در گفت‌وگو با رئیس شبکه بهداشت و درمان و مسئول داروخانه خوسف مطرح شد؛

تلاش برای رساندن خوسف به وضعیت سفید کرونا/ نیاز دارویی روستائیان با دهگردشی رفع می‌شود

احمدی با بیان این‌که با کمک نیروهای بهداشت و درمان در سطح شهرستان خوسف برای مقابله با بیماری کرونا، در دورترین روستاها کار را پیش بردیم گفت: خوسف در وضعیت زرد قرار دارد که ان‌شاءالله با همت همکاران و رعایت موارد بهداشتی توسط مردم، به وضعیت سفید می‌رسیم.

جمیله احمدی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۳ این شبکه بهداشت و درمان مستقل شده و با یک مرکز شبانه‌روزی در مرکز شهرستان و پنج مرکز روستایی و ۲۱ خانه بهداشت در حال خدمات‌رسانی به مردم شهرستان خوسف است.
در دورترین روستاها کار را پیش بردیم
وی درباره اقدامات برای کنترل شیوع بیماری کرونا گفت: در چند ماه گذشته همان‌طور که همه جهان و کشور با بیماری کرونا درگیر بوده، شهرستان خوسف به تناسب جمعیت خود، با این پدیده درگیر بوده و شبکه بهداشت و درمان شهرستان همزمان و همگام با دستورالعمل‌های وزارتی و دانشگاه علوم پزشکی و با کمک نیروهای بهداشت و درمان در سطح شهرستان در دورترین روستاها کار را پیش بردیم و همچنین اصلی‌ترین کار ما غربالگری جمعیت بود که در سه مرحله کاملا جداگانه و کامل انجام شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف اظهار کرد: اخیراً در گام چهارم مدیریت اپیدمی و در قالب طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در حال اجرا است و مجدداً جمعیت ما با اولویت گروه‌های آسیب‌پذیر غربالگری شدند.
دکتر احمدی افزود: در طرح شهید سلیمانی مسائل مختلفی مدنظر بوده ازجمله، آموزش خانواده‌ها، مشاوره‌های تغذیه، پیگیری گروه‌های پرخطر و همزمان در سراسر کشور انجام آزمایش‌های رپیدس که با این طرح‌ها وارد برنامه ‌شدیم و آزمایشی که خیلی سریع‌تر از آزمایش پی‌سی‌آر معمول به جواب می‌رسانیم و می‌توانیم گروه‌های در معرض خطر را سریع‌تر غربالگری کنیم.
تعداد بیماران کرونا در خوسف در ماه‌های اخیر کم‌تر از سایر شهرستان‌های خراسان جنوبی بود
وی افزود: جمعیت این شهرستان نسبت به سایر شهرستان‌ها پایین‌تر است و به همان نسبت بیماران ما نیز در این چند ماهه کم‌تر بودند که از شروع بیماری کرونا تاکنون ۲۷۰ نفر بیمار داشتیم که ۸۰ نفر بستری و ۱۹۰ نفر سرپایی بودند.
بیش از دو هزار بازدید از صنوف
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف گفت: یک بخش عمده که در مدیریت بیماری کرونا داشتیم، بازدید از صنوف بود که از شروع این بیماری تاکنون بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ بازدید از صنوف مختلف و ۶۰۰ بازدید از ادارات سطح شهرستان انجام شده که در این بین حدود ۱۰ مورد معرفی و ارجاع به مراجع قضایی به دلیل تخلفات اثبات شده این صنوف داشتیم.
احمدی افزود: بسته‌های حمایتی از ابتدا تاکنون در قالب طرح‌های مختلف چندین نوبت در کمک‌های مومنانه و اخیراً در قالب طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اهدا شده که به گروه‌های آسیب پذیر و نیازمند، بالغ بر ۱۳۰۰ بسته حمایتی که شامل بسته‌های مواد غذایی و بسته‌های بهداشتی بوده، اهدا شده است.
وی اظهار کرد: همکاران ما در مراکز بهداشت این شهرستان در دورترین نقاط از جمله به مرکز معدن قلعه‌زری، مرکز خور، مرکز گل، مرکز ماژان و مرکز جوادالائمه(ع) در تقاب و معصوم‌آباد توانسته‌اند با تلاش با توجه به کمبود نیرو همچنان نقش موثری داشته باشند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف گفت: شهرستان خوسف در حال حاضر در وضعیت زرد قرار دارد که ان‌شاءالله با همتی که همه همکاران ما و به خصوص مردم با رعایت موارد بهداشتی داشته باشند، حتی به وضعیت سفید می‌رسیم.
احمدی افزود: از نظر وضعیت خدمات‌رسانی دارو در سطح شهرستان خوسف، تمام مراکز روستایی مجهز به داروخانه هستند که داروخانه مرکز روستایی در داخل مرکز قرار دارد.
وی اظهار کرد: در سطح شهر خوسف یک داروخانه داریم که در خانه‌های روستایی در واقع همین داروخانه شهر خوسف به حساب می‌آید و بر اساس قراردادی که با داروساز بسته شده طبق دستورالعمل‌های وزارتخانه در طرح پزشک خانواده، داروخانه و داروساز موظف به ارائه خدمت به مراکز شهری و روستایی ما هستند که این امر به خوبی صورت گرفته است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف گفت: نیاز بیماران خارج از ساعت اداری عملاً نیاز دارویی اورژاس با ترالی‌های اورژانس مراکز مرتفع می‌شود و امکان این‌که داروی همان لحظه که باید برای بیمار تهیه شود نیست کما اینکه با وجود این موضوع داروخانه در سطح شهر خوسف این همکاری را داشته که تا ساعت ده الی یازده شب باز هم به بیماران خدمات ارائه می‌دهد و در ساعت بعد از آن خدمات‌رسانی از طریق مراکز و پزشک کشیک انجام می‌شود.
دهگردشی برای رفع نیاز دارویی روستائیان
در رابطه با خدمات داروخانه و داروسازی گفت‌وگویی با دکتر راشدی مسئول داروخانه شهر خوسف داشتیم که در مورد خدمات دارویی این داروخانه گفت: ارائه خدمات دارویی علاوه بر شهر خوسف در روستاهای خور، معدن قلعه‌زری، گل، ماژان و تقاب انجام می‌شود و برای روستاهای کم‌جمعیت که دسترسی به داروخانه ندارند، خدمات دارو رسانی به صورت دهگردشی همزمان با حضور پزشک ارائه می‌شود.
وی افزود: در روزهای شروع بیماری کرونا از اسفندماه سال‌گذشته، تمام تلاش ما این بود که با پیگیری‌های فراوان ملزومات بهداشتی را در اسرع وقت تهیه کنیم و در اختیار مراجعان قرار دهیم.
داروهای خاص در اختیار این داروخانه قرار می‌گیرد
مسئول داروخانه شهر خوسف گفت: با توجه به این‌که در سال ۱۳۹۹ از طرف سازمان غذا و دارو این داروخانه منتخب و برگزیده شد، سهمیه داروهای خاص و کمیاب مانند واکسن آنفلوانزا و قلم‌های انسولین در اختیار این داروخانه قرار می‌گیرد و بیماران می‌توانند این داروها را در مرکز این شهرستان تهیه کنند و نیازی به مراجعه به مرکز استان نیست.
۳۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف برای بیماران با وضعیت نامناسب مالی
راشدی اظهار کرد: به لطف خدا و همکاری خوب با نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و موسسات خیریه، اگر از وضعیت نامطلوب مالی بیمار مطلع باشیم، از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد مبلغ پرداختی بیماران را ما متقبل می‌شویم.
وی افزود: در شهرستان خوسف خدمات دارویی اورژانس به صورت شبانه‌روزی از طریق شبکه بهداشت و درمان و از طریق داروخانه خصوصی انجام می‌شود.
مسئول داروخانه شهر خوسف در مورد ساعات کاری این داروخانه گفت: ما در این داروخانه همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب و روزهای تعطیل رسمی از ۸ صبح تا یک‌و‌نیم بعدازظهر و ۴ بعدازظهر تا ۱۰ شب در خدمت مراجعان هستیم.
راشدی افزود: از رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف و سایر کادر اجرایی و درمانی شبکه به دلیل تعامل و همکاری خوبی که با ما دارند و از نهادهای اجرایی و فرماندار به دلیل همکاری از زمان شروع بیماری کووید ۱۹ تشکر می‌کنم.
انتهای پیام/۱۵۲/ ۲۲/ ۴
گزارش از حمیدرضا تاکی