تعطیلی واحد تولید کارخانه چدن خوسف با خاموشی کوره بلند/ نگرانی کارگران از قراردادهای یکماهه
به گزارش خبرنگار خاورستان، پنج سال پیش، کلنگ احداث کارخانه چدن با سرمایه گذاری چینیها بر زمین خورد و واحد تولید شمش چدن به شکل غیررسمی از سال گذشته آغاز به کار کرد اما همزمان با شیوع اپیدمی کرونا، چراغ کارخانه چدن خوسف خاموش و کارگران این کارخانه از کار، بیکار و تنها مطالبه شان، بازگشایی مجدد این کارخانه بود.
با شیوع ویروس کرونا حدود ۳۰۰ نیروی متخصص چینی و کارگر ایرانی، تنها چند ماه پس از تولید اولیه از کار، بیکار و خانه نشین شدند؛ اکنون ۱۰۰ کارگر ایرانی برای ساخت و ساز و توسعه کارخانه چدن خوسف مشغول به کار هستند اما بخش تولید این کارخانه با خاموش شدن کوره بلند تعطیل شد و کارگران چینی به کشور خودشان برگشتند.
تولید در کارخانه چدن تعطیل است
یکی از کارگران کارخانه چدن در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: بخش تولید با خاموش شدن کوره بلند در کارخانه چدن تعطیل شده است و چینیها به کشور خودشان برگشتند.
وی با بیان اینکه برخی کارگران در بخش ساخت و ساز کارخانه مشغول به کار هستند، خاطرنشان کرد: ۱۰۰ نفر نیروی ایرانی مشغول به کار هستند؛ کارگران جوشکار و عمران برای توسعه کارخانه کار می کنند.
وی با اشاره به اینکه کارخانه تولید ندارد، افزود: تنها سه یا چهار نفر چینی داخل کارخانه است.
این کارگر کارخانه چدن با بیان اینکه در گذشته ۳۰۰ کارگر ایرانی مشغول به کار بودند، گفت: از بهمن سال گذشته چینیها رفتند و کارگران به ۱۰۰ نفر کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه حداقل حقوق قانون کار را به ما پرداخت میکنند، گفت: بهمن ۱۳۹۸ کارخانه تعطیل شد و مردادماه ۱۳۹۹ دوباره سرکار آمدیم؛ بیمه بیکاری در این مدت پرداخت نکردند.
وی گفت: برای ما بیمه بیکاری پرداخت نشده است؛ آخر امسال نیز از عیدی و پاداش خبری نداریم.
قراردادهای یک ماهه کارگران
این کارگر ادامه داد: ۱۰۰ نفری که از مردادماه مشغول به کار شدیم هم چنان به کار ادامه می دهیم اما قراردادهای ما یک ماهه است و مشخص نیست تا کی باشیم.
وی اظهار کرد: کارخانه از ابتدای مرداد امسال چدن تولید ندارد و با اینکه مواد اولیه وارد کارخانه میشود اما دستگاه را خاموش کردند.
وی با بیان اینکه حداقل حقوق و دستمزد، اضافه و حق شیفت پرداخت میشود، گفت: ممکن است چند روز مانده به پایان ماه قرارداد ماهیانه ما بسته شود و این عدم ثبات شغلی را برای ما در پی دارد.
کارخانه چدن به بهرهبرداری رسمی نرسیده است
محمدعلی آخوندی فرماندار خوسف نیز در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: کارخانه چدن هنوز درحال ساختوساز و راهاندازی بوده و به بهرهبرداری رسمی نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: خارج از برنامه واحد تولید شمش چدن راه انداختیم اما هنوز افتتاح رسمی نشده و موقت است.
فرماندار خوسف گفت: برای راه اندازی رسمی این کارخانه، محیط زیست انتظاراتی داشت، برای گازرسانی و برق رسانی یک سری اقداماتی باید صورت میگرفت که با دیزلهایی که داشتند کار را انجام دادند.
آخوندی با بیان اینکه واحد کک سازی و فولاد در برنامه است تا مانند خوشه این واحد کامل شود، گفت: برای این کار مجوزاتی لازم است که یکی از مجوزهای لازم زیست محیطی است که نیازمند مشاور ویژه است و باید مجوز لازم را از سازمان زیست محیط کشور بگیرند.
وی یادآور شد: جلساتی در استان با حضور دستگاههای متولی خراسان جنوبی از قبیل محیط زیست و اقتصاد و دارایی برگزار کردیم تا از سرمایهگذاری خارجی که برای ساخت این کارخانه شده حمایت شود و فرصت دادیم تا اقدامات لازم را انجام دهند.
فرماندار خوسف خاطرنشان کرد: اینکه این مجموعه فعالیت دارد و تعطیل میشود بخاطر این است که هنوز به طور رسمی افتتاح نشده و موقت است.
به دلیل سفر چینیها کوره بلند خاموش شده است
آخوندی یادآور شد: اکنون به دلیل سفر کارگران چین به کشورشان، کوره بلند را خاموش کردند اما راه اندازی واحدهای دیگر در حال انجام است.
وی بیان کرد: برای راه اندازی کارخانه کارگران کار میکنند اما واحد شمش چدن را به دلیل این راه انداختند که بتوانند بدهیهای خود را بدهند و بازار را در دست بگیرند.
فرماندار خوسف افزود: این کارخانه فعالیت مناسب را ندارد و دنبال این هستند تا مجوزهای زیست محیطی را دریافت کنند که از ۶۰ نفر چینی تنها ۱۰ نفر باقی ماندند و بقیه برای دریافت واکسن و تعطیلات به کشور خود بازگشتهاند.
کارخانه در حال توسعه است/ تولید چدن ندارد
آخوندی با اشاره به اینکه تا زمانی که چینیها برگردند این کارخانه نیمهتعطیل است، گفت: کارگران برای توسعه و راهاندازی این کارخانه کار میکنند اما عملا تولید چدن ندارند.
وی با بیان اینکه این کارخانه فعلا حدود ۱۰۰ نفر نیرو دارد، افزود: اگر واحد کک راهاندازی شود ۸۰ نفر به کارگیری خواهند شد.
اشتغال ۶۰۰ نفری کارخانه چدن بعد از افتتاح رسمی
فرماندار خوسف ادامه داد: همچنین با راهاندازی واحد فولاد ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر نیرو میخواهند و با راهاندازی دو واحد کک و فولاد ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد میشود که با اشتغال موجود این آمار اشتغال به ۶۰۰ نفر خواهد رسید.
نیروهای ایرانی جایگزین چینیها میشوند
آخوندی بیان کرد: اکنون ۵۰، ۶۰ نفر تکنسین چینی در این کارخانه مشغول فعالیت هستند که بعد از راهاندازی کارخانه این تعداد کم میشوند؛ اکنون هزینههایی که به چینیها میدهند خیلی بیشتر از ایرانیها است و هدف این است از تکنسینهای چینی برای راه اندازی استفاده شود و به مرور از ظرفیت ایرانی ها به جای نیروهای چینی استفاده شود.
وی افزود: علی رغم اینکه فازهای جدید این کارخانه راه اندازی می شود اما درصدد هستیم ۸۰ تا ۹۰ درصد نیروها از افراد بومی استفاده شود.
برای پرداخت حقوق طبق قانون کار عمل میشود
فرماندار خوسف گفت: برای پرداخت حقوق و دستمزد کارگران طبق قانون کار عمل میشود و قراردادها با افراد یک ماهه، سه ماهه و یک ساله بسته میشود و طبق قانون کار است و کارگران رعایت میکنند.
آخوندی اضافه کرد: اگر نیرویی تعدیل شده است به دلیل تعطیلی کوره بلند است که برخی نیروها اکنون در محل راهاندازی واحد کک و فولاد کار میکنند و گفتند ما نمیرویم که به آنها گفته اند فعلا استراحت کنید.
وی اظهار کرد: در حال حاضر کسی را از کارخانه بیرون نکرده اند و فقط چند نفر از بانوان که در آزمایشگاهها مشغول به کار بودند، تعدیل کردند چراکه آنها را نمیتوان در سایر بخشها به کار گرفت.
فرماندار خوسف ضمن تاکید بر اینکه در یک بخش خصوصی که هنوز راه اندازی رسمی نشده است ممکن است چند نیرو بیکار شوند، گفت: زمانی که این کارخانه به طور رسمی افتتاح شد نظارتها متفاوت خواهد شد و بیمه بیکاری وارد کار میشود.
حقوق افراد مطابق قانون کار پرداخت میشود
آخوندی افزود: در این مرحله کسی اخراج نشده است و حقوق افراد مطابق با قرارداد داده میشود.
وی گفت: وقتی به یک سرمایه گذار میگوییم که در استان ما کار تولیدی را راه اندازی کند باید بحث سودآوری و راه اندازی پروژه را مدنظر داشته باشد تا پروژه تعطیل نشود و مشکلی نداشته باشد.
فرماندار خوسف یادآور شد: قانون کار یک سری اختیاراتی به کارفرما و کارگران میدهد و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی است که ما را می سنجد؛ ما نمیتوانیم شرکت خصوصی را موظف کنیم که بالاترین حقوق و دستمزد را به کارگران خود پرداخت کند.
آخوندی ضمن تاکید بر اینکه این کارخانه هنوز در مرحله ساخت و ساز است، خاطرنشان کرد: اینها چیزهایی است که در قانون کار آمده و وظایف کارفرما است و براساس آن پیگیری میشود.
وی گفت: در کارخانه چدن خوسف همیشه تاکید کردیم نیروهای کارگری دل به شما بستند و به نوعی هوای کارگران خود را داشته باشید تا با آموزشهایی که به کارگران خود میدهید بتوانید بهرهوری داشته باشید؛ مدیران مجموعه قدر کارگران را میدانند و بعید میدانم حقوق معقوقه داشته باشند.
به گزارش خاورستان، تلاش کردیم در این خصوص با مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز مصاحبهای داشته باشیم اما موفق به برقراری ارتباط نشدیم.
انتهای پیام/۵/ ۳۸/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0