دلتنگیهای قیمتی یک مادر/ از خدمت مادرانه به بیماران تا نشستن در کلاس مجازی همپای فرزندان
به گزارش خبرنگار خاورستان، بیماری کرونا این مهمان ناخوانده، نگرش عادی به پدیدهها را به چالش کشیده، بسیاری از واژهها و شیوههای مرسوم و رایج و گاه کنشهای اجتماعی و الگوهای رفتاری شهروندان را به شدت دچار خدشه و تغییرات آشکار کرده و در حقیقت میتوان گفت دگرگون ساخته است.
ویروس کرونا نوع تعامل، رفتارها و ساختار اجتماعی زندگی را دچار تغییرات فاحش و گاه باور ناپذیر کرده است. شاید سال گذشته روز مادر به دیدار مادرمان می رفتیم، دست بوسی میکردیم و آنها را در آغوش می کشیدیم اما امسال نگران از اینکه ناقل بیماری کرونا باشیم آغوش گرم مادرمان و دست بوسیهای حضوری به تبریک تلفنی و دیدارهای مجازی تغییر کرده است.
بسیاری از ما در این مدت از مادرمان دور شدیم و این دوری را برای سلامتی به جان خریدیم، برخی افراد در این سال مادر، این فرشته زمینی را از دست دادند.
به هرحال بیماری کرونا تغییرات زیادی در زندگی ما ایجاد و سبک زندگی ما را به دوری تغییر داد و شاید بیشتر از همه سالها همراه با ویروس کرونا برای مادران پرستار سخت گذشت که لذت کنار فرزندشان بودن را به سلامتی آنها ترجیح دادند و لحظههای ناب دیدار فرزندانشان را به پرستاری پرداختند.
بیماری کرونا مسئولیت مادرانهام را دوچندان کرد
فاطمه چاجی یکی از پرستاران بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) (میلاد۳) بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا سلاماللهعلیها به همه مادران، گفت: مادر بودن و داشتن مسئولیت پرستاری در این روزهای کرونایی سختی کار را زیاد کرده است.
وی با بیان اینکه من دختر ۱۴ ماهه و شیرخوار دارم، گفت: زمانی که شیفت شب هستم فرزندم را نمیبینم و زمانی که صبح از سرکار برمیگردم انرژی ندارم اما بچهام به مادربودنم احتیاج دارد و مدام بهانه این نبودن را میگیرد تا زمانی که نبودم را برایش جبران کنم.
این پرستار بیرجندی خاطرنشان کرد: همیشه این نگرانی برای من وجود دارد که ناقل ویروس کرونا برای فرزندم نباشم و این مسئولیت مادرانهام را دوچندان میکند تا بیشتر از فرزندم مراقبت کنم.
چاجی بیان کرد: در اورژانس بیمارستان میلاد کار می کنم و زمانی که بچه ای هم سن فرزندم می بینم که بیمار است متاثر میشوم و گاهی برای پرستاری از این بیماران دست و دلم می لرزد.
مادر بودن به اندازه پرستاری اهمیت دارد
وی در پاسخ به اینکه پرستار بودن مهم تر است یا مادربودن، گفت: این دو به یک اندازه اهمیت دارد؛ باید هر دو وظیفه را به خوبی انجام داد؛ در خانه مادر خوب و در بیمارستان پرستار خوبی باشی.
انجام وظیفه پرستاری در حین مسئولیت مادری
این مادر بیرجندی با بیان اینکه گاهی ممکن است وظیفه پرستاری به خانه هم منتقل شود، یادآور شد: زمانی که بچهات مریض میشود باید هر دو وظیفهات را در کنار هم به خوبی انجام دهی.
چاجی ضمن تاکید بر اینکه نباید مسئولیت مادری و پرستاری باهم تداخل داشته باشد، گفت: زمانی که سرکار می روم خیلی سخت است که به فکر دخترم نباشم اما سعی کردم تمرکزم بر بیماران باشد.
وی ادامه داد: زمانی که به خانه می روم باید همه غصه های بیماران و پرستاری را در بیمارستان بگذارم و به فرزندم فکر کنم.
این پرستار بیرجندی بیان کرد: فرزندم در شهریور ماه امسال در روزهای اوج کرونا بیمار شد و زمانی که بستری شد اضطراب بسیار زیادی داشتم که بیماری فرزندم کرونا نباشد؛ حال فرزندم خیلی بد شده بود؛ مدام خودم را سرزنش می کردم نکند من ناقل کرونا به فرزندم بودم اما خداروشکر بیماری کرونا نبود و بیماری سخت دیگری بود که گذراند.
پرستاری صبر مادرانهام را زیاد کرده است/ به بیماران مادرانه خدمت میکنم
چاجی با بیان اینکه پرستاری صبرم را به عنوان مادر خیلی زیاد کرده است، گفت: بعد از به دنیا آمدن فرزندم، دلسوزیم نسبت به بیماران خصوصا بچه ها خیلی بیشتر شده است، همه بیماران کودک را فرزند خودم تلقی می کنم و دل مادر آنها را جای دل خودم می گذارم و مادرانه به آنها خدمت می کنم.
وی افزود: بعد از اینکه فرزندم مریض شد احساس می کنم مادران سختی بیشتری می کشند.
وی از هم وطنان خواست بخاطر خود، فرزندان، خانواده و مسئولیت مادری خودمان بیشتر رعایت کنیم تا همه بتوانیم به زندگی عادی خود برگردیم.
به گزارش خاورستان، با آمدن بیماری کرونا شاید مسئولیت مادران در زندگی نیز تغییر کرد. این روزها مادران روی نیمکت کلاسهای مجازی کنار فرزندانشان نشسته اند و از سوی دیگر همراه با معلم پای تخته کلاس درس می ایستند تا شعله دانش را در ذهن فرزندانشان روشن نگه دارند.
این روزها مادران باید علاوه بر نقش مادری، نقش معلم یا همیار معلم را ایفا کنند و باید گفت که در روزگار کرونا، آموزش بدون مادران ممکن نیست.
روز متفاوت مادر نسبت به سالهای گذشته
فهیمه مرتضایی یکی از مادران بیرجندی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، گفت: در کنار مسئولیتی که برای تربیت ۴ فرزندم برعهده دارم باید به وظیفه آموزشی خود نیز در قبال فرزندانم عمل کنم.
وی با بیان اینکه یک دختر شیرخوار و یک دختر دو ساله دارم که به نوبه خود مسئولیت نگهداری دارند، افزود: هم چنین با این اوضاع کرونا باید به مسئولیت آموزشی دخترم که کلاس اول دبستان و پسرم که کلاس سوم دبستان است بپردازم.
این مادر بیرجندی به تفاوت روز مادر امسال نسبت به سال های گذشته اشاره کرد و یادآور شد: سالهای گذشته روز مادر در خانه مادر جمع می شدیم و به ما خوش می گذشت اما امسال مردم دیگر نمی توانند به دست بوسی مادر بروند.
وقتی که از مادر خودش پرسیدم، اشک در چشمانش جمع شد و گفت: سال گذشته مادر داشتم اما امسال از نعمت مادر محروم شدم و به رحمت خدا رفته است.
وی مسئولیت مادربودن را بسیار سخت و دشوار دانست و افزود: تا زمانی که مادر نشدم دلسوزیهای مادرانه را درک نمی کردم اما از زمانی که مادر شدم هم پای فرزندانم بچه شدم و با آنها بچگی کردم و بزرگ شدم.
مسئولیت سخت آموزش مجازی در کنار تربیت فرزندان
این مادر بیرجندی ادامه داد: مسئولیت نگه داری از فرزند شیرخوارم که وابسته به مادر است در کنار آموزشهای مجازی دو فرزند دیگر مسئولیت مادرانهام را سخت تر کرده است.
مرتضایی تاکید کرد: مادران در افزایش بهره وری آموزشی دانش آموزان از آموزش های آنلاین نقش اساسی را ایفا می کنند بویژه برای دانش آموزان در سن پیش دبستانی و دبستان بدون مادران فراگیری علم و آموزش امکان پذیر نیست.
وی یادآورشد: هم اینک که به حضور به موقع و سروقت مادران همراه با دانش آموزان در کلاس مجازی نیاز است و داشتن مادر باسواد و با تحصیلات بالاتر می تواند انگیزه بیشتری برای فراگیری آموزش به دانش آموز بدهد از این رو باید همواره هم پای فرزندانم و با نظام جدید تحصیلی پیش برویم.
روزهای متفاوت مسئولیت مادرانه
این مادر بیرجندی گفت: مادرانی که فرزندان دانشآموز دارند روزهای متفاوتی از مسئولیت مادری خود را در کنار فرزندانشان می گذرانند؛ به طوری که گاهی واقعا باید از مسئولیت خانه داری گذشت تا به این مهم پرداخت.
مرتضایی از خودگذشتگی و ایثار را از ویژگی های مادران عنوان کرد و افزود: در همه مسئولیت هایی که جامعه و حتی خانواده بر عهده ما گذاشته شده است هیچ مسئولیتی به اندازه مسئولیت مادر، مهم و خطیر نیست.
وی با بیان اینکه مادر بودن یک حال خوب و شگفت انگیز، یک انگیزه قوی و مسکنی آرام بخش است، افزود: مادر بودن آنقدر زیبا است که نمیتوان با چیزی مقایسهاش کرد اما به همان مقدار هم سخت است؛ تحمل میخواهد، صبوری و بزرگ منشی میخواهد و همه اینها را مادر دارد.
سالها دوری و دلتنگی از فرزندم
به گزارش خاورستان، این تفاوت در زندگی، وقتی سخت تر می شود که پای دردودل مادر شهیدی بنشینیم.
فاطمه فلاحی مادر شهید عیدمحمد عباسی سالکآباد یکی از مادرانی است که سالها است غم از دست دادن فرزندش را به جان خریده و همچنان با پاهای هرچند ناتوانش بر سر مزارش می رود و دلتنگیاش را این گونه برطرف می کند.
وی گفت: امسال روز مادر همه می گویند بخاطر کرونا باید از هم فاصله بگیریم اما سالهاست است که فرزندم با شهادتش از من دور شد و تنها خاطراتش مرا سروپا نگه داشته است.
این مادر شهید افزود: هر سال روز مادر بر مزار فرزندم می روم و چند کلمهای با فرزندم سخن می گویم و دلتنگی هایم را رفع میکنم.
مادر همیشه نگران فرزند است
فلاحی یادآور شد: درست است روزی در تقویم به نام مادر نام گذاری شده است اما بیشتر از اینکه فرزندان به فکر مادر باشند این مادر است که چشم انتظار و نگران فرزند است.
وی بیان کرد: امسال بخاطر شرایط کرونا مجبور هستیم از هم فاصله بگیریم و این فاصلهها ما را بیشتر دلتنگ عزیزانمان کرده است اما سالها است با شهادت فرزندم از عزیزم فاصله گرفتهام و می دانم دور بودن خیلی سخت است وقتی دلتنگی.
این مادر شهید گفت: امیدوارم هیچ وقت بین هیچ خانواده ای خصوصا مادر و فرزندی دوری نباشد؛ محبت بین مادر و فرزند یک محبت ناگسستنی است؛ این برای فرزندان شاید یک فاصله باشد اما برای مادر خیلی سخت است.
وی به امید ریشهکنی بیماری کرونا از تمام دنیا، برای همه مادران ایران اسلامی آرزوی سلامت و سربلندی کرد.
بنابراین گزارش؛ روز مادر؛ این فرشته مهربان و زیبایمان را فراموش نکنیم؛ میدانیم که کرونا حتی ما را از مادرمان هم دور کرده است اما با قلبمان محبت آنها را حس کنیم و با زبانمان هر چند از راه دور قدردان زحمات آنها باشیم.
امیدواریم خداوند به حق حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها این بانوی بزرگوار همه مادران سرزمین مان را حفظ کند تا با نابودی کرونا بتوانیم این فرشته های زمینی را به آغوش بکشیم.
انتهای پیام/۵/ ۶۰/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0