صادرات ۸۳۹ هزار دلار صنایع دستی خراسان جنوبی در سال گذشته/ بیش از یکهزار نفر با اولویت رشتههای بومی صنایع دستی آموزش دیدند
به گزارش خبرنگار خاورستان، حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به اقدامات شاخص میراث فرهنگی استان در سال گذشته، اظهار کرد: ثبت ملی حوله بافی روستای خراشاد بیرجند یکی از این اقدامات بوده است و ثبت جهانی این روستا نیز در دست اقدام قرار دارد.
وی با بیان اینکه برگزاری دومین نمایشگاه صنایع دستی را در آذرماه سال ۹۶ داشتیم، تصریح کرد: امسال نیز سومین نمایشگاه منطقهای شرق کشور در قاین برگزار خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از حضور صنعتگران طی سال گذشته در استان خبر داد و افزود: دریافت تعداد ۵ نشان محصولات صنایع دستی را نیز در سال گذشته داشتهایم.
رمضانی ایجاد دبیرخانه دائمی سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در فردوس، جذب اعتبار برای بازارچههای دائمی خراسان جنوبی، افتتاح راستهبازار صنایع دستی در بیرجند و حضور صنایع دستی استان در ۱۸ نمایشگاه ملی را از دیگر اقدامات شاخص میراث فرهنگی استان در سال گذشته بیان کرد.
وی از تولید مستند “برک بافی” در سال گذشته خبر داد و گفت: خوشبختانه مستند مذکور مورد استقبال بسیار خوبی واقع شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر در استان استقبال خوبی از صنایع دستی میشود، اظهار کرد: در سال گذشته نیز بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر با اولویت رشتههای بومی صنایع دستی آموزش دیدهاند.
رمضانی تعداد شاغلن ثبت شده مجوزهای صنایع دستی استان را در حال حاضر در حدود ۶ هزار نفر اعلام کرد و افزود: این میزان در سال نخست آغاز به کار دولت، ۲ هزار نفر بوده است.
وی با بیان اینکه میزان صادرات صنایع دستی در خراسان جنوبی طی سال گذشته ۸۳۹ هزار دلار بوده است، اظهار کرد: تعداد نشان اخذ شده مرغوبیت صنایع دستی استان در سال گذشته، پنج نشان بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از وجود ۲۵ مرکز آموزش صنایع دستی در استان خبر داد و مطرح کرد: در سال ۹۶ همچنین تعداد سه خانه صنایع دستی در خراسان جنوبی راهاندازی شده هست.
رمضانی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۸ رشته صنایع دستی در خراسان جنوبی احیا شده است، عنوان کرد: رشتههای مذکور شامل برکبافی، سوزندوری بلوچ، جاجیم بافی، رنگرزی سنتی، نمدبافی، گیوهبافی، پخلبافی و پلاسبافی بوده است.
وی یادآور شد: در سال گذشته مبلغ ۲ میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان تسهیلات به صنعتگران خراسان جنوبی پرداخت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی با بیان اینکه ۲۰خردادماه هر سال به عنوان روز جهانی و آغاز هفته صنایع دستی نامگذاری شده است، اظهار کرد: راهاندازی روزبازار صنایع دستی در فردوس، برپایی شب بازارهای صنایع دستی استان، افتتاح فروشگاه صنایع دستی قاین، تقدیر از هنرمندان فعال و پیشکسوتان صنایع دستی، برپایی سیاه چادرهای عشایری، راهاندازی اتاق فکر در حوزه صنایع دستی، افتتاح مرکز آموزش تولید صنایع دستی قاین، برپایی همایش یک روزه بانوان صنعتگر در فردوس و افتتاح نمایشگاه دائمی صنایع دستی در نهبندان و نمایشگاه عکس با موضوع صنایع دستی و هنرهای سنتی در سربیشه ازجمله برنامههایی است که هفته صنایع دستی سال جاری در استان برگزار میشود.
رمضانی همچنین از افتتاح مجموعه بزرگ آموزشی تولیدی نساجی سنتی در روستای حاجیآباد بیرجند در هفته صنایع دستی سالجاری خبر داد و مطرح کرد: مرکز مذکور، یکی از بزرگترین و مجهزترین مراکز آموزش صنایع دستی خواهد بود.
وی با بیان اینکه دومین نمایشگاه سراسری صنایع دستی از پنجم تا یازدهم آذرماه سالجاری در خراسان جنوبی برگزار خواهد شد، یادآور شد: در سال گذشته یک هزار و ۳۰۰ مجوز تولید صنایع دستی و ۶۵ فقره مجوز پشتیبانی صنایع دستی صادر شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی ادامه داد: در سال ۹۶ تعداد ۲۶۰ غرفه بازارچههای نوروزی، فصلی و مناسبتی در سطح استان برپا شده است.
رمضانی با اشاره به برپایی نمایشگاه هفته فرهنگی خراسان جنوبی اظهار کرد: نمایشگاه هفته فرهنگی خراسان جنوبی با ۱۲ غرفه و ۷ سیاهچادر عشایری با محوریت صنایع دستی بعد از ماه مبارک رمضان در محل برج میلاد تهران برپا میشود.
انتهای پیام/۱۰۱/ ۱۱ت۲ج۸۱/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0