میز تخصصی کشور افغانستان در مورد محصولات عناب و زرشک ایجاد میشود/ تسهیل مبادلات تجاری مرزنشینی به زودی
به گزارش خبرنگار خاورستان، حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی امشب در حاشیه کارگروه توسعه صادرات استان خراسانجنوبی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: استانهای مرزی در شرایط جدیدی که کشور به دلیل محدودیتهای تجاری که در سطح بینالمللی ایجاد شده و با آن رو به رو است بسیار مهم هستند.
وی افزود: به طور مشخص استان خراسانجنوبی ظرفیتهای خیلی خوبی دارد که میتواند در حوزههای مختلف از جمله صادرات با کشور افعانستان که به عنوان یکی از شرکای مهم تجاری محسوب میشود نقش آفرینی کند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی بیان کرد: خراسان جنوبی به لحاظ ترانزیتی نیز میتواند از طریق افغانستان به سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کالا ارسال کند وبا توجه به اولویتهایی که ما در توسعه سایر مبادلات تجاری با کشورهای همسایه و اور آسیا داریم خراسان جنوبی دارای اهمیت است.
مدرس خیابانی عنوان کرد: خراسانجنوبی به عنوان یک استان مرزی با قابلیتهای فراوان و مرز مشترک طولانی که با کشور افغانستان دارد باید بیشتر از قبل مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای خوبی در استان شکل گرفته است، اظهار کرد: به طور مشخص بازارچه مرزی و پایانه صادراتی ماهیرود زیرساختهای خیلی خوبی است اما به اندازه کافی از این ظرفیت و زیرساختها استفاده نمیشود.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: امیدوارم انشاءالله بتوانیم در برنامههایی که در حوزه توسعه صادرات و متنبه سازی داریم از این ظرفیتها استفاده کنیم. به طور مشخص باید بتوانیم پایانه های صادرتی را منتقل کنیم یا هاب تخصصی برای محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از این استان شکل بگیرد.
مدرس خیابانی بیان کرد: چند اقلام کالای خاص هستند که ارز بری کم دارند و عمده کالاهایی که در کشور صادر میکنیم صادراتِ واردات محور هستند یعنی بخشی از نهادهها و تجهیزات آنها وارداتی است. اما کالاهایی مانند زرشک، زعفران، فرش، پسته، خرما، عناب، خشکبار محصولاتی هستند که کالاهای سنتی ما را تشکیل میدهند و ارز آوری و اشتغال آنها برای ما خیلی مهم است.
میز تخصصی کشور افغانستان در مورد محصولات عناب و زرشک ایجاد میشود
وی افزود: خراسانجنوبی به طور مشخص در زمینه میز تخصصی کشور افغانستان در مورد محصولات عناب و زرشک و پایانه صادراتی که قرار است اینجا احداث شود میتواند نقش آفرینی داشته باشد و سطح مبادلات تجاری ما با افغانستان را فزایش دهد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در خصوص مسائل گوناگون حوزه تجارت ازجانب بحث بازاریابی، و موضوع تجاری، گفت: یک بسته حمایتی را پیشنهاد دادیم که در قالب سه امضا بین وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر صمت و رئیس سازمان برنامه و بودجه. این بسته آماده شود و بیش از دو هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل بانک توسعه صادرات و سایر بانکهای عامل در این خصوص در نظر گرفته شود که از آن محل برای تقویت برند سازی نیز اعتباری تخصیص پیدا خواهد کرد.
مدرس خیابانی در خصوص مالیات تحمیل شده به تولید کنندگان، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که صادر کنندگان ما با آن دست به گریبان هستند تاخیر در استرداد مالیات بر ارزش افزوده است. که این به قانون ۳۴ رفع موانع تولید اشاره دارد که موظف هستند ظرف یکماه مالیات بر ارزش افزوده را برگردانند.
وی ادامه داد: آنچه اتفاق میافتد این است که در قوانین جدیدی که وضع شده بازگشت مالیات بر ارزش افزوده صادر کنندگان به بازگشت ارز موکل شده که این نیز با تاخیر بوده است. لذا در این خصوص روز گذشته طی جلسهای در مرکز، بانک مرکزی اعلام کرد که خود بانک مرکزی از امروز به صورت ماهانه فهرست بازگشت ارز صادرکنندگان را به حوزه مالیاتی اعلام میکند و تاخیر چند ماهه به تاخیر یکماهه تبدیل میشود یعنی میزان بازگشت ارز صادر کنندگان به اطلاع حوزه مالیاتی میرسد و آنها نیز حداکثر با تاخیر یکماهه باید پرداخت کنند که در این صورت بنیه نقدینگی صادر کنندگان افزایش خواهد یافت.
مبادلات تجاری مرز نشینی تسهیل میشود
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در خصوص اصلاح مقررات، افزود: در اصلاح مقررات خوشبختانه امروز هیئت وزیران مصوبهای در خصوص تسهیل مبادلات تجاری مرز نشینی داشته است که به زودی ابلاغ خواهد شد و هدف از این مصوبه این است که از معافیتهای مرزنشینی برای توسعه مبادلات مرزی، توسعه صادرات و تامین نیازهای دو کشور استفاده کنیم.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0