نقبی به آمارهای مسئولان در پشتیبانی از ورزشکاران؛

حمایت‌های ورزشی از آمار تا واقعیت؟!

واقعیت مطلب این است که ورزش استان در بخش قهرمانی شرایط مناسبی ندارد. حمایت ها کافی و راضی کننده نیست.

به گزارش خاورستان به نقل از روزنامه خراسان‌جنوبی، مشکلات و محدودیت های ورزش قهرمانی در استان موضوعی بود که هفته گذشته در گزارشی با عنوان «ورزش قهرمانی استان با ۲ عصا» در روزنامه خراسان جنوبی مورد بررسی قرار گرفت. واقعیت مطلب این است که ورزش استان در بخش قهرمانی شرایط مناسبی ندارد. حمایت ها کافی و راضی کننده نیست.
فوتبال و استعداد های بومی
در فوتبال به عنوان پر طرفدارترین رشته ورزشی سال هاست که نهایت بضاعت ما حضور در لیگ ۳ آن هم در سخت ترین شرایط است. شرایطی که باعث می شود تیم های شرکت کننده در سال های بعد عطای حضور را به لقایش ببخشند. جالب آن که در یک مورد هم که بعد از مدت ها شاهد صعود نماینده استان به مرحله دوم لیگ ۳ بودیم، به دلیل نبود حمایت های مالی کافی در کمال تاسف این امتیاز به فروش رفت و این روز ها بازیکنانی غیر بومی به نام «امید وحدت خراسان جنوبی» در این رقابت ها حضور دارند و متضررترین افراد در این بین هم مربیان و بازیکنان بومی تیم ۰۴ بودند که عمده آنان بدون چشمداشتی با جان و دل برای این تیم به میدان رفتند و حالا از روی سکوها باید نظاره گر بازی بازیکنان غیر بومی به نام خراسان جنوبی باشند.
حمایت های شعاری
در بسیاری رشته های دیگر اوضاع از این هم بدتر است به گونه ای که به جز اندک مواردی، نماینده ای در لیگ ها نداریم. موفقیت ها و مدال های کسب شده هم که مسئولان تشکیلات ورزش در آمار و ارقام به آن ها اشاره می کنند، بیشتر به صورت انفرادی کسب شده و نتیجه تلاش های ورزشکاران و حمایت های خانواده هایشان است تا برنامه ریزی مسئولان. یک نمونه آن هم تیرانداز المپیکی و افتخار آفرین استان، «نجمه خدمتی» است که در رشته تخصصی وی یعنی تیراندازی، ما نه فقط نماینده ای در لیگ نداریم، بلکه ورزشکاران این رشته حتی از داشتن مکان مناسب برای تمرین هم محروم هستند یا «عارف دانشمند» قهرمان شایسته شمشیربازی استان که طی ۱۴ سال فعالیت در رده های نونهالان تا بزرگ سالان موفق به کسب۱۲ مدال رنگارنگ در این رشته شده است، باید از نبود حداقل حمایت ها محروم و گلایه داشته باشد. وی درباره شرایطش می گوید: «مسئولان نه فقط حمایتی نمی کنند بلکه خبر نمی شوند که چه موقع اعزام می شویم و چه موقع می آییم!». در این رشته هم متاسفانه شرایط تمرین مناسب نیست و هم اکنون به علت بدهی به مالک ناچار به تخلیه مکان تمرین شده اند و ورزشکارانی که باید برای اردو های تیم ملی آماده شوند، باید در غیر استاندارد ترین شرایط تمرین کنند.
یا قهرمان جودوکار استان که برای حضور در اردوی تیم ملی نیاز به استفاده از پایگاه قهرمانی دارد، باید بسیار به این در و آن در بزند و بعد از بارها شنیدن کلمه «پیگیری می کنم» اول بشنود که باید برای شیفت تمرینی اش که صبح است، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کند و بعد شرایطی پیش بیاید که او قید حضور در پایگاه را بزند و با هزینه شخصی وسایل مورد نیاز را تهیه کند و در خانه به تمرین ادامه دهد!به راستی در چنین شرایطی و با حمایت هایی این گونه، مسئولان تا چه اندازه در کسب مدال هایی که درآمارها اعلام می کنند، نقش دارند؟
استان ما، استان آن ها!
در بخش حمایت های دولتی از ورزش قهرمانی هم شاهد تناقض هایی بین نوع عملکردها در خراسان جنوبی و دیگر استان ها هستیم. در حالی که در خراسان جنوبی نمایندگان استان در بخش حرفه ای از اندک حمایت ها هم بهره مند نیستند و هیئت های مختلف برای حضور در لیگ های کشوری، لنگ مبالغ ناچیز هستند، در استان های دیگر شاهد رفتارهای متفاوتی هستیم. برای مثال در خراسان رضوی، همان طور که اهالی ورزش و به ویژه فوتبال مطلع هستند، تیم شهر خودرو مدتی است که درگیر مشکلات مالی و… شده است. ولی در خراسان رضوی از اداره کل ورزش و جوانان گرفته تا استانداری و دیگر نهاد ها همگی یک صدا پیگیر حل مشکلات این تیم هستند. چندی قبل هم اعلام شد، مجموع استان یادشده تاکنون( زمان درج خبر) ۱۱ میلیارد تومان به این تیم کمک کرده اند! سوالی که در این جا برای ورزشکار مستعد و پرتلاش اما محروم از حمایت خراسان جنوبی پیش می آید، این است که آیا در استان هایی که چنین حمایت هایی انجام می شود، تخلف شده است یا این که آن ها مسئولان توانمندتر و دلسوزتری دارند؟ که البته این مسئله در عمده تیم های لیگ برتری دیگر هم که قرارداد هر بازیکن آن گاهی به چند میلیارد تومان می رسد، وجود دارد و بیشتر منابع آن ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم از منابع دولتی تامین می شود.
لزوم شفافیت در آمار
از طرفی آمارهای ارائه شده از سوی مسئولان اداره کل ورزش و جوانان هم درباره کمک های مالی به هیئت های ورزشی شفافیت لازم را ندارد. در حالی که قبل از سال جدید، «قطبی» معاون توسعه ورزش اداره کل مبلغ کمک شده به هیئت های استانی و شهرستانی در سال ۹۹ را نزدیک پنج میلیارد تومان و با ۱۰۰ درصد افزایش نسبت به سال۹۸ اعلام کرد، «حسن عزیزی» مدیرکل، هفته گذشته این مبلغ را ۶ میلیارد تومان و با ۶۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل اعلام کرد! اما نکته جالب این که به گفته مسئولان چهار هیئت ورزشی پر جمعیت مانند فوتبال، والیبال، بسکتبال و کشتی مجموع کمک های اداره کل به آن ها به ۱۰۰ میلیون تومان هم نمی رسید که البته برخی همان مبلغ را هنوز تحویل نگرفته بودند!برخی مسئولان هیئت ها هم در سخنان غیررسمی که به طور معمول می خواهند به نام آن ها درج نشود، معتقدند که عدالت در توزیع اعتبارات رعایت نشده است و به خصوص هیئت هایی که اندک انتقادی از شرایط موجود دارند، از اعتبارات کمتری نسبت به بقیه بهره مند هستند.خوب است که مسئولان محترم اگر می خواهند آماری را اعلام کنند با شفافیت لازم باشد تا زمینه سوء تفاهم و دلخوری کمتر پیش آید.
انتهای پیام/۴