ماجرای «امید بستن» وزیر جوان به تلگرام/ چرا دیدار «جهرمی-دورف» هیچگاه رمزگشایی نشد؟
به گزارش خاورستان، با تصمیم رئیس مجلس برای انجام نخستین سفر خارجی در قامت ریاست قوه مقننه، رسانه ها و محافل سیاسی غرب گرا پروژه حاشیه سازی برای این سفر را آغاز کردند.
در آغاز غربگرایان اعلام کردند پوتین ملاقات با رئیس مجلس شورای اسلامی را نپذیرفته است و آن قدر در تنور این خبر دمیدند تا سخنگوی وزارت امور خارجه مجبور به شفافیت سازی شد، خطیب زاده در جریان یک نشست خبری اعلام کرد که از ابتدا هم قرار نبود دیداری بین ولادیمیر پوتین و قالیباف برگزار شود.
رئیس مجلس هم در واکنش به این خبرسازی ها اعلام کرد برای تقدیم پیام رهبر انقلاب به رئیس جمهور روسیه به مسکو سفر می کند با این حال رسانه های اصلاح طلب دست از حاشیه سازی برنداشته و این بار ادعایی تازه مطرح کردند.
حسین مرعشی عضو شورای مرکزی حزب کارگزارن سازندگی گفت مطمئن هستم که قالیباف حامل پیام رهبری نیست! این ادعا اما در حالی مطرح شد که قالیباف در دومین روز از سفر خود در جریان دیدار با رئیس مجلس دومای روسیه، پیام رهبر انقلاب را به وی تحویل داد، ویچسلاو والودین نیز به محض دریافت این پیام گفت: اینجانب مکلف شدهام که پیام رهبر عالی مقام ایران را دریافت و سریعاً به رئیس جمهور منتقل کنم و لذا به محض اتمام این جلسه، پیام آیتالله خامنه ای را به دست آقای پوتین خواهم رساند.
رد ادعاهای کذب یکی پس از دیگری اما باعث نشد جریان غربگرا دست از حاشیه سازی بردارد. محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی روز گذشته در اظهاراتی عنوان کرده است همانطور که به کاخ سفید اعتمادی نیست امید بستن به کاخ کرملین نیز راهبردی نیست.
این اظهارات آذری جهرمی البته در حالی این روزها با حاشیه سازان برای سفر رئیس مجلس به روسیه همراه شده است که در خصوص عملکرد وی در فرصت سوزی برای پیام رسان های داخلی و فضاسازی برای شبکه های پیام رسان خارجی جای شبهات بسیاری دارد.
وی در سال ۹۳ در قامت رئیس ارتباطات زیرساخت وزارت ارتباطات با «پاول دورف» مدیر عامل تلگرام دیدار کرد، اگرچه این دیدار هنوز زیر سوال است و شبهات بسیاری در باره آن مطرح شده اما وی همواره با افتخار از این دیدار یاد کرده است. این درحالی است که استفاده تلگرام در ایران زمینه ای شد تا حدود ۴ میلیون کاربر ایرانی به واسطه این پیام رسان غربی لو رفت اما هیچ کس نسبت به آن پاسخی نداد.
پاول دورف مدیر تلگرام در سفری پنهانی به تهران آمد و با دولتیها به مذاکره نشست؛ توافقات پشت پرده این دیدار و حمایت های دولتی از پیام رسان تلگرام هیچ گاه به طور شفاف اعلام نشد اما نتیجه آن چیزی نبود جز پیشتازی تلگرام در داخل نسبت به سایر پیام رسان ها به طوری که آرام آرام تلگرام به تنها پیام رسان مورد استفاده کاربران ایرانی تبدیل شد.
نمایندگان مجلس البته در قالب سوال از وزیر ارتباطات افشای ابعاد این دیدار را مطالبه کردند و گفتند محورهای مذاکرات و توافقات جنابعالی با آقای پاول دوروف رئیس تلگرام چه بود و کدام یک از تعهدات طرفین اجرایی شد و کدام یک عملی نشد؟ این سوال البته در حالی مطرح شد که هیچ گاه پاسخی از سوی آذری جهرمی برای اقناع نمایندگان و افکار عمومی داده نشد.
در جریان ناآرامی های دی ماه ۹۶ تلگرام فیلتر شد همین زمینه ای بود تا بسیاری در حمایت از مواضع رهبری راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را مطالبه کنند. بسیاری از کارشناسان حوزه ارتباطات براین باورند که زیرساخت های راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور قابل دستیابی است با این حال وزارت ارتباطات که آذری جهرمی در راس آن مسئولیت دارد برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات اقدام قابل توجهی انجام نداد.
با وجود آنکه بعدها مشخص شد که مهمترین ماموریت شبکه های پیام رسان خارجی در ایران ایجاد تنش، ناآرامی ، نفوذ ، نشر اکاذیب و اغتشاش آفرینی است اما وزارت ارتباطات نه تنها فعالیت این شبکه ها را محدود نکرد بلکه هر روز بر زمینه فعالیت آنه گسترش یافت این در حالی است که وزارت ارتباطات به عنوان متولی اصلی این چراغ خاموش از کنار این موارد گذشت و پاسخی نداد.
آذری جهرمی حتی در دوران پیش از وزارت نیز نسبت به پیام رسان های خارجی نگاه ویژه ای داشت. در دورانی که مسئول فضای مجازی برعهده او بود، رهبر انقلاب بارها بر استفاده از پیام رسان های داخلی تاکید کردند اما این مدیر جوان که بعدها به وزارت رسید از ابتدا نیز نگاهش به خارج از مرزها بود.
اگرچه راهبرد جمهوری اسلامی ایران اتکا به توانمندی های داخل و پرهیز از هرگونه وابستگی است اما وزیر جوان دولت روحانی پیش از هر توصیه ای نگاه به داخل و توانمندی های بومی را از خود شروع کند به ویژه که رها سازی جوانان، نوجوانان و کودکان در فضای مجازی که غرب حامی و پشتیبان آن است عامل بسیاری از مشکلات امروز و آینده کشور است و تنها راه رهایی از آن راه اندازی شبکه ملی اطلاعات خواهد بود.
انتهای پیام/۴
دانا
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0