پس از پیروزی انقلاب اسلامی رقم خورد؛

سیر تحول عظیم آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی/ از پوشش ۹۸ درصدی سوادآموزی تا پوشش ۹۰ درصدی تحصیلی

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی با بیان این‌که آموزش و پرورش استان به دستاوردهای عظیمی دست یافته، گفت: پوشش سوادآموزی در خراسان‌جنوبی به ۹۸ درصد رسیده است.

به گزارش خبرنگار خاورستان، ۴۴ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد و کشور عزیز ایران که سال‌ها در استعمار کشورهای غربی بوده و بسیاری از دارایی‌ها و اموال این کشور توسط طاغوت به تاراج رفته پس از پیروزی با عزت انقلاب اسلامی با تلاش و مجاهدت های شبانه‌روزی مردم، جوانان، نخبه‌گان و اندیشمندان به موفقیت و پیشرفت هایی دست پیدا کرده که بسیار ارزشمند است.

خراسان‌جنوبی که یکی از استان‌های مرزی، کم برخوردار و تقریبای نوپای کشور به شمار می‌رود امروزه در بخش‌های مختلف به دستاوردهای عظیمی رسیده که یکی از این دستاوردها پیشرفت قابل توجهی در حوزه آموزش و پرورش است.

برای آشنایی با پیشرفت‌ها و دستاوردهای حوزه آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی با مدیرکل استان به گفت‌وگو پرداختیم.

سید علیرضا موسوی نژاد، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: پیشرفت‌های آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی شامل بخش‌های مختلفی می‌شود.

معاونت آموزش متوسطه

وی افزود: در حوزه معاونت آموزشی متوسطه، پوشش تحصیلی متوسطه اول قبل از انقلاب در خراسان‌جنوبی ۵۴ درصد بوده که در حال حاضر به ۹۲.۳۴ درصد افزایش یافته است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی بیان کرد: پوشش تحصیلی متوسطه دوم قبل از پیروزی انقلاب ۴۰ درصد بوده که هم اکنون به ۸۲.۰۹ درصد رسیده است.

موسوی‌نژاد عنوان کرد: در خصوص هنرستان‌ها در خراسان‌جنوبی از دو هنرستان به ۶۲ هنرستان رسیده که نشان دهنده شاخص رشد از ۷ به ۴۲ درصد است.

افزایش ۷۰ درصدی سطح سواد معلمان

وی گفت: سطح سواد معلمان قبل از انقلاب ۱.۲ درصد بوده که در حال حاضر به ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی به پیشرفت‌های آموزش و پرورش در حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی اشاره و بیان کرد: در حوزه پرورشی و فرهنگی هر ساله برنامه‌های اوقات فراغت تابستان در بیش از ۳۰۰ پایگاه با حضور ۲۰ هزار دانش‌آموز برگزار می‌شود.

موسوی نژاد اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد مدارس استان کانون یاریگران زندگی دارند و خدمات‌دهی می‌کنند.

وی گفت: جشنواره تجارب برتر تربیتی و الگوهای برتر تدریس در ۱۰۰ مدرسه استان برگزار می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی عنوان کرد: در بحث راه‌اندازی و تجهیز مراکز و هسته مشاوره ۴۳ مرکز راه‌اندازی و تجهیز شده است.

موسوی‌نژاد خاطرنشان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ مرکز تربیت معلمی در جنوب خراسان نبود اما در حال حاضر سه مرکز تربیت معلم در استان فعال است.

وی با بیان این‌که تعداد آموزشکده‌ها از صفر به چهار رسیده، افزود: تعداد معلم سراها در استان از صفر به پنج و نمازخانه مدارس از صفر به ۴۷۱ نمازخانه رسیده است.

پیشرفت‌های معاونت تربیت بدنی

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی به پیشرفت‌های معاونت تربیت بدنی و سلامت اشاره و بیان کرد: افزایش سرانه فضاهای ورزشی دانش آموزی از ۰.۰۵ درصد به ۰.۰۳۹ درصد رسیده است.

موسوی‌نژاد خاطرنشان کرد: در بخش جذب نیروی انسانی متخصص معلم تربیت بدنی از ۳۰ درصد به ۵۱۷ درصد رشد دست یافته‌ایم.

وی با بیان این‌که قبل از پیروزی انقلاب توزیع اقلام ورزشی و بهداشتی در مدارس صفر بوده، گفت: طی هشت سال گذشته تاکنون اقلام ورزشی و بهداشتی در مدارس استان توزیع می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی گفت: تولید محتوای الکترونیکی درس تربیت بدنی از صفر به ۳۷۰، برگزاری یادواره شهدای تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان از صفر به یک و برای اولین بار، اجرای بسته‌های تحولی در قالب طرح کوچ با هدف کنترل وزن و سواد حرکتی از صفر به دو و ارائه خدمات جامع مشاوره‌ای از دوره ابتدایی تا پایان دوره متوسطه دوم در حوزه سلامت جسمی و روحی دانش آموزان از صفر به ۱۷۰ هزار خدمات مشاوره‌ای رسیده است.

پوشش ۹۸ درصدی سوادآموزی

موسوی‌نژاد گفت: در معاونت سواد آموزی درصد باسوادی در رده سنی ۱۰ تا ۴۰ سال از ۴۲ به ۹۸ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تمام این پیشرفت‌ها و دستاوردها در بخش‌های مختلف آموزش و پرورش به برکت انقلاب اسلامی بوده است.

انتهای پیام/۱۲۷