مسجد پایگاه هدایتگری به سوی تمام خیرات است/ نقش آفرینی مساجد خراسانجنوبی در دوران کرونا
حجت الاسلام روح الله نوری مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، در مورد روز جهانی مسجد اظهار کرد: مسجد از آغاز حاکمیت اسلام در نگاه تمدنی و مدنیت نقش اساسی داشته است.
وی با بیان اینکه این نقش هیچ وقت کمرنگ نشده، افزود: نقش مسجد در ابعاد مختلف گسترده است.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی به شیوع ویروس کرونا در ماههای اخیر اشاره و بیان کرد: مساجد استان در این ماه ها در نقش های مختلف جلوهگری کرده است.
حجت الاسلام نوری عنوان کرد: مساجد و مسجدیهای خراسانجنوبی در این ماه های شیوع ویروس کرونا در کنار مدافعان سلامت بودند و در زمینه های تولید ماسک، جمع آوری کمک مالی برای خانواده های آسیب دیده از کرونا، برگزاری برنامه های معنوی، ضدعفونی، کمک رسانی، امیدآفرینی وبسیاری کارهایی که بخش های دولتی به واسطه گستردگی کار نمیتوانند ورود کنند، ورود کرده و اقدامات زیادی توسط مساجد انجام شده است.
وی اظهار کرد: مساجد به دلیل وجود در محلات نسبت به شرایط و افراد هر مرحله واقف بوده و با توجه به اقتضا، اقدامات لازم را انجام داده ضمن اینکه این مسئله تنها کار و وظیفه مسجد نیست و وظیفه مسجد بیش از اینها است.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی به آیه” إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِّلْعَالَمِينَ” اشاره کرد و گفت: این یعنی خدماتی که از طرف مسجد و توسط حاضرین در مسجد ارائه میشود تنها مختص نمازگزاران مسجد نیست بلکه برای همه مردم است؛ چه آنهایی که در مسجد هستند چه آنهایی که نیستند.
مسجد پایگاه هدایتگری به سوی تمام خیرات است
حجت الاسلام نوری عنوان کرد: مسجد پایگاه هدایتگری به سوی تمام خیرات است و هر خیری را که متصور شویم یک پایه و پایگاه آن کار خیر در مسجد است.
وی افزود: علاوه بر موارد ذکر شده مسجد وجوهی دارد که مراکز دیگر نمیتوانند آن را تامین کنند. مسجد جلوه ارتباط با خدا است و هر کار خیری که در مسجد در حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت و … انجام میشود با معنویتی آمیخته میشود که سعادت در دنیا و آخرت را به همراه دارد.
وجود بیش از ۲ هزار مسجد در خراسانجنوبی
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسانجنوبی گفت: در خراسانجنوبی بیش از دو هزار مسجد داریم که درصد زیادی مسجد روستایی است و فعالیت ها در مساجد با توجه به اقتضا و نیاز محلات متفاوت است.
حجت الاسلام نوری از اجرای برنامه های فرهنگی توسط مساجد در دوران شیوع کرونا و قرنطینه خانگی خبر داد و بیان کرد: مساجد در زمینه تولید ماسک، اقدامات ضدعفونی، دوخت لباس برای مدافعان سلامت، جمع آوری کمک، توزیع کمکها و … فعالیت داشته و دارند.
وی خاطرنشان کرد: شاید در دوران شیوع ویروس کرونا مساجد کم رونق شد اما تعطیل نشد که این تعطیل نشدن و فعالیت های متناسب با شرایط نشان از حیات، زنده و پویا بودن مساجد است که از این جهت خداوند را شاکر هستیم.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسانجنوبی به نقش پررنگ مساجد استان در تهیه و توزیع کمک مومنانه اشاره کرد و گفت: بسیاری از مسجدی های مساجد فعال استان در بحث تهیه و توزیع کمکهای مومنانه و طبخ و توزیع غذای گرم بین نیازمندان اقدامات قابل توجهی انجام دادند.
حجت الاسلام نوری بیان کرد: مساجد به دلیل محلی بودن بهتر میتوانند در زمینه شناسایی و توزیع کمکها نقش داشته باشند.
وی افزود: جمع آوری و توزیع کمکهای مومنانه در ایامی مختلفی از جمله نیمه شعبان، ماه رمضان و دهه امامت و ولایت انجام شده و در حال حاضر که ماه محرم آغاز شده نیز جمع آوری و توزیع کمکهای مومنانه ادامه دارد.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسانجنوبی در مورد زیرساختهای مورد نیاز مساجد،گفت: مساجد شهری به آب، برق و گاز مجهز هستند به جز مساجدی که جدید در حال ساخت است و به اتمام نرسیده اما درصد کمی از مساجد روستایی مجهز به زیرساخت به خصوص گاز است.
حجت الاسلام نوری ادامه داد: در برخی از روستاهای استان که گاز رسانی شده امر گازرسانی در تمام روستا انجام شده اما گازرسانی مسجد به دلیل مشکلات مالی انجام نشده که همت مردم و خیران برای کمک مالی را میطلبد.
محروم بودن ۷۰ درصد مساجد استان از تجهیزات زیرساختی
وی تصریح کرد: در مجموع ۷۰ درصد مساجد استان مجهز به تجهیزات زیرساختی نیست.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی بیان کرد: مساجد اعتبار و سرانه دولتی ندارد و بیشتر مساجد با کمکهای مردمی و خیران ساخته میشود. گاها برخی مساجد موردی وجود دارد که از طرف دولت برای اتمام ساخت اعتباری در نظر گرفته میشود اما در مجموع برای مساجد بودجه ای از طرف دولت اختصاص داده نمیشود.
کمبود مسجد با توجه به جمعیت استان
حجت الاسلام نوری افزود: در خراسانجنوبی در مجموع با توجه به جمعیت کل استان کمبود مسجد داریم و وجود و کمبود مسجد در محلات و شهرستانها متفاوت است.
وی عنوان کرد: بسیاری از مسائلی که در مساجد مطرح و به آن توجه میشود مربوط به دوران حال و شرایط روز است در حالیکه بسیاری از مسائل که در مساجد باید به آن توجه شود و مساجد حرف برای گفتن دارد مسائل مربوط به آینده جهان است.
نقش مسجد در رسیدن به تمدن نوین اسلامی
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی بیان کرد: نقش مساجد برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی نقش مهم و پررنگی است لذا به این دلیل باید نگاه و شیوه های کار در مسجد یک نگاه متعالی و خاص باشد.
حجت الاسلام نوری عنوان کرد: هر کس که برای آینده جهان و بشریت دغدغه دارد باید برای کار در مسجد نگاه ویژهای داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: درست است که مساجد دغدغههای روز جامعه را مرتفع میکند اما باید بدانیم که مساجد آیندهای خوب برای جامعه را خواهند ساخت که لازم است این مسئله مهم مورد توجه باشد.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسانجنوبی گفت: انشاءالله روز جهانی مسجد روز رسیدن ما به مسجد الاقصی خواهد بود و مساجد از چنگال مستکبران نجات پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0