مهرعلیزاده؛

همه باید تلاش کنند که برجام و مذاکرات به نتیجه برسد / همتی؛ مخالف انحصار در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه هستم

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:همه باید تلاش کنند که برجام و مذاکرات به نتیجه برسد

به گزارش خاورستان،محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز (سه‌شنبه ۱۸ خرداد) در دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری، برنامه‌ها و نقطه نظرات خود را مطرح کرد.
اهم محورهای سخنان مهرعلیزاده به شرح ذیل است:
– بر اساس سیاست‌های نظام و به دلیل بدعهدی‌هایی که آمریکا کرده و فشار حداکثری را وارد کردند مقاومت جانانه مردم ایران توطئه آنها را بر باد داده است و بدین ترتیب مواضع جمهوری اسلامی ایران مواضع درستی است و باید با قدرت در مذاکرات در جهت زنده کردن برجام حاضر شویم و آن قولی را که در برجام بوده است را به مردم ایران برگردانیم.
-البته باید همه امکانات و تصمیم گیران کشور در همه قوا و در همه نهادها همکاری کنند که برجام و این مذاکرات به نتیجه برسد.
-در مورد بحث آقای رئیسی این توضیح را بدهم که آقای رئیسی فرمودند در جلسه قبل بداخلاقی‌های شده است و از وقت خود استفاده نکرده و از حق خود می‌گذرد بنده نمی دانم که ایشان کدام بد اخلاقی‌ را می‌فرمایند و فرمودند که آذری زبان‌ها به ایشان زنگ زدند و دلجویی کردند من فکر نمی‌کنم آذری زبانان به ایشان توهین کرده باشند چرا که آذری زبانی در این جا نبوده که به ایشان توهین کرده باشد.
-ضمن اینکه من تصور می‌کنم ما آذری زبان نداریم بلکه آنچه که هست در مناطق آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، همدان، زنجان، خراسان، اصفهان، شیراز و خوزستان ترک زبان‌ها هستند و من تصحیح می‌کنم که آقای رئیسی توجه داشته باشند ایشان در این زمینه دقت بیشتری را اعمال کند.
-من نمی‌دانم اخلاق را چه تعریف می کنیم؛ اگر در مورد آقای رئیسی مدرکی را مطرح کردم مطلب حقی بود. جناب آقای رئیسی از نظر کلاسیک ۶ کلاس درس خواندن و بنده هم گفتم که با احترام به دروس حوزوی ایشان در مدرسه مطهری دکتری گرفتند بنابراین اصولاً علم اقتصاد، شیمی، فیزیک و غیره علم خاص خود را می‌خواهد یعنی علم کلاسیک را می‌خواهد بنابراین مسائل اخلاق باید در عمل و در جامعه جاری و ساری کنیم.
-صدا و سیما ۵ دقیقه از فیلم تبلیغاتی بنده را سانسور کرده است و دیدید که پریشب در فضای مجازی غوغا شد و مردم گفتند که صدا و سیما که میلی شده الان عشقی شده است.
-سوال من از آقای رئیسی این است که شما قاضی هستید بنابراین جناب آقای قاضی واقعاً به چه دلیل ما فیلترینگ را در جامعه راه انداختیم و اجازه دهیم که پیامک‌هایی به دختر خانم ها ارسال شود.
راهکارهای رئیسی درباره کاهش فاصله طبقاتی تخصصی نیست
– در مورد راه حلی که آقای رئیسی درباره مسئله کاهش فاصله طبقاتی گفتند اصلاً کامل کافی و تخصصی نیست و هیچ ارتباطی به وضعیت موجود ندارد مشکلات ما خیلی ملموس است.
– در مورد کارگران همه ساله پیشنهاد افزایش حداقل دستمزد می‌دهیم و با آنها شروع به چانه زدن میکنیم و معمولاً یک الی دو درصد و حتی زیر تورم که به شکل رسمی محاسبه شده شروع به چانه زدن با آنها می‌کنیم و هر ساله یکی دو درصد عقب می‌افتد؛ در این دو سه سال گذشته همیشه یکی الی دو درصد مثبت بوده است اما این آمارها، آمارهایی نیست که واقعا بتوان کارگرها را راضی کند بنابراین اولین کاری که باید برای کاهش فاصله طبقاتی صورت دهیم این است که باید موضوع سه جانبه کارگر، کارفرما و دولت را داشته باشیم تا همه از حقوق خود دفاع کنند.
-اکنون چندین وقت است که معلمان در مورد بحث رتبه‌بندی پاسکاری می شوند. این یک ظلم فاحش به آنان است. در شناسایی و تطبیق باید کاری کنیم که همانند اساتید دانشگاه که امکان تخصص افزایش می یابد، از مزایای شغلی خود برخوردار شود.
– در مورد کولبران، سوختبران هم صحبت می شود که به نظرم قشر فراموش شده هستند که باید در مورد آنها فکری شود. در حال حاضر ۷ میلیون سرپرست خانوار اعم از زن و مرد داریم که درآمد ثابت ندارند این ۷ میلیون نفر در معیشت روزانه به خیرین نیازمند هستند. ۳ میلیون نفر از این ۷ میلیون نفر هیچ معیشتی ندارند که باید صندوق درآمد پایدار ایجاد شود که به اندازه نصف حد اقل دست مزد یک کارگر به آنها داده شود تا به زندگی خود ادامه دهند. باید برای همه مردم که آسیب خوردند به ویژه قشر ضعیف باید بیمه تکمیلی رایگان را تشکیل دهیم. اکنون بیمه عادی برای همه است اما در حد یک دوا و درمان جزئی پاسخگو است و مردم باید برای کوچکترین عمل جراحی همه زندگی خود را بفروشند که باز هم به جایی نمی‌رسد.
-اکنون پرستاران و هنرمندان در دوران کرونا از لحاظ روحی و روانی و هم از لحاظ دریافت اضافه کاری‌های خود آسیب خوردند. معلمان هم وقتی بار تربیتی به دوش خانواده ها آورد دیدید که متحمل چه زحمت‌هایی شدند.
-باید در مورد غنی سازی آموزش و پرورش فکری شود تا نیروهایی برای آینده تربیت کنیم.
مردم را ظرف سه ماه واکسینه می‌کنم
– در مورد جوانان بارها صحبت شده است. ما ۱۰ میلیون نفر جوان در سن ازدواج داریم که بلاتکلیف هستند و وضعیتشان مشخص نیست بنابراین باید جوان را بیشتر تحویل بگیریم و در نظر داشته باشیم که جوانان واقعیت‌های امروز جامعه هستند و صاحب آینده کشور هستند.
– باید سبک زندگی جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ را بپذیریم بنابراین نباید برای بیرون بودن مقداری از موی یک دختر خانم به یک پیامک وحشت بدهیم.
-توقع من از آقای رئیسی که قاضی است این است که این مسائل را تذکر دهند چرا که عده‌ای ایجاد رعب و وحشت در جامعه می کنند مردم و جوانان نگران می‌کند چند جوان که در پارک آب پاشی کرده‌اند را بازداشت و گرفتار می‌کند این سبب فرار نخبگان و از دست دادن نیروهای ارزشمند آینده کشور می‌شود.
– در مورد کرونا معتقدم که دولت خیلی کوتاهی کرده است. اگر دولت بخش خصوصی را فعال می کرد و اجازه می داد مردم واکسن وارد کنند الان همه مردم واکسینه شده بودند. قیمت واکسن‌کرونا بین ۲ تا ۱۰ دلار است یعنی ۲۰۰ هزار تومان. اینگونه نمی شود که وزیر بهداشت با پرستاران و کادر درمان بخواهد با شعر و شاعری مسئله را تمام کند و به مردم هم قسم حضرت عباس بدهد با این مسائل که کرونا تمام نمیشود.
-بنده اگر رئیس جمهور شوم به مردم قول می‌دهم که در عرض سه ماه همه مردم ایران را واکسینه کنند بخش خصوصی می‌تواند میلیون‌ها واکسن وارد کند.
-بنده در مورد مهارت آموزی جوانان و استفاده از بازنشستگان نیز برنامه دارم.
مسکن مهر خیلی‌ها را صاحب خانه کرد
-امروز راه‌حل های اقتصاد،اجتماع و فرهنگ در دنیا راه‌حل های معمولی نیست بلکه اقتصاد، حکمرانی و شهر هوشمند وجود دارد. امروز یک شرکت مثل هوآوی چند برابر ایران درآمد دارد. ما باید فضا را برای این قضیه باز کنیم تا جوانان در این زمینه ها کار کنند و بدون هیچگونه ممانعتی در جهت فکر کردن و کار کردم حرکت کنند.
-متاسفم که هنوز در گیر و دار اینترنت موجود هستیم و بحث های مثل فیلترینگ مطرح می شود وزیر جوان در دولت آقای روحانی در این زمینه خوب کار کرده است و زیربناها را درست کرده اما همچنان در مورد سهمیه گذاری و فیلترینگ و … سخت گیری صورت می‌دهیم.
– آقای رئیسی به اقتصاد فضای مجازی اشاره کردند که درست است. اکنون معیشت و کار ۱ میلیون نفر در کشور به فعالیت فضای مجازی مربوط است. بخش قابل توجهی از تجار و صنعت فعالیتشان با فضای مجازی است. در بعضی از شلوغی ها در کشور که اینترنت قطع شد ضرر و زیان به کشور وارد شد.
– در پاسخ به آقای زاکانی باید بگویم نباید اینقدر مسائل را سیاه ببینیم و سیاه نمایی بکنیم. از سال ۷۰ به این سمت دولت اصلاحات یعنی آقای خاتمی بر سر کار بود که عدالت‌محوری، پاکدستی و عدالت اقتصادی را دنبال می کرد که شهره خاص و عام بود.
-در دولت آقای احمدی نژاد مسئله مسکن مهر اجرا شد که هرچند به دلیل جانمایی بد و معیوب شد اما طرحی بود که با ۵ میلیون تومان افراد را صاحب خانه می‌کرد و یارانه ایشان نیز در جامعه اثر داشت.
-اگر اصل ۱۵ قانون اساسی را بتوانیم رعایت کنیم شوخی که با آقای رضایی کردند هم حل می شود.
سوال اول همتی؛ مخالف انحصار در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه هستم
عبدالناصر همتی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی با محوریت موضوعات سیاسی و اجتماعی حضور یافت.
– شیوه مناظره مثل مسابقه هفتگی شده و اگر می‌خواستیم مردم شریف ایران مواضع ما را به روشنی ببینند بهتر بود سوالات مهمتری طرح شود تا ببینند فرق کاندیداها در نحوه پاسخگویی و عمل به این سوالات چگونه خواهد بود.
– من مخالف انحصار در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه هستم. انحصار عامل اصلی ناکارآمدی و فساد است. انتخاب الان انتخاب بین بد و بدتر و خوب و خوبتر نیست، انتخاب بین افرادی هستند که معتقد هستند نباید بگذاریم این دری که روی کنش‌گری شهروندان و نفس جامعه را بگیرد و انتخابی که می تواند این درها را ببندد.
– من صدایِ بی صداها و قدرتِ بی قدرت ها هستم. دولت من حامی آسیب پذیرترین افراد جامعه خواهند بود.
– اعتقاد دارم بهترین کاری که می شود کرد این است که برای شهروندانی که آسیب پذیرتر هستند زندگی بهتری فراهم کنیم. کولبرها، سوخت برها، بی شناسنامه ها، قربانیان فقر شدید، بی خانمان ها، افراد دارای معلولیت ، بیکاران، کارگران غیر رسمی، مهاجران، کودکان کار، زنان سرپرست خانوار، بیماران خاص، معتادان، کودکان بی سرپرست و بد سرپرست معضل بزرگ جامعه ما هستند. اینها هدف اصلی دولت ما خواهند بود.
– بازار رقابتی نقش مهمی در توسعه کشور دارد. دولت در سه حوزه سلامت، آموزش و رسیدگی به اقشار آسیب‌پذیر مسولیت شدید دارد.
– ما مدارس دولتی را کم اهمیت کردیم و یکی از کارهای من تقویت مدارس دولتی است.
با ارز ۴۲۰۰ مخالف بودم چرا جلوی آن را نگرفتید؟
– بخشی از آمار جوانان تحصیل کرده بیکار؛ بخاطر رشد منفی تولید است که بخاطر کاهش اشتغال و کرونا ایجاد شده است.
– استارت آپ ها و کسب و کار در اینستاگرام می تواند کمک زیادی برای کسب و کار کنند.
– آقای جلیلی گفتند نباید خیلی کارها را طولانی کرد، شما FATF را دو سال در مجمع تشخیص مصلحت نظام زندانی کردید. چرا سریع تصمیم نمی گرفتید تا ما به لیست سیاه نرویم.
– آقای رییسی فرمودند ارز ۴۲۰۰ و تسهیلات بانکی عامل فاصله طبقاتی است، شما دو سال است عضو شورای هماهنگی اقتصادی هستید دیدید که من با ارز ۴۲۰۰ مخالف بودم چرا جلوی آن را نگرفتید؟
– آقای رئیسی، مگر حضرتعالی و دیگر اعضای شورای عالی هماهنگی نبودید که مرا مجبور کردند ۵٫۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ارز مسدود شده را تبدیل به ریال کنم و نقدینگی ایجاد شود و همراه شما آقای زاکانی آن را به سر من بزند.
– بانک مرکزی چه تقصیری دارد؟ دوستان یک نامه به ترامپ بزنند که خیلی خوشحال باش که بلاهایی که شما سر مردم آوردید ما الان سر همتی و بانک مرکزی می آوریم.
– دوستانی که از کاسبان تحریم حمایت می کنند الان در ستادهای عزیزان برای تبلیغ و تخریب بنده پول هنگفت هزینه می‌کنند.
– گویا ترکیب عوض شده؛ بجای یار کمکی و پوششی تبدیل شده به پلیس خوب و بد. اینطور که نمی‌شود مناظره کرد.
– من ۲ سال در بانک مرکزی بودم و همه گفتند که شخصیتت خراب می شود گفتم عیبی ندارد برای کشورم کار می کنم.
– خود آقای رئیسی ۴۰ سال در قوه قضاییه بودند آیا همه خرابکاری هایی که در قوه قضاییه بوده را ایشان باید پاسخ دهند؟ اینکه من باید برای دو سال حضور در بانک مرکزی پاسخگوی اقدامات دولت آقای روحانی باشم؟ ایشان اولی تر هستند برای پاسخگویی!
– کل درآمد نفتی ما سال گذشته ۵ میلیارد دلار بوده؛ نمی دانم ۱۳۷ میلیارد دلار که آقای رضایی می گوید از کجا آمده است که اینهمه فساد در آن ایجاد شده است. حتی ۵ میلیارد دلار از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی را گذاشتیم تا کالای اساسی برای مردم تهیه کنیم
با قدرت میدان و دیپلماسی پلی برای بهره‌برداری اقتصادی خواهم زد
– یکی از برنامه های من اعطای مسولیت بر اساس شایستگی است. اقوام و مذاهب برای کشور می توانند مولفه قدرت باشند. در انتخاب مسولان فارغ از نگاه به اقوام و مذاهب، از آن‌ها استفاده میکنم.
– من مخالف بازداشت و زندانی کردن معتادان هستم و باید آنها را به جامعه برگردانیم. اینها حجم عظیمی از مردممان هستند که ناشی از سیاست های غلط و بیکاری بوده‌اند.
– به زندگی اجتماعی معلولان توجه جدی خواهم کرد. ما پل می‌سازیم اما یک معلول یا جانباز ما چند صد متر نمی توانند در پیاده رو حرکت کنند.
– حتما محیط زیست در اجرای پروژه های اقتصادی حق وتو خواهد داشت. من با قدرتی که میدان و دیپلماسی که حاج قاسم عزیز و جواد ظریف ایجاد کردند پلی خواهم زد برای بهره برداری اقتصادی تا بتوانیم این توسعه را به جیب مردم ببریم، حرکت و قدرت ما در منطقه باید مبنای اقتصاد برای مردم عزیز باشد.
– فوری ترین و ضروری ترین کار ما (رفع) تحریم است.
در کابینه‌ام ۵ زن حضور خواهد داشت
– یکی از مسایل مهم بحث خانواده است. هدف ما تعامل از خانه تا جهان است. یک گسستگی فرهنگی در خانواده ها دارد ایجاد می شود. الان جوانان دهه ۷۰ آنگونه که ما دوست داریم زندگی نمی کنند.
– آقای قاضی زاده گفتند چرا همه ما را یک جور می‌بینید؛ برای اینکه شما ۵ نفر یکجور تفکر دارید و می گویید با جوانان اینگونه برخورد شود.
– چه آزادی اجتماعی برای جوانان در کشور گذاشته اید. چرا همه جوان ها می‌خواهند ول کنند از کشور بروند. برای جوانان چه تفریحی در کشور دارید. جوان ها هم که بخاطر مسائل اقتصادی نمی‌تواند ازدواج کنند.
– تا می‌گوییم مشکلات اقتصادی آقای رییسی میگویند خنثی سازی کنیم، مگر ما نکردیم من خودم جزو فرماندهان خنثی‌سازی اقتصادی تحریم ها بودم.
– این روندی که جلو می روید جوان ها آسایش اجتماعی خود را از دست می‌دهند. چقدر محدودیت برای زنها در جامعه ایجاد کردیم؟ ۵۰ درصد جمعیت کشورمان زنان هستند. در این دو سه روز به من تذکر دادند که چرا میگویید پیامک به زنان و دختر خانم ها ندهند که چرا حجابشان را رعایت کردند یا نکردند؟ چرا استرس وارد می کنیم.
– ما باید قانونی ببریم و اینکارها را ممنوع کنیم. این نحوه برخورد گشت های ارشاد را باید ممنوع کنیم.
– تعارض منافع کشور را وحشتناک گرفته بعد ما دنبال این هستیم که جوان ها چگونه رفتار می کنند؟
– در کابینه حداقل ۵ زن خواهم داشت و تبعیض جنسیتی در محیط کار را لغو خواهم کرد.
در برنامه‌های خود موسیقی رپ می‌گذارند، اما رپ را ممنوع کرده‌اند
– عملکرد همه مشخص است. نحوه نگاه دوستان به جامعه از صحبت‌های دوستان معلوم است. ما چه حقی داریم برای جامعه اینگونه تصمیم بگیریم که چگونه راه بروند، چگونه حرکت کنند و چگونه زندگی کنند، بگذارید مردم زندگیشان را کنند.
– می‌گویند کدام جوان‌ها را می‌گویید؛ من همان جوان هایی را میگویم که ۶۰ درصد آنها گفتند رای نمی‌دهیم. شما در مورد ۴۰ درصد صحبت می‌کنید من دارم در مورد ۶۰ درصد صحبت می‌کنم.
– در برنامه های خود موسیقی رپ می‌گذارند درحالی که رپ را ممنوع می‌کنند. نوجوانان ما به سمت «کی‌پاپ» یا همان رپ کره ای رفته اند ما هنوز داریم رپ خودمان را ممنوع می‌کنیم.
– چی کسی باید اینها را جواب دهد، به مردم و جوانان نظرشان را بگویند. چرا باید، کلهر، کسمایی، علیزاده و شجریان نادیده بگیریم ولی وقتی انتخابات می شود تمام موسیقی های پاپ و رپ را در برنامه های تبلیغاتی خود بگذاریم و با خواننده‌ها عکس بگیریم.
– من همه چیز را از زاویه اقتصاد حل خواهم کرد. اقتصاد نیاز به اصلاح دارد و اصلاح اقتصاد از تعارض منافع می گذرد.
– تا نتوانیم تعارض منافع، گروه های رانت خوار و ذی نفع را در کشور حل کنیم اقتصاد سامان نمی گیرد. چند بار رهبر معظم انقلاب فرمودند بروید بودجه را اصلاح کنید؟
– باید رییس جمهور شفاف سازی را شروع کند و جلوی این فساد ها را بگیرد. دوستان گفتند کی ما گفتیم کاخ سفید را حسینیه کنیم، مگر شما سوار موتور نشدید بر سر آنها بوسه زدید؟
– آقای رئیسی شما می‌فرمایید ما در حد کارمندان کسانی هستیم که علیه شما شکایت کرده اند، یعنی شما همینجا نشستید و به ما که شورای نگهبان در سطح شما ما را تایید کرده توهین می‌کنید.
– وقتی جلوی مردم به ما می‌گوید در حد کارمند! مگه ما کمتر از شما در کشور خدمت کردیم. ۴۰ سال من در مسئولیت های مهم خدمت کردم. آقای مهرعلیزاده خدمت کردند. مگر ما چکار کردیم که در حد کارمند شما هستیم.
– مردم عزیز ما می‌خواهیم این روش را عوض کنیم، خواهش میکنم به صحنه بیایید، قبلاً هم گفتم هر یک نفر باید به ۱۰ نفر زنگ بزند، باید پیگیری کند و همه به صحنه بیایند. من مطمئن هستم مردم عزیز این فرصت را از دست نخواهند داد.
انتهای پیام /۳