تخصیص ۵۶۵ میلیون ریال اعتبار به طرح جایگزینی سوخت فسیلی در بیرجند
به گزارش خاورستان، ابراهیم علیپور رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجند از توزیع ۲۷۷ دستگاه اعم از (تنورگازی، اجاق گاز بزرگ، کپسول گاز و فرکماچ پز ) از ابتدای اجرای طرح جایگزینی سوخت فسیلی تاکنون در بین روستاهای بخش مرکزی شهرستان بیرجند خبر داد.
وی گفت: امسال نیز در جهت کاهش تخریب بیابانی شدن عرصه های طبیعی مبلغ ۵۶۵ میلیون ریال از محل اعتبارات طرح جایگزینی سوخت فسیلی تعداد ۳۵ دستگاه تنور گازی، ۱۵ دستگاه اجاق گاز بزرگ و ۷ سیلندر کپسول تهیه و در اختیار ۳۵ روستای اولویت دار اجرای پروژه، قرار گرفته است.
علیپور با بیان اینکه با افزایش روز افزون جمعیت و نیاز موادغذایی بیشتر، شاهد تخریب منابع طبیعی هستیم، افزود: اثرات منفی ناشی از تخریب جنگلها و مراتع در سطح جهانی به خصوص در کشورهای درحال توسعه به اشکال گوناگون، از قبیل افزایش آلایندههای زیست محیطی، افزایش دمای زمین در اثر افزایش گازهای گلخانهای، فرسایش خاک، سیل خیزی و …نمایان شده است.
به گفتهی وی با اجرای پروژه هایی،همچون تأمین و جایگزینی سوختهای مناسب میتوان به رونق منابع طبیعی و کاهش این اثرات منفی کمک کرد.
وی گفت: در سنوات گذشته استفاده از چوب و بوته به عنوان یک منبع سوختی ارزان و در دسترس برای روستاییان به شمار میآمد، بنابراین برداشت هیزم و بوته از سوی روستاییان و عشایر به منظور تأمین سوخت مورد نیاز مصارف خانگی مانند گرمایش، پخت و پز و شست و شو، یکی از عمدهترین عوامل تخریب جنگلها و مراتع در کشور محسوب میشد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجند با اشاره به این موضوع اضافه کرد: این موضوع سالانه خسارتهایی به عرصههای منابع طبیعی وارد میسازد که در همین راستا برای جلوگیری از تخریب مراتع و جنگلها توسط روستاییان و عشایر این اداره از سال ۱۳۸۴ اقدام به اجرای طرح جایگزینی سوخت فسیلی کرده است .
علیپور ادامه داد: تاکنون اقلامی مانند تنور گازی ۶۸ دستگاه، اجاق گاز بزرگ ۳۹ دستگاه، کپسول گاز۱۶۵ سیلندر و فر کماچ پز ۵ دستگاه در بین روستاییان توزیع شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجند مناطق بحران برداشت چوب و بوته، و همچنین روستاهایی که در اولویت گازرسانی شرکت گاز قرار ندارند، را جزو روستاهای اولویت دار اعلام کرد.
وی گفت: اجرای این طرح جمعیتی بیش از پنجهزار نفر از جوامع روستایی یا عشایری را زیر پوشش قرار میدهد.
علیپور حفاظت از جنگل ها، جلوگیری از تخریب مراتع، جنگلها و قطع درختان جنگلی، جلوگیری از سوخت بوتههای مرتعی، جلوگیری از استفاده بی رویه منابع طبیعی و پیامدهای جبران ناپذیر زیست محیطی، افزایش سرانه جنگلها طبق سیاستهای جهانی، فرهنگ سازی جوامع محلی به منظور کاهش مصرف سوختهای سنتی و روی آوردن به سوختهای جایگزین خصوصا سوختهای پاک به عنوان انرژیهای برتر به جای انرژیهای پایان پذیر و آلاینده محیط زیستی را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.
وی گفت: حفظ منابع طبیعی بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و صیانت از جنگل ها در بین مردم با استفاده از طرح جایگزینی سوخت های نفتی و گازی به جای هیزم جنگلی از محل اعتبارات ملی و استانی در مناطق بحرانی همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/ ۱۳۲
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0