در این دولت فعالیتهای هسته ای ایران براثر برجام محدود شد/ بیشترین تلاش های هسته ای در دولت احمدی نژاد بود
دکتر محمدحسن قدیریابیانه کارشناس عالی امور دفاعی استراتژیک، به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای، در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: ایران در اوج تحریمهای بین المللی در دولت گذشته پیشرفتهای خوبی داشت و توانمندیهای بسیاری را کسب کرد که نه تنها دشمن را غافلگیر کرد بلکه تصور این پیشرفتها برای بسیاری از افراد در داخل کشور نیز دشوار بود.
وی افزود: همت، پشتکار و اعتماد به نفس مردان هسته ای ما موجب شد تا ایران به یکی از کشورهای هسته ای در دنیا تبدیل شود و دارای یک انرژی صلح آمیز هسته ای باشد.
کارشناس عالی امور دفاعی استراتژیک ادامه داد: اگر دستاوردهای هستهای ایران نبود طرف مقابل ایران در مذاکرات حاضر به مذاکره نبود و این دستاوردها اهرمی برای دولت و مذاکره بود هر چند که معتقدم در برجام میشد امتیازاتی که به طرف مقابل داده شد بسیار کمتر از آن چه که داده شده است، باشد.
قدیری ابیانه تصریح کرد: طبیعتا در این دولت فعالیت های هسته ای ایران بر اثر برجام محدود شده است که با هدف رفع تحریم ها بوده که البته متاسفانه برخی از امتیازات داده شده به دشمن، بازگشت آن به قبل از برجام زمان بر است ضمن اینکه تخلف هایی از سوی آمریکا و هم پیمانانش تاکنون صورت گرفته است.
وی بیان کرد: نامزدهای جمهوری خواه در انتخابات آینده آمریکا تهدید می کنند که نه تنها برجام را عملیاتی نمی کنند بلکه تحریم ها را تشدید خواهند کرد و ما باید خود را برای رخ دادن این اتفاق آماده کنیم و این آمادگی این است که هم مردم و هم مسوولان جهت تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش کنیم.
کارشناس عالی امور دفاعی استراتژیک ادامه داد: هر چند که خواستن توانستن است اما در صورتی این خواستن تبدیل به توانستن خواهد شد و تواناییهای بالفعل کسب خواهد شد که زمینههای بالقوه موجود را با کار، اقدام و عمل به نتیجه برسانیم.
قدیری ابیانه افزود: اگر اقتصاد مقاومتی را به نتیجه برسانیم در آن صورت دشمن از تاثیر تحریم بر اقتصاد کشور ناامید میشود و در آن صورت است که ما میتوانیم حتی اقدام غربیها در زیرپاگذاشتن برجام را به یک فرصت تبدیل و اتحاد دشمن در تحریمهارا بشکنیم.
وی اذعان کرد: ایران باید از تمام حقوق هسته ای خود دفاع کند و علاوه براینکه نیروگاه های هسته ای بیشتری بسازد جنبه های دیگر صلح آمیز هسته ای مانند تولید داروها را توسعه دهد.
کارشناس عالی امور دفاعی استراتژیک در مورد شنیده های مبنی بر کنار گذاشته شدن جمع زیادی از نخبگان و دانشمندان هستهای پس از برجام، گفت: اگر این شنیدهها صحت داشته باشد باعث تاسف است چرا که نه تنها باید از دانشمندان هستهای حمایت های لازم صورت گیرد بلکه دانشگاههای ما باید بستر تربیت دانشمندان هستهای باشد.
قدیری ابیانه با بیان اینکه وسعت ایران از بسیاری از کشورها نظیر آلمان، فرانسه و ایتالیه بیشتر است، افزود: چنین کشوری از نظر وسعت باید از تمام جنبههای انرژی استفاده کند که یکی از این انرژیهای بسیار مهم انرژی هستهای است.
وی با بیان اینکه استفاده از انرژی بادی و خورشیدی باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: بدترین حالت استفاده از منابع نفت و گاز استفاده از آنها برای تامین انرژی است چرا که نفت و گاز ماده اولیه صنایع پتروشیمی است.
کارشناس عالی امور دفاعی استراتژیک با بیان اینکه تولید انرژی هستهای توان علمی ایران به شدت بالا برد، افزود: دشمنان ما که مایل به پیشرفت ملت و کشور نیستند مخالف هر نوع پیشرفت در کشور هستند و حتی با جنبه های غیر از پیشرفت هسته ای در کشور مخالف هستند.
قدیری ابیانه خاطرنشان کرد: استراتژی استعمار در کشورهای نفتی در تمام آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین این است که این کشورها وابسته به فروش نفت خام باشند.
وی اضافه کرد: استراتژی بعدی استعمار این است که هزینه کردن در آمد نفت خام برای امور مصرفی باشد که متاسفانه در این دو جنبه از دیرباز اقدام کرده و موفق بوده است و یکی از ضعفهای ما بعد از انقلاب این بوده که نتوانستیم این جنبهها را به درستی تقویت کنیم.
کارشناس عالی امور دفاعی استراتژیک با اشاره به اینکه هر جا پیشرفتی حاصل شد نتیجه تلاش نیروهای انقلابی بوده است، افزود: دشمن تلاش کرد تا ایران را بی نیاز از انرژی هستهای نشان دهد و سعی کرد این را القا کنند که مشکلات اقتصادی ایران از انرژی هستهای است در حالی که این چنین نبوده و حتی اگر از انرژی هستهای دست برداریم، باز دشمن دست از دشمنی برنخواهد داشت.
قدیری ابیانه ادامه داد: اگر دشمن بداند که تحریمها در معیشت مردم تاثیر گذار است به این تحریمها ادامه خواهند داد و حتی آنها را تشدید خواهند کرد.
وی تصریح کرد: بیشترین و موثرترین تلاشها در مورد انرژی هستهای در دولت آقای احمدی نژاد اتفاق افتاد و در دولت کنونی نیز محدودیتهای زیادی برای انرژی هستهای وارد شد.
انتهای پیام/۱۰۰/ ث/ ۵
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0