عقب ماندگی و مشکلاتی که مقام معظم رهبری از آن تعبیر مزمن کردند برطرف شود.
عقبماندگی به دلیل کمبود مدیران جهادی و انقلابی است
وی در مورد علت عقبماندگیها، بیان کرد: بخشی از عقبماندگیها به دلیل عدم یا کمبود مدیران جهادی و انقلابی بوده است. آن طور مقام که معظم رهبری طی سالهای اخیر نسبت به انقلابیگری افراد و گروههای مختلف صحبت کردند و در جاهای مختلف به آن اشاره شده نشان میدهد که متأسفانه نسبت به اوایل انقلاب دُز انقلابیگری کم شده و برخی از مسئولان ما دچار محافظهکاری و روزمرگی شدند لذا بخش قابل توجهی از عقبماندگیهایی که مقام معظم رهبری از آن یاد کردند ناشی از مدیران است.
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی اظهار کرد: بخش قابل توجهی از عقب ماندگیها به مسئولان و کارگزارانی که کم کار کرده و انقلابی و جهادی نبودند برمیگردد وگرنه در مورد ظرفیت، نیروی انسانی، استعداد و توانمندیها در کشور کمبود و مشکل نداریم.
تشکیل دولت جوان و حزباللهی راه حل برطرف شدن عقبماندگیها است
صلاحی در مورد راه حل عقب ماندگیها، بیان کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند راه حل برطرف شدن عقب ماندگیها، تشکیل دولت جوان و حزب اللهی است. مقام معظم رهبری خطاب به دانشجویان و جوانان فرمودند “شما باید زمینه را برای روی کارآمدن دولت جوان حزب اللهی آماده کنید”.
وی خاطرنشان کرد: سیاستهایی برای اسلامی شدن دانشگاهها و امثال آن که مقام معظم رهبری بیان کردند به همین صورت رقم میخورد یعنی اسلامی شدن دانشگاهها توسط مسئولانی که درک درستی از نوع نگاه داشته باشند ایجاد میشود. قطعا مسئولان باید انسانهای تحولخواه، تحولگرا، انقلابی، جهادی و معتقد به سیاستهای اسناد بالادستی نظام با تمام وجود باشند که انشاءالله بتوانند برای عملیاتی کردن آن تلاش کنند.
مسئول بسیج دانشجویی خراسانجنوبی در مورد ایجاد تحول در بخشهای اقتصادی و …، اظهار کرد: بخشی از تحول به مسئولان و مدیرانی که قرار است تحول ایجاد کنند برمیگردد. بخش دیگر نیاز به تحولات در زیرساختها و حوزه زیربنایی دارد که اسناد بالادستی قابل توجهی در این زمینه به خصوص در حوزه حرکت علمی کشور سندهای جامعی ترسیم شده و در بخش اقتصادی نیز نیازمند به اسناد بالادستی قوی علاوه بر آنچه تاکنون ترسیم شده هستیم. باید کارهای قابل توجهی در این زمینه انجام شود و انسانهای برجسته، انقلابی و در ترازی بیایند و کمک کنند که انشاءالله این اتفاق مهم رقم بخورد.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۲۲/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0