ایران پیش و پس انقلاب؛

مشاهده رگه‌های انقلاب در اروپا و غرب آسیا

کارشناس مسائل سیاسی گفت: صدور انقلاب به معنای صدور تفکر انقلاب اسلامی اتفاق افتاده به این معنا که رگه های انقلاب اسلامی را در اروپا و منطقه غرب آسیا در کشورهای مسلمان در درجه بعدی می‌ِتوانید ببینید.

سید مرتضی موسوی‌نژاد کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار خاورستان در پاسخ به این سئوال که منظور امام خمینی(ره) در رابطه با صدور انقلاب چه بود و آیا این موضوع اتفاق افتاده است گفت:صدور انقلاب به طور کامل شاید اتفاق نیفتاده باشد و با ظهور اتفاق افتد اما صدور انقلاب به معنای صدور تفکر انقلاب اسلامی اتفاق افتاده به این معنا که رگه‌های انقلاب اسلامی را در اروپا هم می‌توان دید.

به گفته وی فراتر از رگه‌ها یعنی آثار مشخص واضح را منطقه غرب آسیا در کشورهای مسلمان در درجه بعدی می‌توانید ببینید در نوع جهت‌گیری بسیاری از کشورها می توانید ببینید در مذاکرات فعلی ما با عربستان بر سر بسیاری از موضوعات به خصوص موضوع یمن و عقب نشینی آل سعود صدور انقلاب را کامل می‌توان مشاهده کرد.

وی اظهار کرد: این که امروز تهدید به مسائل نظامی نمی‌شویم و قدرت نظامی جمهوری اسلامی معادلات جنگ روسیه و اکراین را عوض کرده معنا و مفهوم صدور انقلاب اسلامی را می‌توان مشاهده کرد.

اجرا نشدن شریعت اسلامی

این فعال حوزه سیاست در پاسخ به این سئوال که رخدادی مثل انقلاب اسلامی را چه نوع آفاتی تهدید کرده و می‌کند گفت: بزرگترین رخدادی که انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند اجرا نشدن شریعت اسلام به معنای عام است یعنی مردم سالاری دینی هم یک بخشی از شریعت اسلام است.

موسوی نژاد افزود: اگر جمهوری اسلامی به سمتی پیش رود که یک پوسته از آن باقی بماند و چیز دیگری باقی نماند تمام اهداف و ارزش های انقلاب اسلامی هدر خواهد رفت و ما جزو بلوک غرب می شویم که ارزش‌هایمان را کنار گذاشتیم و یک کشور عادی شدیم که نه کارآمدی‌مان را در بلندمدت تضمین خواهدکرد.

وی افزود: همین که مقام معظم رهبری می فرمایند مقاومت هزینه‌اش کمتر از سازش است و نه این که چیزی از انقلاب اسلامی و ارزش‌هایش باقی می‌ماند این بزرگترین آفتی است که می‌تواند تهدید کند و همواره هم در تهدید هستیم.
وی علت این که انقلاب اسلامی تبدیل به الگوی محرومان و ستمدیدگان شد را این طور بیان کرد که این موضوع به طور رسمی اعلام شد و در قانون اساسی قید کرده و هنوز هم پابرجاست .

به گفته وی یکی از اهداف ما حمایت از ستمدیدگان و مستضعفان و محرومان اعلام شده و به طور قطع به ما گرایش پیدا می‌کنند دوم این که در عمل این کار را انجام دادند همین که از فلسطینیان اهل سنت در مقابل غصب سرزمینشان حمایت می‌کنیم در عمل نشان داده شده که این کار انجام شده و به همین دلیل مردم فلسطین به ما علاقه دارند.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: امام نقشی در تاسیس انقلاب اسلامی داشت به این معنا که انقلاب شد و حکومت عوض شد و گرنه انقلاب یک مفهوم مستمر است و ادامه دارد تا به همه اهداف خودمان که تا آخرین هدف ظهور حضرت قائم و قبل از آن هم تشکیل تمدن اسلامی،و قبل از آن جامعه اسلامی است برسیم.

موسوی ادامه داد: آن معنایی که انقلاب حکومت را عوض کرد به تعبیر مقام معظم رهبری امام خمینی(ره) یک جمعیتی را که چهار اسبه به سمت جهنم می تاخت را جدا کرد و عالم را روی اش را به سمت بهشت برد.

قابل مقایسه با بعثت

وی اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران را فقط می توان با بعثت مقایسه کرد حتی با غدیر هم نمی توان انقلاب را مقایسه کرد چون غدیر ادامه راه بعثت است ولی جهانی که به سمت مدرنیته ، پسا مدرن و جهنم می‌رفت این انقلاب اسلامی بود که بعثتی دوباره آفرید موسوی تاکید کرد:گفته نمی‌شود که عظمت انقلاب اسلامی از بعثت یا غدیر بالاتر است گفته می شود که از حیث ابعاد‌ مقایسه فقط بعثت با انقلاب اسلامی قابل مقایسه است البته بعثت مهم تر و قوی‌تر است و ما همه به واسطه بعثت و غدیر راه انقلاب اسلامی را می‌پیماییم.

وی افزود: بعثت و غدیر مهم تر هستند اما از حیث نوع اتفاق انقلاب بابعثت قابل‌ مقایسه است و لذا کاری که امام انجام داد در نوع خودش بعثتی دوباره بود.

وی تاکید کرد: جانشین ایشان رهبری یک بسته جامعی از شخصیتی است که کشور را مدیریت می‌کند نگاه کارآمد، نگاه کارشناسانه،نفسی سالم به این معنا که افراد می‌توانند کارآمد در مدیریت های کشور باشند اما نفسی سالم نداشته باشند ایشان در قله سلامت نفس در میان انسان‌های موجود در جهان است و تدبیری فراوان به این معنا که در چه زمانی چه تدبیری بر خلاف جریان رسانه جهان انجام دهد که منافع کشور را تامین کند این یک موضوع مهم است تحت تاثیر حرکات لحظه ای رسانه‌ای و فشارهای خلاص قرار نگیرد این کاری بود که رهبری در این چند مدت انجام داد.

به گفته وی کاری که امام بعد از انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری بعد از رحلت امام‌ انجام دادند را باید مدیریت انقلاب اسلامی گذاشت که حضرت آیت الله خامنه‌ای انجام دادند.

موسوی نژاد ادامه داد:روحیه انقلابی را خود انقلابی بودن را رهبری پنج تا شاخص قرار دادند که یکی از اصلی ترین شاخص ها متعهد به شریعت بودن است خود رهبری و ولی فقیه شاخص هستند برای رعایت شریعت فتواهای ایشان که ما توجه کنیم که مقلدین دیگر ولایت فقیه هم در مسائل دیگری که فردی محض است یعنی امور اجتماعی و سیاسی باید از ولایت فقیه تبعیت کند و لذا رعایت شریعت یکی از ویژگی هاست.

به گفته وی روحیه انقلابی ناظر به این است که انسان به صورت دائم تحولی که انقلاب اسلامی مد نظرش است که یکی همین تغییر حکومت بود که حالا به حکومت جمهوری اسلامی که تشکیل شد و تشکیل دولت اسلامی دائم باید تلاش همه آن هایی که مدعی انقلابی گری هستند این باشد که دولت انقلابی به معنای آن چه رهبري فرمودند تشکیل شود و دولت به معنای کلی ارکان حکومت و قوای سه گانه نهادهای انقلاب و نهادهای نظامی و همه این هابعد جامعه اسلامی و تمدن اسلامی تشکیل شود و بعد هم ظهور اتفاق افتد کسی که این روحیه را تلاش برای رسیدن به این اهداف حفظ می کند به آن گفته می‌شود روحیه انقلابی دارد.

 

ایران پیش و پس انقلاب

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سئوال که تصویر کلی ایران در پیش و پس از انقلاب اسلامی چگونه است گفت: در این باره کتاب‌ها نوشته شده و برنامه‌های تلویزیونی در حوزه‌های مختلف در رابطه با دستاوردهای انقلاب ساخته شده است.

موسوی ادامه داد: قبل از انقلاب ما کشوری مشابه کشورهای اعراب و حاشیه خلیج فارس بودیم و صنعتمان مبتنی بر نفت بود و کشورمان با واردات عظیم مدیریت می‌شد ۹تولید خاصی وجود نداشت چون عزت و اعتماد به نفس ملی وجود نداشت که رگه‌های آن را در مواضع برخی از دولتمردان قبل مشاهده کردید ولی در بعد از انقلاب اسلامی این عزت به وجود آمد که در فناوری های نوین مثل هسته ای و نانو و بسیاری از فناوری‌های دیگر مهندسی پزشکی صادرات ویژه ای می‌کنیم که اگر تحریم‌ها نبود جزو کشورهای صادر کننده بودیم.

وی ادامه داد: الان هم به این سمت حرکت می کنیم جهان در حال تغییر از غرب به شرق است و این محصول جمهوری اسلامی است و حتی چین و روسیه نمی توانست این اتفاق را رقم بزند الان هم در جنگ اکراین ما می بینیم که این محصول از جمهوری اسلامی ایران بود که آن ها توانستند معادلات جنگ را عوض کنند و گرنه روسیه شکست کامل می خورد.