تولید باید در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی باشد/ ستاد رفع موانع تولید به جای درمان، مُسکن است
محسن احتشام تولیدکننده و کارآفرین نمونه کشور و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، در مورد شعار سال با عنوان “تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها”، اظهار کرد: مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت تولید، هر ساله به مناسبتهای مختلف یک عنوان را در راستای مسائل اقتصادی و تولید بیان میکنند.
نکات هوشمندانه در شعار سال ۱۴۰۰
وی افزود: در شعار امسال مقام معظم رهبری دو نکته هوشمندانه را تأکید کردند. بحث رفع موانع پیش پای تولید و پشتیبانی از تولیدکننده مسائل مهمی است.
تولیدکننده و کارآفرین نمونه کشور بیان کرد: نامگذاریهایی که هر ساله مقام معظم رهبری در مورد شعار سال دارند، باعث دلگرمی و قوت قلب برای تولیدکنندهها است و انگیزه مضاعفی برای هر تولیدکننده و کارآفرین میشود چراکه تولیدکننده و کارآفرین احساس میکند که واقعا یک پشتیبان قوی و بزرگ دارد و مقام معظم رهبری پشتیبان واقعی فعالان اقتصادی، کارآفرینان و تولیدکنندگان هستند.
احتشام عنوان کرد: اما مسئله مهم در اجرای شعار سال این است که منویات مقام معظم رهبری اجرایی و عملیاتی شود و واقعا موانعی که پیش روی تولیدکنندهها است برطرف شود.
موانع پیش پای تولید
وی اظهار کرد: برخی از موانع پیش پای تولیدکننده همین قوانینی است که به اقتضای زمان کسب و کار وضع نشدند، برخی از قوانین باید تغییر کند، قوانین جدیدی نیاز است که در راستای حمایت از کارآفرینی و تولید وضع شود که این نکته بسیار مهمی است.
تولیدکننده و کارآفرین نمونه خراسان جنوبی گفت: قوانینی وجود دارد که دست و پای تولیدکننده و کارآفرین را میبندد و گاهی تولیدکنندهها شاهد بخشنامه و دستورالعملهای جدیدی هستند که مانع تولید است در حالی که نباید کارآفرین و تولیدکننده شاهد این مسائل باشد بلکه باید شاهد وجود دستورالعملهایی باشیم که موانع را از پیش پای تولیدکننده بردارد و فضای کسب و کار را به معنای واقعی مساعد کند.
احتشام بیان کرد: لازمه مساعدکردن فضای کسب و کار این است که موانع پیش روی کارآفرین و تولیدکننده برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: بخش دیگر مسئله، پشتیبانی است و تولیدکننده قطعا نیاز به پشتیبانی دارد. تولیدکننده و سرمایهگذاری که ریسک را پذیرفته و سرمایهگذاری کرده قطعا باید پشتیبانی و کمک شود و احساس کند اگر در فضای کسب و کار که برخی از مسائل از اختیار تولیدکننده خارج است مشکلی برایش به وجود آمد، تنها نیست، از او پشتیبانی میشود و دستش را میگیرند که زمین نخورد.
تولید باید صادرات محور باشد
تولیدکننده و کارآفرین نمونه خراسان جنوبی با بیان اینکه باید از صادرات حمایت شود و تولید صادرات محور باشد، تصریح کرد: تولید باید در راستای اجرای مولفه اقتصاد مقاومتی؛ اقتصاد درونزای برونگرا باشد و این نیز مسئله بسیار مهمی است چراکه صادرات نیز باید مورد حمایت قرار گیرد.
احتشام ادامه داد: صادرات باید حمایت شود چراکه صادرکنندههایی که در این شرایط سخت در حال صادرات کالا هستند هر روز شاهد یک بخشنامه و دستورالعمل جدید نباشند.
وی در مورد موانع پیش پای توسعه و شکوفایی اقتصاد کشور، افزود: پایین بودن حاشیه سود تولیدکننده، افزایش قیمت مواد اولیه، بیثباتی بازار، نرخ سود تسهیلات بانکی و بالابودن نرخ مالیات مستقیم از جمله موانع پیش پای شکوفایی اقتصاد است.
تولیدکننده و کارآفرین نمونه کشور گفت: ثبات در بازار و قیمت ارز مسئله مهمی برای تولیدکننده است. نرخ ۲۵ درصدی مالیات مستقیم نیز برای تولیدکننده زیاد است و باید به کمتر از ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.
احتشام در مورد اصلاح نظام بانکی و گمرک، بیان کرد: نرخ سود تسهیلات بانکی تابع سیاستهای پولی و بانکی است که باید نظام بانکی تولیدمحور شود و سرمایهها به سمت تولید سوق پیدا کند.
تولید را انگیزاننده کنیم
وی ادامه داد: باید تولید را انگیزاننده کنیم؛ با حمایت از تولید باید انگیزه ایجاد کنیم تا تولیدکننده انگیزه پیدا کرده و به سمت تولید بیاید.
تولیدکننده و کارآفرین نمونه کشور تصریح کرد: یکی از موانع بزرگی که در حال حاضر فرارو داریم این است که حاشیه سود بخشهای غیرمولد مانند سوداگری، واسطهگری و دلالی از تولید بیشتر است و در این شرایط کسی به سمت تولید نمیآید.
احتشام عنوان کرد: به جای اینکه حاشیه سود در تولید باشد که تولیدکننده با اطمینان از رسیدن به پول بیشر از تولید به سمت تولید روی بیاورد، اما شرایط برعکس است و حاشیه سود از دلالی، واسطهگری، املاک و امثال آن بیشتر است و اینها موانع بزرگی پیش پای تولید است که باید با ایجاد انگیزه درآمد بیشتر از تولید، سرمایهگذار را به سمت تولید هدایت کرد.
اقتصاد را نمیتوان محدود کرد
وی در مورد گرهزدن اقتصاد به رفع تحریم به جای خنثیسازی تحریم، تأکید کرد: اقتصاد واقعیتی است که باید با دنیای اقتصاد رابطه برقرار کند. نمیتوانیم اقتصاد را محدود کنیم و بعد بگویم اقتصاد موفقی داشته باشیم.
تولیدکننده و کارآفرین نمونه کشور گفت: دیپلماسی اقتصادی یک اصل است. باید تلاش شود تحریمها برداشته شود چون مانعی بزرگی برای رشد و تولید است چراکه همه ما در یک دهکده جهانی کار و فعالیت میکنیم.
احتشام عنوان کرد: نظام بانکی بینالملل باید در کنار دست تولیدکننده و صادرکننده ایرانی کمک کند که ما بتوانیم راحت پول ارسال کنیم، ماشینآلات و فناوری از خارج بخریم و هنگام صادرات کالا بتوانیم پول را وارد کشور کنیم.
وی اظهار کرد: برداشتن تحریمها یکی از مسائلی است که باید در بحث برداشتن موانع از پیش پای تولید مورد توجه باشد و به بحث تولید نیز امسال باید به طور جدی توجه کرد و تحریمهای ناجوانمردانهای که روی اقتصاد ایران گذاشته شده برداشته شود.
مشکلات تولیدکنندهها درمان شود
تولیدکننده و کارآفرین نمونه کشور در مورد عملکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، گفت: عملکرد ستاد خوب است و تا جایی که از دستشان برمیآید مشکلات تولید را حل میکنند اما ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بیشتر مُسکّن است تا درمان؛ مشکلات تولید را باید درمان کرد.
احتشام در مورد برنامههای آینده این ستاد پیشنهاد کرد: واحد تولیدی که دچار مشکل شده باید به معنای واقعی عارضهیابی و مشکل تولیدکننده درمان شود. برای تمام واحدهای تولیدی که دچار مشکل شده باید نسخه واحد پیچیده شود و دولت باید از سرمایهگذاری که صادقانه سرمایهگذاری کرده و به مشکل برخورده است از محل یارانههای بخش تولید حمایت کند.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۱۴/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0