فرآوری و عایدی کشاورزان از محصولات تولیدی مورد توجه باشد
به گزارش خبرنگار خاورستان، حمید ملانوری استاندار خراسانجنوبی صبح امروز در سی و پنجمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی و استانی بخش کشاورزی استان خراسان جنوبی، اظهار کرد: زمانی که مردم ما با دست خالی برای پیروزی انقلاب اسلامی تلاش میکردند خیلیها باور پیروزی انقلاب و رسیدن به دستاوردهای بزرگ را نداشتند.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آغاز جنگ تحمیلی و تحریمها یکی دیگر از اقدامات دشمن برای نرسیدن ایران به استقلال بود و طی این سالها با نقشههای دشمن، کشور ایران تنها ماند اما انقلاب اسلامی ایران با ایمان، اندیشه و اعتقاد به پیروزی رسید و ماندگار شد.
استاندار خراسانجنوبی بیان کرد: امروز کشور ایران در بخش کشاورزی، معدن، صنعت، تجارت، بهداشت و درمان، نظامی و دفاعی به پیروزیهایی رسیده و صاحب حرف، طرح، جایگاه و منصب است.
ملانوری با بیان اینکه هر کشوری که مقاومت ایستادگی داشته باشد به موفقیت خواهد رسید، به سخنی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: به تعبیر سردار سلیمانی آنقدر که در دل تهدیدها، فرصت هست در دل فرصتها نیست. لذا باید از شرایط نهایت استفاده برای رسیدن به موفقیت را داشت.
وی اظهار کرد: شاید اگر جنگ نمیشد کشور ایران این همه استقامت نداشت. در جنگ بسیاری از مسایل به مردم ما آموخته شد و به تعبیر امام خمینی جنگ دانشگاهی برای ما بود که به توانمندی رسیدیم.
استاندار خراسانجنوبی بیان کرد: اگر اعتماد به نفس، خودباوری و اعتقاد وجود داشته باشد به صورت جهش وار راه پیشرفت را طی خواهیم کرد.
ملانوری افزود: امروز اگر بخواهیم شرایط کنونی را با قبل از انقلاب مقایسه کنیم شاهد پیشرفتهایی در تمام زمینهها به ویژه در راستای عدالت اجتماعی، توسعه آموزش و … هستیم.
وی با بیان اینکه امروز همه استعدادها برای ابراز وجود شکوفا میشود، گفت: امروز در زمینههایی از جمله ارتباطات و فناوری اطلاعات، گازرسانی، برق و آبرسانی، بهداشت و درمان، حوزه های نظامی و … به پیشرفت رسیدهایم.
استاندار خراسانجنوبی به قدرت کشور ایران اشاره کرد و افزود: اقتدار ایران اجازه نمیدهد که کسی جرات ورود و خدشه به کشور را داشته باشد و امروز هیچ گزینه نظامی از طرف دشمن روی میز نیست.
ملانوری به بحث کرونا در استان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در خراسانجنوبی با تلاشها و رعایت پروتکل های بهداشتی از طرف مردم، کادر درمان، بسیج و سپاه، اصناف و … همه گیری شیوع کرونا در استان کم شده و انشاءالله به زودی این ویروس از بین برود و سایهاش از سر دنیا کم شود.
وی تصریح کرد: کشور ایران در کنار سایر موفقیتهایی که به آن اشاره شد، امروز در بحث مقابله با کرونا نیز پیشتاز است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در بخش کشاورزی اقدامات زیادی انجام شده و قابل تقدیر است، گفت: در استان کم بارش و خشکسالی مانند خراسانجنوبی تولید زرشک، عناب، زعفران، گل نرگس، انار، پرورش شتر، دام، طیور، آبزیان و …. کار بسیار ارزشمندی است.
ملانوری گفت: خراسانجنوبی استان سوم در بخش برترینهای بخش کشاورزی است.
وی افزود: در حالی که محصولات تولیدی در خراسان جنوبی با شرایط سخت حاصل میشود، اما آیا کشاورزان از زحماتی که میکشند عایدی لازم و بهرهمندی کافی از تولیدات خود را دارند یا نه؟ این مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود.
استاندار خراسانجنوبی بیان کرد: از تولید بیش از ۲۱ تن زرشک در استان تنها ۷ درصد فرآوری میشود و مابقی به صورت خام به فروش میرسد.
ملانوری بیان کرد: چرا در خراسانجنوبی در بحث تولید عناب، زعفران، زرشک و سایر محصولات کشاورزی، فرآوری نداریم و عایدی لازم نصیب کشاورز نمیشود؟
وی تصریح کرد: اقتصاد کشاورزی یکی از محورهای توسعه استان است که باید به اندازه خودش مورد استفاده باشد.
استاندار خراسانجنوبی به سند سازگاری با کم آبی که در خراسان جنوبی تدوین شده اشاره کرد و گفت: باید با مدیریت منابع آبی تولید بهتر و بیشتر محصولات کشاورزی را و زمینه بازار فروش را فراهم کنیم چراکه بازار فروش محصولات یکی از دغدغههای کشاورزان است.
ملانوری به نهضت گلخانهای در استان اشاره کرد و افزود: کشت محصولات گلخانهای برای استان کم آب خراسانجنوبی بسیار مهم است ضمن اینکه نوع محصولات تولیدی، برداشت و بازار فروش مسئله مهمیتری است که باید به آن توجه شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر در کشور در حوزه تولد محصولات کشاورزی به صورت گلخانهای بیش از ۳۰۰ نوع محصول تولید میشود و نگاه در بحث کشت گلخانهای در خراسانجنوبی نباید فقط در حد تولید گوجه فرنگی، خیار و فلفل دلمه باشد چراکه محدودیت در کشت انواع محصولات گلخانهای آسیب است.
استاندار خراسانجنوبی افزود: بحث آب، زمان، تلاش کشاورزان مسائل مهمی است و ما نیز باید به فکر ارزش افزوده محصولات کشاورزی باشیم.
ملانوری به تشکیل ستاد توسعه خاوران طی روزهای گذشته در استان اشاره کرد و گفت: در این راستا تلاش میشود حلقههای مفقوده اقتصاد و توسعه استان پیدا، زنجیره واقعی تولید ایجاد، تسهیل و تسریع مسیرها و حذف بروکراسی های اداری انجام شود و در این مسیر تمام دستگاههای اجرایی استان، بخش خصوصی و دولتی را در کنار هم قرار داده و فعال کنیم و بر محور سرمایههای بخش خصوصی که یکی از تاکیدات اقتصاد مقاومتی است پیش برویم.
وی اظهار کرد: باید به این باور برسیم که خراسانجنوبی استانی سرشار از منابع، ذخایر، معادن، نیروی انسانی و…. است و باید قدرت و اعتماد به نفس شرایط سرمایهگذاری در استان فراهم شود.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۱۱/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0