جامعه علمی ایران تحریمها را تبدیل به فرصت کردهاند
ابراهیم میریمقدم عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و متخصص ژنتیک مولکولی انسانی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: امروزه ما با یکی از بیماریهای نوپدید در جهان مواجه هستیم؛ بیماری کرونا بیماری عفونی است که پاندمی آن در جهان از سال قبل آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد بسیاری از بیماریهای نوپدید پروتکل درمانی مشخص و قطعی وجود ندارد و اقدامات پیشگیرانه نقش مهمی در کاهش بروز و مرگ و میر آنها دارد.
متخصص ژنتیک مولکولی انسانی گفت: دستورالعملهای پیشگیرانه بهداشتی مطرح شده در خصوص ویروس کرونا با قطع زنجیره انتقال این بیماری به افراد سالم، یکی از گامهای مهمی بوده است که توانسته در کاهش شیوع نقش مهمی داشته باشد.
میریمقدم با بیان اینکه کشورهای مختلفی دنبال تهیه واکسن و تزریق آن هستند، افزود: این یکی از داغترین مسائلی است که امروزه در محافل علمی جهان مورد بحث و ارزیابی است. کشور ما نیز در این خصوص اقدامات قابل توجهی را جهت تولید واکسن برداشته است.
وی یادآور شد: ضرورت تهیه و تزریق واکسن بر هیچکسی پوشیده نیست و تزریق واکسن در سالیان قبل در پیشگیری از بیماریهای مختلف عفونی نقش مهمی داشته است به نحوی که با واکسیناسیون شاهد ریشهکن شدن بسیاری از بیماریهایی که در سالیان نه خیلی دور سبب مرگ و میر تعداد زیادی از افراد میشد، هستیم و دیگرنامی از این بیماریها وجود ندارد.
میریمقدم ادامه داد: از جمله این واکسنها که در چند سال اخیر تزریق آن شروع شده میتوان به واکسیناسیون علیه هپاتیت اشاره کرد بهنحوی که کاهش قابل توجهی در اهداکنندگان انتقال خون داشته است.
مدیرعامل انتقال خون خراسانجنوبی بیان کرد: طراحی و تجویز واکسنها از جمله اقدامات ضروری است که میتواند در پیشگیری از این ویروس نقش مهمی داشته باشد.
میریمقدم اظهار کرد: متاسفانه ما در این سالها با تحریمهای همهجانبهای از سوی کشورهای مختلف جهان مواجه بودهایم به طوریکه این تحریمها توانسته بر بخشهای مختلف کشور از جمله حوزه سلامت فشارهایی را اعمال کند.
جامعه علمی ایران تحریمها را تبدیل به فرصت کردهاند
وی ادامه داد: خوشبختانه جوانان و جامعه علمی کشور ما توانستهاند از این محدودیتها استفاده کنند و آنها را به فرصتهایی تبدیل کنند و چشم امید به بیرون مرزهای کشور نداشتهاند که برای آنها کار علمی انجام و محصولی در اختیار آنها قرار گیرد.
مدیرعامل انتقال خون خراسانجنوبی تصریح کرد: امروزه در خصوص برخی از داروهای نوترکیب، کیتهای تشخیصی و در خصوص سلولهای بنیادین به توانمندیهای قابل توجهی دست یافتهایم به نحوی که در ابتدای طرح این مسائل علمی بسیاری در کشور امیدوار به محصولات این اقدامات نبودند اما امروزه شاهد استفاده از این محصولات در مراکز درمانی و تشخیصی هستیم و این اقدامات مهم، امیدواریهای بسیار خوبی در درمان و پیشگیری از بیماریها ایجاد کرده است.
اقدامات صورت گرفته برای تهیه واکسن ایرانی کرونا را ارج مینهیم
میریمقدم ضمن تأکید بر اینکه فرصتی که برای تهیه واکسن کرونا در ایران بوجود آمده است را باید غنیمت بدانیم، گفت: باید اقدامات افرادی که در این مدتکوتاه، برای تهیه واکسن انجام دادند را ارج نهیم و امیدوار باشیم واکسن تولیدشده در کشور با سپریکردن مراحل مختلف ارزیابی خود همچون سایر واکسنهای تولیدی در ایران از جمله بهترین واکسنهایی باشد که بتواند در پیشگیری از بیماری کرونا موثر باشد.
وی اظهار کرد: امیدواریم در تهیه واکسن با توجه به وجود انستیتوهایی (پاستور و رازی) که در ایران وجود دارد و قدمت چندین دهه در تهیه واکسن دارند واکسن کارا و مفیدی تولید کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تأکید کرد: قطعا با پشتیبانی که از سوی رهبر معظم انقلاب و مدیران حوزه سلامت کشور صورت میگیرد، واکسن ایرانی کرونا مراحل ارزیابی خود را بهخوبی طی کند و ما حرف برای گفتن در جهان برای این واکسن با توجه به مشکلاتی که در تهیه واکسنهای خارجی داریم، داشته باشیم.
انتهای پیام/۵/ ۱۴/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0