صرفهجویی ۶ میلیون مترمکعبی برداشت آب زیرزمینی با نصب کنتور هوشمند/ ۴۸ کیلومتر از حریم رودخانهها آزاد شد
سعید سروری سرپرست شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، در مورد مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه آب منطقهای استان، اظهار کرد: در خراسان جنوبی هشت سد مخزنی داریم که شامل سد رزه در شهرستان درمیان، سد دره بید طبس، سد نهرین طبس، سد فرخی قاین، سد شهید پارسا سرایان، سد کریت طبس، سد حاجیآباد زیرکوه و سد سیاهو در شهرستان سربیشه میشود.
وجود بیش از ۲۹۰۰ حلقه چاه در خراسانجنوبی
وی به تعداد چاههای فعال در استان اشاره کرد و افزود: تعداد چاههای فعال مجاز در استان که شامل چاه کشاورزی، خدمات، صنعت و شرب میشود، دو هزار و ۹۳۱ حلقه چاه است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی گفت: از این تعداد چاه دو هزار و ۷۹۱ چاه برقی و ۱۰۴ چاه دیزلی است.
سروری عنوان کرد: از ۱۰۴ چاه دیزلی، ۹۱ چاه کشاورزی و ۱۳ چاه برای سایر موارد است. اولویت برای برقدارکردن چاههای دیزلی است و در حال حاضر روی این ۱۰۴ حلقه چاه کنتور نصب نشده است.
وی به چاههای برقی موجود در استان اشاره کرد و گفت: از دو هزار و ۷۹۱ چاه برقی یکهزار و ۹۶۴ چاه برای کشاورزی است و از این تعداد یکهزار و ۷۲۴ حلقه چاه دارای کنتور هوشمند است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی افزود: ۸۲۷ حلقه چاه برقی مربوط به شرب، صنعت و خدمات است که بیش از ۲۰۰ حلقه چاه دارای کنتور هوشمند است.
سروری بیان کرد: در حال حاضر در استان ۳۶ حلقه چاه غیرفعال داریم.
نصب ۱۷۵ کنتور هوشمند طی سال گذشته
وی خاطرنشان کرد: تعداد کنتورهای نصب شده طی سال گذشته ۱۷۵ کنتور بوده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی گفت: ۱۲۲ کنتور روی چاههای کشاورزی نصب شده، ۵۳ کنتور روی چاهها با مصارف شرب، صنعت و سایر خدمات نصب شده است.
سروری بیان کرد: میزان حجم صرفهجویی آب زیرزمینی در سال گذشته از محل نصب کنتور هوشمند به ۶ میلیونمتر مکعب رسیده است.
وی به وجود ۴۴ محدوده مطالعاتی در استان اشاره و عنوان کرد: تعداد محدوده مطالعاتی و مرز استان خراسانجنوبی شامل ۹ محدوده ممنوعه بحرانی، ۲۲ محدوده ممنوعه و ۱۳ محدوده آزاد است.
۱۰۱ میلیون متر مکعب، کسری مخازن دشتهای خراسانجنوبی
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی در مورد کسری مخازن دشتهای خراسانجنوبی، گفت: کسری مخازن دشتهای استان تا پایان سال آبی ۹۹-۱۳۹۸ (ابتدای مهرماه) ۱۰۱ میلیون مترمکعب بوده است.
سروری افزود: حجم تخلیه سالیانه از چاههای استان نیز ۶۵۸ میلیون مترمکعب است.
وی عنوان کرد: براساس مطالعات انجام شده ۹۵۱ میلیون مترمکعب از منابع آبی استان مربوط به منابع آبی سطحی و ۹۰۵ میلیون مترمکعب مربوط به منابع آب زیرزمینی است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی گفت: ۸۸ درصد مصارف منابع آبی استان برای کشاورزی، ۹ درصد مصارف مربوط به شرب و ۳ درصد مربوط به صنعت و خدمات است.
وجود بیش از ۱۳ هزار منابع آبی در خراسانجنوبی/ انجام مطالعات ۷۰۰ کیلومتر حریم رودخانههای استان
سروری با بیان اینکه منابع آبی شامل چاه، چشمه و قنات است، اظهار کرد: در حال حاضر آمار منابع آب زیرزمینی استان ۱۳ هزار و ۵۹۵ مورد است.
وی به مهمترین اقدامات انجام شده شرکت آب منطقهای استان طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: احداث سد مخزنی سیاهو در شهرستان سربیشه با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان، آبرسانی به درمیان با اعتبار ۱۸ میلیارد تومان و آبرسانی به بازارچه مرزی ماهیرود با اعتبار ۸ میلیارد تومان از جمله مهمترین اقدامات انجام شده توسط شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی در خصوص پر و مسلوب المنفعه کردن چاههای غیر مجاز استان، بیان کرد: ۶۰ حلقه چاه غیر مجاز در خراسانجنوبی پر شده است.
سروری خاطرنشان کرد: در بحث مطالعات برای حریم و بستر رودخانههای استان تاکنون کار مطالعاتی ۷۰۰ کیلومتر حریم و بستر رودخانههای خراسانجنوبی انجام شده است.
آزاد سازی ۴۸ کیلومتر از حریم و بستر رودخانههای تصرف شده/ خالی بودن بیش از ۷۵ درصد سدهای استان
وی از آزاد سازی ۴۸ کیلومتر از حریم و بستر رودخانههای تصرف شده خبر داد و افزود: آماربرداری سراسری منابع آبی استان انجام شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی عنوان کرد: ۲۱۳ کنتور هوشمند آب و برق روی چاههای استان نصب شده که شامل ۱۵۰ چاه کشاورزی و ۶۳ چاه برای مصارف صنعت و خدمات میشود.
سروری خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات آموزشی توجیهی متعدد با بهرهبرداران و کشاورزان نیز از دیگر اقدامات انجام شده توسط شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی است.
وی با بیان اینکه تعداد سدهای مخزنی استان هشت سد است، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۷۵ درصد از حجم سدهای استان خالی است.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۱۴/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0