نگرانی جولان دلتا کرونا در مراسمات عید قربان/ از لزوم خرید دام از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تا اهدای قربانی ها به موسسات خیریه
به گزارش خبرنگار خاورستان، دهم ذی الحجه روز عید قربان؛ یکی از اعیاد بزرگ مسلمین است که همیشه در بین مردم گرامی داشته می شود. همه ساله در این روز، دید و بازدیدهای خانوادگی، قربانی کردن گوسفند و بعد هم توزیع گوشت های قربانی انجام می شود. اما با توجه به شرایط کرونایی کشور و استان و شیوع خیز پنجم کرونا آن هم از نوع دلتا کرونای هندی که سرعت شیوع بالایی دارد، نگرانی ها برای افزایش تعداد مبتلایان کرونایی، بیشتر شده است. به همین دلیل نیاز است تا عید قربان با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شود تا بعدا ترکش های کرونایی نصیب خانواده ها و کادر درمان نشود. علاوه بر بیماری کرونا، با قربانی کردن گوسفند، بیماری های مشترک بین انسان و دام هم مطرح است و به همین دلیل باید تدابیر بهداشتی مورد توجه و رعایت کامل قرار بگیرد.
ذبح گوسفند در معابر و اماکن عمومی ممنوع است
حمید ملانوری استاندار خراسان جنوبی شب گذشته در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری گفت: در باب مدیریت بیماری کرونا، آن چه اهمیت دارد، همراهی و مداخله مردم است.
وی افزود: ما اگر رعایت نکنیم، آمار بیماران و افراد بستری به سرعت افزایش می یابد و حتی تعداد فوتی ها هم بیشتر خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که وضعیت فعلی استان با سیستان و بلوچستان قابل مقایسه نیست، گفت: چنانچه ضوابط بهداشتی را رعایت نکنیم، شرایط مشابهی را تجربه خواهیم کرد.
ملانوری ادامه داد: تجربه ما طی این ۱۷ ماه نشان داده بهترین روش برای مدیریت بیماری، رعایت فاصله اجتماعی، زدن ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات است.
وی با تأکید بر این که هر موقع سهل انگاری کردیم، با افزایش آمار مبتلایان مواجه شدیم، اظهار داشت: بر اساس گزارش های موجود، میزان رعایت ضوابط بهداشتی که تا چندی پیش ۹۰ درصد بود، در کل کشور به ۴۸ درصد و در استان ما به ۵۸ درصد رسیده است.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که تصمیمات ما در ستاد کرونا صرفاً برای حفظ سلامتی مردم است، گفت:برای عید قربان هم مصوب کرده ایم که ذبح گوسفند در معابر و اماکن عمومی ممنوع است و کشتارگاه ها نیز خدمات رایگان ارائه نمایند.
ملانوری تاکید کرد: بهتر است مردم قربانی های خود را به سمت مؤسسات خیریه سوق دهند تا به نیازمندان واقعی برسد.
لزوم پرهیز از تجمع و دورهمی خانوادگی در عید قربان
ناصر نبی زاده مدیر کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد استانی مدیریت کرونا در خراسان جنوبی با تأکید بر پرهیز از دورهمیهای خانوادگی در عید قربان از مردم خواست در این عید بزرگ از هرگونه تجمع، مهمانی و دورهمی خانوادگی بپرهیزند و برای حفظ سلامتی خود و اطرافیان در خانه بمانند.
وی با هشدار انتقال سریع ویروس خطرناک دلتای هندی، گفت: از مردم میخواهیم در عید سعید قربان از در آغوش کشیدن یکدیگر، دست دادن و یا روبوسی خود داری کرده و به جای حضور فیزیکی، عید را تلفنی یا از طریق فضای مجازی به یکدیگر تبریک بگویند.
وی افزود: با گسترش ویروس دلتا، شاهد روند افزایشی شیوع کرونا در ۲۵ استان کشور از جمله خراسان جنوبی هستیم و نسبت به دو هفته قبل تعداد بستریها و بیماران تنفسی افزایش داشته و افزایش مراجعات سرپایی نگرانیهایی را ایجاد کرده است.
نبی زاده به گسترش بیماری کرونا در استانهای همجوار به ویژه سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد اشاره کرد و گفت: نگرانیهایی در این بستر به دلیل رفت و آمدها و ارتباطات استان ما با استانهای دیگر وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای گذر از این شرایط سخت، بهره گیری از تمامی ظرفیتها و شیوههای موجود برای آگاهی بخشی و اقناع سازی عمومی در مواجهه با موج جدید بیماری کرونا ضرورت دارد.
تاکید بر خرید دام قربانی از مراکز عرضه دام تحت نظارت دامپزشکی
محمد اصغرزاده مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در جمع رسانه ها گفت: برای کنترل بهداشتی کشتار دامهای قربانی و تامینبهداشت عمومی، دامپزشکی استان به طور فعال با تعداد ۲۹ اکیپ ثابت و ۳۵ اکیپ سیار مشتمل بر ۲۷ دامپزشک، ۵۶ بازرس بهداشت گوشت و ۱۶ نفر ناظر ذبح شرعی در روز عید قربان در کشتارگاهها و ادارات دامپزشکی شهرستانها و میادین عرضه دام مجاز آماده ارائه خدمات به همشهریان هستند.
اصغر زاده افزود: مردم استان برای جلوگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، دامهای قربانی خود را فقط از مراکز عرضه دام تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند و از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و افراد غیرمجاز خودداری شود.
وی با بیان اینکه ذبح دام باید صرفا در کشتارگاههای دام استان و زیرنظر ناظر بهداشتی و شرعی انجام شود، گفت: ۱۱ کشتارگاه در روز عید قربان آماده ذبح دام در استان هستند، که در این کشتارگاه ها از ساعت ۷ صبح الی ۱۳ عصر به روی مردم باز خواهد بود و ذبح دام در کشتارگاه ها رایگان است.
اصغرزاده تاکید کرد: هر گونه کشتار در اماکن عمومی ممنوع و جرم است و از مردم درخواست داریم به دلیل امکان شیوع بیماری تب کریمه کنگو، تب مالت و شاربن حتما ذبح دام های خود را به کشتارگاه های سطح استان ببرند.
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: برای جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو گوشت تازه دام نذری قبل از مصرف ۲۴ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه) نگهداری شود و هنگام تکه کردن گوشت یا شستشوی آن حتما از دستکش استفاده شود.
اصغرزاده گفت: به منظور حفظ سلامتی خود و دیگر شهروندان، اجرای دستورالعملهای ستاد مبارزه با بیماری کرونا (کووید ۱۹) درخصوص رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و دستکش مدنظر قرار گیرد.
برپایی ۳۰۶ پایگاه جمع آوری نذورات و گوشت قربانی
احمد رفیعی معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی هم از آمادگی کمیته امداد خراسان جنوبی و مارکز نیکوکاری برای دریافت کمکهای نقدی و قربانی در طرح «نذر قربانی» به مناسبت عید سعید قربان خبر داد و گفت: پیشبینی میشود امسال بیش از ۲ هزار دام سبک و سنگین، همزمان با عید سعید قربان ذبح و گوشت آن بین نیازمندان و مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان توزیع شود.
وی با بیان اینکه ۳۰۶ پایگاه، جمع آوری نذرها و گوشت قربانی مربوط به عید قربان در استان برپا خواهد شد، افزود: گوشتهای قربانی و نذرهای نقدی جمعآوریشده در روز عید سعید قربان در اولین فرصت بین نیازمندان و ایتام این استان توزیع میشود.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی با تاکید بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی ستاد مبارزه با کرونا و اصول بهداشتی در تمامی قربانگاهها، بیان کرد: ۶۲ قربانگاه در تمام شهرستانهای استان دایر است و در همه این قربانگاهها ناظران شبکههای دامپزشکی استان در جهت رعایت موارد بهداشتی قربانی ها با کمیته امداد همکاری میکنند.
وی با اشاره به تأکید کرد: دعوت از حاجیان سالیان گذشته، خیران، حامیان ایتام، موسسات خیریه برای مشارکت در طرحهای عید قربان از اهم اقدامات کمیته امداد خراسان جنوبی در راستای جمعآوری هرچه بهتر نذورات مردم در عید قربان محسوب میشود.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی در ادامه خاطر نشان کرد: مردم خراسان جنوبی سال گذشته چهار میلیارد و ۷۶۱ میلیون تومان در طرح جمع آوری و توزیع گوشت قربانی مشارکت کردند.
رفیعی گفت: هم استانیها میتوانند با شمارهگیری از طریق تلفن همراه با کد دستوری #۱*۸۸۷۷*، یا واریز وجه به شماره کارت ۰۶۰۲- ۵۰۰۳- ۹۹۷۹- ۶۰۳۷، استفاده از اپلیکیشنهای سنا، سکه، بله، ایوا، بام و تلفن گویای۰۹۶۸۸۷ و مراجعه به سایت امداد www. Emdad.ir کمک های نقدی و غیر نقدی خود را در روز عید سعید قربان به دست نیازمندان برسانند.
انتهای پیام/۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0