مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی:

تلاش به منظور ارتقاء سطح دانش کارشناسان و متخصصان فناوری اطلاعات، از مهمترین فعالیت های سازمان فناوری اطلاعات است

مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با بیان این که مرکز ماهر، دارای نقش بسزایی در مشاوره و امداد دستگاه های دولتی و عمومی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات داراست، گفت: تلاش به منظور ارتقاء سطح دانش کارشناسان و متخصصان فناوری اطلاعات، از مهمترین فعالیت های سازمان فناوری اطلاعات ایران است.

به گزارش خبرنگار خاورستان، علی دلگیر مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ظهر امروز در نخستین جلسه نیازسنجی امنیتی سازمان های خراسان جنوبی که در دانشگاه بیرجند برگزارشد، اظهار کرد: از ظهور کلمه فضای سایبری، بالغ بر چهل سال می گذرد و در طول این مدت، دانشگاهیان، نظریه پردازان و استراتژیست ها بر چگونگی بروز درگیری در این حوزه جدید متمرکز بوده اند.
وی افزود: با توجه به ورود فضای سایبر به تمام عرصه های زندگی افراد از موضوعات علمی گرفته تا کار، سرگرمی، اقتصاد، آموزش و ارتباطات، در صورتی که مهاجم بتواندسرویس های اینترنتی را از کار بیندازد، می تواند نارضایتی عمومی ایجاد کند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی از فعالیت‌های موثر مرکز ماهر در مشاوره و امداد دستگاه‌های دولتی و عمومی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات خبر در استان خبر داد و تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های سازمان فناوری اطلاعات ایران، تلاش به منظور ارتقا سطح دانش کارشناسان و متخصصان فناوری اطلاعات است.
دلگیر با اشاره به این که مرکز آپای دانشگاه بیرجند می تواند تاثیر بسزایی در ارتقاء سطح امنیتی فضای سایبری استان داشته باشد، یادآور شد: طی یکسال و نیم گذشته، بر اساس ارزیابی های صورت گرفته از سوی معاونت امنیت فضای تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات از وضعیت علمی و فنی دانشکده کامپیوتر دانشگاه بیرجند، سرانجام مجوز مرکز آپای تخصصی به این دانشگاه اعطاء گردید.
وی خاطرنشان کرد: به جهت ارتقای دانش فنی و توسعه دانش مدیریتی حوادث امنیتی، مرکز آپا در سال ۸۶ در کشور راه‌اندازی شده است و این مراکز توانسته‌ است در مقابله با رخدادها در فضای سایبری کشور گام‌های اساسی را بردارند.
حامد وحدت‌نژاد رئیس مرکز آپای دانشگاه بیرجند نیز در این جلسه، یادآور شد: مرکز آپای دانشگاه بیرجند با توجه به رویکرد سازمان فناوری اطلاعات ایران در اجرای طرح‌های کاربردی در حوزه امینت فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۴ راه‌اندازی شده است.
وی با اشاره به این که واژه “آپا” مخفف آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد است که در حوزه امنیت تبادل اطلاعات خدمات مربوطه را ارائه می‌ کند، متذکر شد: نهمین مجوز فعالیت مرکز آپای دانشگاه‌های کشور از طرف سازمان فناوری اطلاعات ایران، به دانشگاه بیرجند اعطا شده است.
رئیس مرکز آپای دانشگاه بیرجند بیان کرد: این مرکز در سه حوزه مشاوره و امن‌سازی، مقابله با رخدادها و ارتقاء سطح دانش و آگاهی تمام کاربران و سازمان‌ها در بخش امنیت سایبری به فعالیت پرداخته و قادر است تا در مواجهه با رخدادها، در فضای سایبری گام موثری بردارد.
وحدت‌نژاد بحث آموزش را،یکی از بحث های مهم در خصوص فعالیت های مرتبط با آپای دانشگاه برشمرد و اذعان داشت: در این زمینه، اولین جلسه آموزشی در هفته جاری برگزار می شود و در سه هفته آینده، فراخوان جهت حضور همه ادارات جهت شرکت در کلاس های آموزشی در این خصوص، داده خواهد شد.
وی با اشاره به این نکته که تعاملات خوبی بین مرکز آپای دانشگاه بیرجند ومرکز ماهر ایران برقرار است، عنوان کرد: ارائه دو پروژه استاندارد‌ سازی ریپورد و فرمت تست نفوذ در فضای سایبری و مدیریت تست نفوذ هکرها در اتوماسیون سازمان‌ها به صورت بومی‌سازی و پایلوت در دانشگاه بیرجند اجرا می گردد.
وی خواستار تقویت امنیت حوزه نفوذ فضای سایبری در سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی شده و گفت: بهره‌گیری از نرم‌افزارهای استاندارد و همچنین رصد شبکه‌های داخلی؛ از مهمترین راه های مقابله با نفوذ هکرها و ارتقای سطح امنیت در فضای سایبری و مجازی است.
انتهای پیام ۱۰۱/