جهش تولید یا جهش آمار؟/ صنعتگران خواستار شفافسازی آمار واحدهای احیاشده هستند
به گزارش خبرنگار خاورستان، ۲۳ مرداد ماه سال جاری بود که مهدی پارسا مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسانجنوبی نشست خبری با اصحاب رسانه برگزار کرد؛ نشستی که در آن اطلاعات زیادی از قبیل فعالیت و تعطیلی واحدهای صنعتی عنوان شد.
پارسا گفت: در حال حاضر ۲۹ درصد واحدهای صنعتی خراسان جنوبی راکد و غیر فعال است که برنامه فعال سازی این واحدهای صنعتی را در دستور کار داریم.
بعد از رسانه ای شدن این آمار این گونه برداشت شد که جهش تولید در خراسانجنوبی محقق شده و اوضاع و احوال تولید که تاکنون بارها رسانهها با حضور استاندار و دیگر مسئولان از آن گزارش داده اند تغییر کرده است اما برای روشن شدن وضعیت فعلی شهرک صنعتی و واحدهای تولیدی، با یکی از تولیدکنندگان استان گفتوگو کردیم.
رمضانی یکی از فعالان عرصه تولید خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، به ارائه آمارغیرواقعی تعطیلی واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: باید مسئولان در خصوص این آمار شفاف سازی کنند.
وی افزود: حداقل انتظار این بود که ۳۵ واحدی که درسالهای گذشته به چرخه تولید برگشتهاند را مسئولان اعلام کنند تا برای اذهان عمومی روشن شود مبنای قضاوت و این آمارها چیست؟
این فعال عرصه تولید، ضمن تصریح اینکه به شدت این آمار واهی را رد میکنم؛ یادآورشد: مسئولانی که چنین آمارهایی اعلام میکنند لیست ۳۵ واحد را اعلام کنند؛ آیا الان این واحدها فعال هستند؟ کارخانه شیر فراز لبن به چرخه تولید برگشت اما ۱۰ روز بعد غیرفعال شده است؛ واحد آریا سلار دو روز بعد از فعالیت تعطیل شد.
رمضانی ادامهداد: از دوسال پیش که کمیته پایش راه اندازی شده و آماری که مسئولان صنعت معدن تجارت شش ماه پیش به این کمیته اعلام کردند ۴۹ درصد واحدهای صنعتی در بیرجند و ۴۵ درصد واحدهای صنعتی استان، غیرفعال است اما چطور میشود اکنون آمار دیگری ارائه میکنند.
وی اضافه کرد: هر واحدتولیدی که احیاشده تا شش ماه بعد مجدد راکد شد و اکنون این واحد فعال نیست.
این تولیدکننده در شهرک صنعتی بیرجند تاکید کرد: چرا مسئولان اعلام نمیکنند وضعیت موجود واحدهایی که فعال کردند چگونه است و فقط با آمارسازی تعداد واحدهایی که فعال کردیم را بیان میکنند؟
رمضانی گفت: مسئولان این گونه عنوان میکنند واحد تولیدی یک زمانی فعال شده است اما از وضعیت کنونی آن خبری نمیدهند.
وی ضمن تاکید بر اینکه مسئولان تنها آمارسازی میکنند، افزود: این آمارسازی به ضرر مردم است؛ نمی توان نسبت به مطالب نادرستی که بیان میشود بیتفاوت باشیم.
این فعال عرصه تولید اظهار کرد: مسئولان باید عملکرد خود از حل مشکلات تولیدی را ارائه کنند اما نباید به مردم مطالب نادرست تحویل دهند.
رمضانی با بیان اینکه نحوه محاسبه ۲۹ درصد تعطیلی واحدهای صنعتی باید ثابت شود، تصریح کرد: آمار واقعی اوضاع و احوال واحدهای تولید نشان از تعطیلی ۵۰ درصد این واحدها دارد.
وی بیانکرد: آیا مسئولان حاضر هستند در کنار بخش خصوصی آمار واحدهای غیرتعطیل را شفاف سازی کنند وچه تضمینی مسئولان بابت این حرف شان دارند؟
این فعال عرصه تولید گفت: طبق برنامه موظفی که از وزارت صمت به مسئولان استان ابلاغ شده قرار است امسال ۲۰ واحد تولیدی غیرفعال به چرخه تولید برگردد اما آیا مشخص شده کدام واحدها قرار است فعال شوند و برنامه مسئولان در این رابطه چیست؟
رمضانی ادامه داد: متاسفانه مسئولان بابت برگشت واحدهای تولیدی به چرخه تولید هیچ جلسهای نگرفتند که کدام واحدها مدنظراست؛ برنامه های مسئولان برای امسال که سال جهش تولید است تاکنون در حد حرف بوده است.
از صمت و خبرنگاران گلایه داریم
وی اظهارکرد: ما به شدت به مسئولان صنعت، معدن تجارت و اصحاب رسانه بهدلیل عدممطالبهگری از مسئولان، معترض هستیم چراکه نباید از یک جلسه خبری آمار غیرواقعی رسانهای شود.
این فعال عرصه تولید بیان کرد: چرا اسامی واحدهای احیاشده اعلام نمیشود؟ چرا گفته می شود این اطلاعات محرمانه است؟ باید بدانیم یک واحد تولیدی چقدر تسهیلات گرفته وچه اقدامی در جهت تولید انجام داده است.
رمضانی تصریح کرد: متاسفانه مسئولان لیست واحدهای برگشت به تولید را نهتنها برای مردم بلکه در ستاد تسهیل رفع موانع تولید که با حضور نمایندگان بخش دولت، خصوصی و دولت برگزار میشود، نیز اعلام نمیکنند.
واقعیت شهرک صنعتی خلاف سخنان مسئولان است
وی یادآورشد: متاسفانه واقعیت شهرک صنعتی و واحدهای تولید برخلاف آنچه مسئولان در نشست های خبری عنوان می کنند است در حالی که نباید این گونه باشد و این سبب گلایهمندی تولید کنندهها از مسئولان شده است.
این فعال عرصه تولید ادامهداد: متاسفانه هر واحد تولیدی که مسئولان فعال کردهاند چند ماه بعد غیرفعال شده است اما اکنون اعلام میشود تسهیلات پرداخت، اشتغال ایجاد و واحد تولیدی فعال شده است در صورتی که واقعیت چیز دیگری است.
رمضانی گفت: هر چند مدیر شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی سبقه طولانی در بدنه کارشناسی و معاونت اداره صمت دارد اما در مصاحبه ای اعلام کرده واحدهای تولیدی مشکل مدیریتی و کارشناسی دارند در حالی که این فرد خود متولی تولید است و در گذشته پروندههای تولید را صادر و تایید کرده است؛ باید همین سوالات را از این مسئول پرسید که چرا به صنعتگرانی که بازار ندارند تسهیلات پرداخت شده است؟
وی گفت: مدیر شهرک های صنعتی خراسان جنوبی مدیری نیست که از بیرون آمده باشد و از اوضاع و احوال صنعت چیزی نداند بلکه این فرد از ۱۵ سال پیش در جریان امورات صنعت و تولید استان است.
مسئولان خیال میکنند صنعتگران آمارسازیها را باور خواهند کرد
این فعال عرصه تولید افزود: مسئولان خودشان هم می دانند این آمارها جای اعتراض دارد اما خیال می کنند این آمارسازی ها را صنعتگران باور خواهند کرد از این رو امروز آمار تعطیلی واحدهای صنعتی ۲۹ درصد و فردا ۲۵ درصد خواهد شد.
آمارسازی باعث کاهش نرخ بیکاری خراسان جنوبی شد
رمضانی ادامه داد: با این آمارسازیها است که نرخ بیکاری در خراسان جنوبی از ۱۲ درصد به ۴ درصد رسید.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی خواستار شفافسازی از سوی مسئولان است و ما حاضریم ثابت کنیم در شهرک صنعتی بیرجند ۵۰ و در کل استان ۴۷ درصد واحدهای تولیدی تعطیل است.
این فعال عرصه تولید متذکر شد: چرا مسئولان فرصتهایی ایجاد شده را از بین میبرند و آمار واقعی را به دست مسئولان بالادستی نمیرسانند. باید واقعیتها را گفت تا وزارت صمت با چشم ویژه خراسان جنوبی را ببیند نهاینکه این آمارها سکوی پرشی برای مسئولان شود و اشتغال و صنعت، فدای پست مدیریتی آنها شود.
رمضانی یادآورشد: هیچ وقت نمی گوییم آقای پارسا مسئول تعطیلی شهرک های صنعتی است اما گویا در حل نشدن مشکلات و اراده نداشتن ایشان مقصر است واین به قیمت نابودی صنعتگر و مردم است.
بنابر این گزارش، پایگاه خبری تحلیلی خاورستان، برای روشن شدن واقعیت تولید در استان و اینکه این آمارو اطلاعاتی که داده میشود چقدر به نفع مردم و جهت تحقق جهش تولید است این فرصت را به مسئولان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی می دهد تا لیست تعداد واحدهای احیا شده و برگشت به تولید را از طریق این رسانه اعلام کنند تا اقداماتی که برداشته می شود به نفع تولید، اشتغال و در جهت تحقق شعار سال باشد.
انتقاد به آمارهای ارائه شده از سوی شرکت شهرکهای صنعتی باعث شد کارگروه رسانهای تحولآفرینی خراسان جنوبی نیز در نامهای خواستار شفافسازی در خصوص این موضوع شود.
انتهای پیام/ ۵
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0