عضو بسیج جامعه پزشکی مطرح کرد:

دندانپزشکان برای خدمت در مناطق محروم تشویق شوند

یک عضو بسیج جامعه پزشکی با اشاره به اینکه نظارت صحیح بر حسن اجرای قوانین باعث تشویق خدمت دندانپزشکان در مناطق محروم می‌شود، گفت: فقط با افزایش دندانپزشک و تجهیزات پزشکی نمی‌توانیم از بیماری‌ها پیشگیری کنیم.

به گزارش خاورستان، حبیب الله بهتویی درباره پایین بودن پذیرفته شدگان رشته دندانپزشکی در دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: فقط با افزایش دندانپزشک و تجهیزات پزشکی نمی‌توانیم از بیماری‌ها پیشگیری کنیم و موضوع پیشگیری باید به فرهنگ عمومی جامعه و مسئولان تبدیل شود.
وی در ادامه افزود: این موضوع نیازمند افزایش کیفیت مواد، تجهیزات و افزایش نیروی انسانی است، البته افزایش نیروی انسانی بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های کشور و مراکز درمانی به جز اتلاف انرژی و منابع چیز دیگری به بار نمی‌آورد.
این دندانپزشک با اشاره به اینکه با تلاش مسؤلان دانشگاه و شورای عالی پذیرش دندانپزشکی میزان پذیرفتن دانشجویان دندانپزشکی در حد قابل قبولی است، تصریح کرد: با این وجود دولت باید امکانات و زیرساخت‌هایی را در مراکز بهداشتی و درمانی به ویژه در مناطق محروم فراهم و انگیزه‌هایی را برای فارغ‌‌التحصیلان ایجاد کند تا این افراد برای ارائه در مناطق محروم ترغیت شوند.
بهتویی، درباره ایجاد بسترهای مناسب برای حضور دندانپزشکان در مناطق محروم برای ارائه خدمت گفت: جامعه پزشکی و دندانپزشکی جدا از اقشار مختلف مردم نیست؛ ما هم‌ اکنون از لحاظ قوانین چیزی کم نداریم و قوانین برای دندانپزشکان بومی نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: این افراد به وسیله کنکور قبول می‌شوند و به عنوان سهمیه در مناطق محروم حضور پیدا می‌کنند، حتی در این مناطق هیئت علمی و متخصص نیز وجود دارد پس نظارت صحیح بر حسن اجرای قوانین باعث می‌شود پزشکان برای خدمت به مناطق محروم تشویق شوند و پزشک کافی در مناطق محروم وجود داشته باشد.
این عضو بسیج جامعه پزشکی استان قزوین تاکید کرد: وقتی انگیزه‌های مادی را در مناطق برخوردار مانند مراکز استان و شهرستان‌های بسیار بزرگ فراهم کنیم جوانان برای حضور و خدمت رسانی به مناطق محروم گرایش بیشتری پیدا می‌کنند.
نیازمند نیروهای متوسط در حوزه دندانپزشکی برای مراقبت‌های اولیه دندان
وی با بیان اینکه ما باید نیروی حدفاصلی میان پزشکان و مردم را داشته باشیم، به بسیج پزشکی گفت: استفاده از پزشکان در مناطق محروم برای ترمیم یک یا دو دندان در روز و آموزش دو ساعته برای مدارس از نظر اقتصاد سلامت و از منظر منابعی که داریم برای نیروی متخصص کافی و مقرون به صرفه نیست.
بهتویی، ادامه داد: بنابراین لازم است که نیروهای متوسطی به عنوان کاردان یا کار‌شناس برای آموزش و خدمات مراقبت‌های اولیه مانند ترمیم اولیه، فلوراید تراپی، وارنیش فلوراید و جرم گیری اولیه وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید نیروهای حد واسط را افزیش دهیم و کارهای تخصصی را به افراد متخصص بسپاریم که به این موضوع می‌توان از دیدگاه اقتصاد مقاومتی نگاه کرد.
منبع: تسنیم