رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند:

منطقه اقتصادی بیرجند پس کرانه و بندر خشک منطقه اقتصادی چابهار است / مرز ماهیرود بهترین و نزدیک ترین راه مبادلات تجاری با افغانستان

رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند گفت: منطقه اقتصادی بیرجند به عنوان پس کرانه و بندر خشک منطقه اقتصادی چابهار فعالیت می کند و این منطقه و استان پتانسیل های خوبی برای پذیرش سرمایه گذار داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرنگار خاورستان؛ صفدری زاده؛ رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در دیدار با سفیر هندوستان اظهارکرد: مردم بیرجند و خراسان جنوبی با تجار و پزشکان هندی خاطره های خوبی دارند.
وی افزود: تا کنون ۳۰ تجار هندی سابقه کاری زیادی در خراسان جنوبی داشته اند و در گذشته هم نقش خوبی در آبرسانی و توسعه بیرجند داشته اند.
رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با بیان اینکه هندوستان که به دنبال توسعه روابط تجاری با افغانستان است مسیر چابهار افغانستان بهترین مسیر برای این کار است گفت: منطقه اقتصادی بیرجند می تواند نقش خوبی را در این راستا انجام دهد و کالاهای هندوستان را که به بازار چابهار وارد می شود را از طریق میل ۷۸ ماهیرود به افغانستان صادر کند.
صفدری زاده بیان کرد: مرز ماهیرود برای انتقال کالا بسیار مناسب است چرا که برای انتقال کالا به کابل توسط کامیون حدود ۳۰۰ کیلومتر از مسیر کاهش می یابد.
وی تصریح کرد: با توجه به مذاکراتی که با مسئولان منطقه آزاد چابهار انجام شد، منطقه اقتصادی بیرجند به عنوان پس کرانه و بندر خشک منطقه چابهار فعالیت می کند و این منطقه و استان پتانسیل های خوبی برای پذیرش سرمایه گذار داخلی و خارجی است.
رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند گفت: با توجه به اینکه منطقه اقتصادی بیرجند تازه تاسیس است اما تاکنون تجار افغانستان، پاکستان، چک و … به دنبال برقراری رابطه با استان هستند که امیدواریم روابط خوبی بین ایران و هند صورت بگیرد.
صفدری زاده با بیان اینکه سفیر هندوستان در تهران پلی برای ایجاد ارتباط بین تجار و فعالان اقتصادی هندوستان و خراسان جنوبی باشد اظهارکرد: قول می دهیم که میزبان خوبی برای سرمایه گذاران هندی باشیم و منافع خوبی متوجه تجار این کشور شود.
وی در خصوص مرز ماهیرود هم اظهارکرد: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، بیش از نیمی از کالاها و مبادلات ایران با افغانستان از طریق این مرز انجام می شود.
رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند گفت: در مرز ماهیرود کامیون های زیادی تردد می کنند که گاهی بر اثر ازدحام و شلوغی صف های ۴ کیلومتری و بیشتر تشکیل می شود.
صفدری زاده افزود: میل ۷۸ مرز ماهیرود با استفاده از تمام مزیت های قانونی ، بازارچه و پایانه صادراتی، به صورت ویژه فعالیت می کند و تنها مرزی است که از همه پتانسیل ها و ظرفیت های قانونی برخوردار است.
وی تصریح کرد: به دلیل گرانی سوخت و جاده های نامناسب افغانستان، از آنجایی که انتقال کالا از طریق مرز ماهیرود ۳۰۰ کیلومتر نزدیک تر می شود ، این موضوع بسیار حائز اهمیت است و بسیاری به دنبال انتقال کالا از این مرز هستند.
رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند تصریح کرد: با توجه به اینکه هندوستان در صنایع کامپیوتری، خودرو و صنعت حرف زیادی برای گفتن دارد ما پذیرنده این صنایع در استان خود هستیم.
انتهای پیام / ۷