شناسایی ۹ مورد مبتلا به کرونای انگلیسی در خراسان جنوبی
به گزارش خاورستان، محمد دهقانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص انتشار ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در خراسان جنوبی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونای جهش یافته در سطح کشور، احتمال اینکه در استان خراسان جنوبی نیز با این پدیده مواجه شویم وجود داشت.
وی افزود: در کشور به تعدادی از آزمایشگاههای ویروس شناسی اجازه انجام تست کرونای انگلیسی با کیت های مخصوص توسط انستیتوپاستور و وزارت بهداشت داده شد که آزمایشگاه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز جزو این موارد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بر اساس پروتکلها، در مورد کسانی که به طور همزمان دو یا چند نفر از اعضای خانواده مبتلا به بیماری کرونا می شوند و کسانی که پیشرفت بیماری در آنها خیلی سریع اتفاق می افتد، چون احتمال اینکه کرونا از نوع ویروس انگلیسی باشد، برای آنها تست ویژه کرونای انگلیسی انجام میشود.
دهقانی در خصوص آمار مبتلایان به ویروس کرونای انگلیسی در خراسان جنوبی گفت: طی سه روز گذشته تست دو نفر از کسانی که مشکوک به کرونای انگلیسی بودند، مثبت گزارش شد و بعد از آن تمام اعضای خانواده و کسانی که در تماس نزدیک با این افراد در طی دو هفته گذشته بودند مورد رصد قرار گرفتند.
وی اظهار کرد: از اطرافیان این افراد که مبتلا به ویروس جهش یافته یا انگلیسی بودند، تست انجام شده و ۷ نفر دیگر از اطرافیان این دو نفر مثبت و در حال حاضر ۹ مورد مبتلا به کرونای جهش یافته یا انگلیسی را در خراسان جنوبی داریم و آنها نیز برای توالی یابی به انستیتو پاستور ارسال خواهد شد و بعد از این با توجه به اینکه در سایر نقاط کشور نیز ما با این ویروس جهش یافته مواجه بودیم مطمئنا هیچ جای استان در امان نیست و احتمال اینکه این ویروس در هر جایی از استان دیده شود وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این آزمایشات با کیت مخصوصی که کرونای جهش یافته را تشخیص می دهد انجام می شود که نشان می دهد این افراد به ویروس کرونایی مبتلا شدند که ویروس کرونای معمول کشور ما نیست و جهش پیدا کرده که به احتمال زیاد کرونای جهش یافته انگلیسی یا سایر جهش یافته ها ممکن است باشد لذا برای اینکه نوع جهش مشخص شود که آیا کرونای انگلسی است یا آفریقایی و…به انستیتو پاستور ارسال می شود تا توالی یابی این جهش مشخص شود و بعد از آن نوع توالی را به ما اعلام می کنند.
دهقانی در خصوص ویژگیهای این ویروس اظهار کرد: قدرت سرایت خیلی بالا و سریع که نسبت به ویروس معمولی خیلی سریعتر و راحتتر به افراد منتقل میشود و بلافاصله بقیه را درگیر میکند، گروههای سنی پایینتر مانند جوانان، نوجوانان و بچهها را نیز ممکن است به راحتی درگیر و مبتلا کند و همچنین میزان مرگ و میر آن نسبت به ویروس قبلی بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: در بحث پیشگیری تاکید موکد می کنیم به ویژه اینکه ذکر شده افراد از دو ماسک استفاده کنند زیرا احتمال انتقال ویروس و عفونت به میزان قابل توجهی کمتر می شود به این صورت که ماسک زیری باید ماسک سه لایه جراحی باشد و ماسک رویی یک ماسک پارچه ای برای اینکه ماسک زیری را به طور کامل به صورت بچسباند به صورتی که از اطراف ماسک هوا وارد نشود و کلا تنفس از طریق ماسک و فیلتر باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین تاکید میکنیم مردم پروتکلهای بهداشتی از قبیل شستشوی مکرر دستها، عدمتردد غیر ضرور، عدمحضور در تجمعات، دورهمیها و شبنشینیها، بازارها و مغازهها را رعایت کنند تا مانع از انتشار این ویروس شویم.
انتهای پیام/۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0