نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی:

فرصت‌سوزی در خنثی‌سازی تحریم، خیانت است/ اقتصاد شرطی؛ مانع سرمایه‌گذاری می‌شود/ وضعیت اقتصادی امروز نتیجه گره‌زدن همه چیز به برجام است

خسروی با بیان این‌که وقتی اقتصاد شرطی شود و همه چیز را رفع تحریم گره بزنند، اصلا در کشور سرمایه‌گذاری صورت نخواهد گرفت و تولید متزلزل می‌شود گفت: اگر کسی یک روز در خنثی‌سازی تحریم فرصت‌سوزی کند، خائن است.

حسین خسروی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، با تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه گفت: ۱۱ سال است مقام معظم رهبری شعار سال را در زمینه اقتصاد قرار می‌دهند که حاکی از اهمیت اقتصاد و جنگ اقتصادی دشمن به خصوص از زمان دولت اوباما تاکنون اجرایی کرده است.
وی تأکید کرد: نامگذاری‌های مقام معظم رهبری نباید فقط حالت تشریفاتی داشته باشد و در مصاحبه‌ها، سربرگ نامه‌ها و پلاکاردها خلاصه شود چراکه در این صورت، کشور ضرر می‌کند.
تحول اقتصادی در سایه حمایت از تولید اتفاق می‌افتد
رئیس مجمع نمایندگان مردم خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد سه رکن تولید، توزیع و مصرف دارد که اگر بخواهد جهش تولید حمایت شود حتما باید از تولید حمایت و موانع رفع شود.
خسروی افزود: تحول اقتصادی در سایه حمایت از تولید اتفاق می‌افتد چراکه اول تولید مهم است.
وی با بیان این‌که یکی از شعارهای انقلاب اسلامی، استقلال آزادی جمهوری اسلامی بوده است تصریح کرد: استقلال؛ یکی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی است.
استقلال اقتصادی نیاز است
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: دشمن اعتراف می‌کند “امروز استقلال سیاسی و نظامی داریم” و عامل بازدارندگی، استقلال نظامی است اما به موازات استقلال سیاسی و نظامی، استقلال اقتصادی نیاز است اما استقلال اقتصادی نداریم.
رضایت کامل از اقدامات دولت در حمایت از تولید وجود ندارد
خسروی اظهار کرد: در مورد اقدامات دولتِ فعلی در حمایت از تولید نمی‌توانیم به صورت صفر و صد قضاوت کنیم چراکه حتما دولت در حمایت از تولید زحمات فراوانی کشیده است و این موارد را نمی‌توان ندیده گرفت اما جمع‌بندی و خروجی اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در حمایت از تولید، به عنوان شهروند می‌گویم رضایتمندی کامل را نمی‌شود داشت که دلایلی دارد ازجمله این‌که در هشت سال اخیر همان‌طور که خودشان قبول دارند تمام تخم‌مرغ‌ها را در سبد برجام گذاشتند و برجام جواب نداد.
وی افزود: افرادی که عضو تیم مذاکره‌کننده بودند مانند آقای عراقچی می‌گوید عایدات ما از برجام صفر است؛ همچنین آقای سیف رئیس سابق بانک مرکزی گفته بود از برجام چیزی عاید ما نشد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: آقای ظریف در سفری که شهریور ۱۳۹۹ به آمریکا داشت، می‌خواست به ملاقات آقای تخت‌روانچی برود که فاصله‌ای نبود اما آمریکایی‌ها اجازه ندادند.
جایگاه ایران در بازار کشورهای همسایه خوب نیست
خسروی با بیان این‌که متأسفانه به کشورهای همسایه با جمعیت ۶۰۰ میلیون نفری توجه نکردیم افزود: جایگاه ایران در بازار عراق را با جایگاه ترکیه در بازار عراق مقایسه کنید؛ در سوریه که دوست و دشمن معترفند اگر امثال شهید حاج قاسم سلیمانی نبودند، معلوم نبود چه اتفاقاتی می‌افتد اما ما چقدر در بازار سوریه حاضر هستیم؟
وی اظهار کرد: ضمن قدردانی از تلاش‌های دولت اما رضایت کامل از خروجی اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم به دست نمی‌آید و بسیاری از مدیران “ما می‌توانیم” را باور نکردند.
رئیس مجمع نمایندگان مردم خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای ظریف وزیر امور خارجه ایران گفته بود “آمریکا می‌تواند با یک بمب تأسیسات ایران را نابود کند!” مقام معظم رهبری فرمودند برای آقایان تور نظامی بگذارید تا ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی را بدانند.
برای پیداکردن موانع تولید باید سراغ تولیدکننده رفت
خسروی با بیان این‌که تولید؛ براساس توقع، تأکید و پیگیری‌های مقام معظم رهبری از دولت یازدهم و دوازدهم، خروجی نداشت افزود: برای پیداکردن موانع تولید باید سراغ تولیدکننده رفت؛ حتما کارشناسان صاحب‌نظر هستند اما طبق ضرب‌المثل که می‌گوید “صاحب‌خانه از داخل خانه بیشتر از دیگران با خبر است” باید موانع تولید را از تولیدکنندگان پرسید.
وی در خصوص اقدامات مجلس شورای اسلامی در حمایت از تولید با بیان این‌که بهتر است رئیس مجلس پاسخ کامل در این خصوص دهد اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی مصوباتی در زمینه تولید مسکن به عنوان صنعت پیشرو، حمایت از کشاورزی با رویکرد امنیت غذایی مردم و حمایت از کشاورزان و دامداران، ۲۷ هزار میلیارد تومان حمایت جهت تقویت صندوق‌های بیمه کشاورزی، بخشیده‌شدن جرائم کشاورزانی که نتوانستند اقساط را پرداخت کنند، بخشیده‌شدن جرائم کارفرمایانی که در دوران شیوع بیماری کرونا، کارگران را اخراج نکردند، ۸۹ هزار میلیارد تومان برای تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۰ در نظر گرفته شد، توجه به زیرساخت‌ها در بودجه ۱۴۰۰، توجه به احیای قنوات دیده شده است، حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان برای کمک به اشتغال در نظر گرفته شد و بسیاری از موارد دیگر ازجمله پشتیبانی‌های مجلس یازدهم از تولید تاکنون بوده است.
باید سراغ رفع گرانی رفت
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که نگاه مجلس به‌گونه‌ای است که حرف مقام معظم رهبری روی زمین نماند گفت: روز درخت‌کاری وقتی مقام معظم رهبری از گرانی به عنوان غصّه نام بردند، صبح روز بعد که درحال بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ بودیم، حرف اول تمام نمایندگان مجلس این بود که دغدغه مقام معظم رهبری رفع شود؛ وقتی نائب عام امام زمان(عج) غصّه گرانی دارند، اول باید سراغ رفع گرانی رفت.
متأسفانه به مبارزه با فساد توجهی نشده است
خسروی با بیان این‌که مقام معظم رهبری چندین بار است مبارزه با فساد را تکرار می‌کنند افزود: مقام معظم رهبری در ابلاغیه ۲۴ بندی اقتصاد مقاومتی، به مبارزه با فساد تأکید کردند اما هشت سال گذشته و متأسفانه توجهی نشده است.
وی با بیان این‌که مقام معظم رهبری فرمودند برای جهش تولید باید جلوی فساد گرفته شود اظهار کرد: مولوی در شعری می‌گوید “اول ای جان دفع شرّ موش کن وانگهان در جمع گندم جوش کن”؛ زحمات زیادی برای تولید کشیده شده اما اگر جلوی فساد را نگیریم، تولید از بین می‌رود.
رئیس مجمع نمایندگان مردم خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی گفت: چرا نهاده‌ها مدت‌ها در گمرک معطل مانده و به دست کشاورزان و دامداران که هزاران مشکل دارند، نمی‌رسد؟
خسروی با بیان این‌که اگر جلوی فسا گرفته نشود، تولید به جایی نخواهد رسید افزود: مقام معظم رهبری از بانک و گمرک نام بردند که مجاری فساد و جاهای اصلی هستند و باید دست افراد فاسد کوتاه شود.
وی یادآور شد: نماینده مردم ارومیه در مجلس چندین بار گفته بود “سیب روی دست کشاورزان مانده”؛ با این وجود چرا مردم باید میوه را گران خریداری کنند؟ آیا این چیزی جز فساد و دلال‌بازی است؟
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: بانک باید بانکداری و به تولید کمک کند اما چرا ساختمان‌سازی می‌کند؟ باید نظام بانکداری درست شود.
آورده مردم در بورس به سمت تولید رفت؟
خسروی افزود: مردم به دعوت رئیس جمهور در بورس سرمایه‌گذاری کردند اما آیا آورده مردم به سمت تولید رفت؟
وی اظهار کرد: دولت باید جلوی فساد و رشد نقدینگی را بگیرد و نقدینگی به جای دپو شدن، باید به سمت تولید برود.
خنثی‌سازی تحریم با تکیه به داخل صورت گیرد
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: ما و مدیران به اسلام اعتقاد داریم؛ استقلال اقتصادی جزو مبانی دینی ما است؛ پیامبراسلام(ص) فرمودند “کسی که به دیگران تکیه کند، ملعون است و از رحمت خدا به دور است”؛ این سخن به معنای تعامل نداشتن با دنیا نیست بلکه به معنای این است به دیگران تکیه نداشته باشید.
خسروی یادآور شد: کشورهای اروپایی در ماسک چه بلایی سرخودشان درآورند؟
وی افزود: قبل از این‌که از رفع تحریم حرف بزنیم باید از خنثی‌سازی تحریم با تکیه به داخل حرف بزنیم.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: این‌که می‌گوییم اقتصاد را به رفع تحریم گره نزنید، برای این است که استقلال خودمان را حفظ کنیم.
خسروی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند اصل را بر این بگذارید که تحریم همچنان باقی است.
جنایت مدعیان حقوق بشر
وی اظهار کرد: آیا کسی باور می‌کرد آمریکا و اروپا که مدعیان حمایت از حقوق بشر هستند، جنایت کنند و حتی دارو را بر مردم ایران تحریم کنند؟
اقتصاد شرطی؛ مانع سرمایه‌گذاری می‌شود
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی اقتصاد شرطی شود و بگویند “بایدن” آمده و از این موارد، سرمایه‌گذار داخلی و خارجی ریسک سرمایه‌گذاری را نمی‌پذیرد و اصلا در کشور سرمایه‌گذاری صورت نخواهد گرفت و تولید متزلزل می‌شود.
خسروی افزود: اگر به تولید داخلی فکر نکنیم، استعدادهای داخلی شکوفا نمی‌شود.
وعده‌های دولت در برجام عملی نشد
وی اظهار کرد: برای تولید در برخی جاها نیازمند مواد اولیه هستیم اما دولت هشت سال است در رفع تحریم کار می‌کند و به هیچی نرسیده است؛ یعنی وعده‌های فراوانی که دولت داد ازجمله دیوار تحریم‌ها شکست، اگر برجام را امضا نکنید روزانه ۱۲۰ میلیون دلار به کشور ضرر می‌رسد و بسیاری از موارد دیگر، آیا جواب داد؟ برجام چه سالی امضا شد؟
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: پیامبراسلام(ص) فرمودند “مؤمن از یک سوراخ چندبار گزیده نمی‌شود” اما اروپا و آمریکا چند بار ما را گزیدند؟
فرصت‌سوزی در خنثی‌سازی تحریم، خیانت است
خسروی افزود: آقای روحانی رئیس جمهور گفته بود “اگر کسی در رفع تحریم فرصت‌سوزی کند، خیانت است”؛ این حرف درستی است اما برعکس آن هم هست یعنی اگر کسی یک روز در خنثی‌سازی تحریم فرصت‌سوزی کند، خائن است.
نمی‌خواهیم عبرت بگیریم؟
وی با بیان این‌که دشمن رفع تحریم نمی‌کند اظهار کرد: بنا بر سخن امیرالمؤمنین(ع) “یکی از نشانه‌های سقوط دولت‌ها، عدم‌عبرت‌گرفتن است”؛ آیا هشت سال برای عبرت‌گرفتن کافی نیست؟ ما نمی‌خواهیم عبرت بگیریم؟ اروپا و آمریکا به تعهداتشان پایبند نیستند؛ ممکن است یک تعهد را به صورت مقطعی امضا کنند اما اگر یک نقطه ضعف در ما ببینند، باز تحریم می‌کنند.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس مذاکراتی که دولت انجام داد و هرچه داشتیم تقدیم کردیم و دنبال تعهدات طرف مقابل می‌دویم، به نفع کشور نیست.
وضعیت اقتصادی امروز نتیجه گره‌زدن همه چیز به برجام است
خسروی اظهار کرد: نتیجه گره‌زدن همه چیز به برجام، وضعیت امروز در بیکاری، تورم و فشار اقتصادی بر مردم است.
وی افزود: مشکلات اقتصادی به لحاظ فرهنگی و روانی چه بلایی سر مردم آورده، شاید برای بسیاری از افراد محسوس نباشند که اگر می‌خواهند این‌ها تکرار نشود، درس عبرت بگیرند و عجله نکنند.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: در مصوبه مجلس شورای اسلامی به عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، مهلتی به اروپا و آمریکا دادیم که اگر تحریم‌ها را برداشتند، ما به تعهداتمان برمی‌گردیم.
عجله نکنید تا گرفتاری‌هایی که به وجود آمده، تکرار نشود
خسروی با بیان این‌که برخی گفتند امضای “جان کری” تضمین است و در اجرای برجام عجله کردند افزود: به آقای ظریف وزیر امور خارجه در مجلس گفتند معنای این کلمه انگلیسی در متن برجام “تعلیق” است و “لغو” تحریم نیست اما قبول نکردند؛ عجله نکردن یعنی این؛ در اصل مذاکره، در نوشتن توافقنامه و اجرای آن عجله نکنید تا گرفتاری‌هایی که به وجود آمده، تکرار نشود.
انتهای پیام/۴