همکاری بنیاد برکت برای اشتغالزایی عشایر خراسانجنوبی/ از راهاندازی سامانه مدیریت آبرسانی تا خرید توافقی پشم
مهدی عصمتیپور مدیرکل امور عشایر استان خرسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، در مورد اقدامات انجام شده برای عشایر استان اظهار کرد: استان خراسانجنوبی براساس سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال ۱۳۸۷ دارای ۱۵ هزار و ۶۷۶ خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۸۱ هزار نفر است.
وی افزود: این جمعیت در قالب ۵۸ طایفه مستقل عشایری هستند و حدود ۸۰ درصد در شهرستانهای مرزی سربیشه ، درمیان ، زیرکوه و نهبندان استقرار دارند.
آبرسانی به ۶۵۰۰ خانوار عشایری
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی از آبرسانی به ۶ هزار و ۵۰۰ خانوار عشايری خبر داد و بیان کرد: سامانه مدیریت آبرسانی به عشایر در سطح استان از نیمه شهریور ماه در اختیار عشایر قرار گرفته است.
عصمتی پور عنوان کرد: با افتتاح این سامانه نیاز به حضور متقاضیان برای درخواست آب نیست و عشایر استان در هر منطقه ای که نیاز به آب داشته باشند میتوانند از طریق شماره گیری کد #۲۲۲۲۲۲۲*۶۶۵۵* به صورت رایگان درخواست خود را ارسال کنند. پس از ارسال پیامک درخواست آب؛ نام راننده، شماره تماس، تاریخ و محدوده ساعت تحویل آب برای متقاضی ارسال میشود.
وی اظهار کرد: هدف از ایجاد سامانه؛ مدیریت دقیق توزیع آب، حمل به موقع، تاکید بر بیمه دام عشایر، کاهش هزینههای تردد، سهولت درخواست آب در خارج از ساعات اداری و ایام تعطیل، جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، کاهش هزینه متقاضیان و بررسی دقیق عملکرد ادارات امور عشایر شهرستان در کیفیت ارائه خدمات آبرسانی است.
خرید توافقی پشم دام عشایر
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی در مورد خرید تضمینی یا توافقی محصولات عشایر، بیان کرد: با توجه به اینکه خرید تضمینی برای محصولات کشاورزی است لذا در مورد عشایر بحثی به نام خرید تضمینی نداریم و محصولات عشایر به صورت توافقی از آنها خریداری میشود.
عصمتی پور با بیان اینکه ۳۴ درصد دام سبک استان در اختیار عشایر است، افزود: پشم، یکی از تولیدات مهم عشایر استان است که میتوان از خام فروشی آن جلوگیری و به گونهای به فروش رساند که سود واقعی حاصل از فروش پشم به دست عشایر برسد.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس از ماههای ابتدایی امسال پشم دام عشایر استان به صورت توافقی خریداری میشود تا از این طریق دست واسطهها و دلالان کوتاه شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: فرایند خرید پشم، مو و کرک عشایر خراسانجنوبی توسط ۱۱ تشکل دارای مجوز این استان انجام میشود.
عصمتی پور گفت: امسال برنامهریزی کردیم برای حذف واسطهها، تعاونیهای عشایری دارای مجوز، پشم را با قیمت توافقی خریداری کنند و با این اقدام عشایر به سود واقعی محصول خود خواهند رسید.
وی عنوان کرد: برای امسال پیشبینی جمع آوری ۸۰۰ تن کرک، مو و پشم توسط عشایر استان انجام شده که بر این اساس برداشت این محصولات دامی نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰ درصد افزایش خواهد داشت.
مدیرکل امور عشایر خراسانجنوبی تصریح کرد: پشم مرغوب یکی از مهمترین محصولات تولیدی دامهای عشایر استان در مناطق مختلف است و پشم چینی دامهای عشایر در فصول بهار و پاییز انجام میشود که البته بیشترین برداشت پشم را عشایر در فصل بهار دارند.
عصمتی پور خاطرنشان کرد: در خراسانجنوبی یک میلیون دام سبک و سنگین، ۳۴ درصد دام سبک استان، ۴۰ درصد مراتع، ۳۰ درصد تولیدات دامی و ۲۵ درصد صنایع دستی استان خراسانجنوبی در اختیار عشایر است.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه معمولا کار پشم چینی از اوایل اردیبهشت آغاز میشود و به مدت یک ماه ادامه دارد.
تامین آرد
مدیرکل امور عشایر خراسانجنوبی در مورد تامین آرد برای عشایر استان، اظهار کرد: در این خصوص مشکلی وجود ندارد و هرماه ۱۲ کیلوگرم آرد برای هر نفر از عشایر در نظر گرفته و توزیع میشود.
عصمتی پور در مورد کمک به سرانه مدارس عشایری استان، اظهار کرد: طبق اظهارات مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسانجنوبی در دی ماه سال جاری مبلغ ۸۴۰ میلیون تومان کمک سرانه، به مدارس عشایری استان تخصیص یافته است.
کمک مومنانه به عشایر خراسانجنوبی
وی به شیوع بیماری کرونا و مسائل اقتصادی اشاره کرد و گفت: در این راستا و در سایه برگزاری رزمایش کمک مومنانه کمک هایی به جامعه عشایر استان نیز انجام شده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی افزود: هدیه ای بسیار ناقابل در شکل کمک های معیشتی تقدیم کسانی که به دلیل بیماری کرونا دچار مشکل شدهاند میشود.
عصمتی پور خاطرنشان کرد: در ماه گذشته تعداد ۷۰۰ بسته غذايی که هرکدام به ارزش ۴۰۰ هزار تومان مجموعا ۲۸۰ میلیون تومان بوده در بين جامعه عشايری استان توزيع شده است .
وی اظهار کرد: همچنین طی روزهای گذشته در چهارمین مرحله از توزیع کمکهای مومنانه، تعداد ۶۵۰ بسته کمک معیشتی هر بسته به ارزش ۳۰۰ هزار تومان، با مجموع مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان یادبود سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بین خانوادههای نیازمند در شهرستان خوسف توزیع شده است.
تسهیلات پرداخت شده/ توزیع ۴۳۴ پنل خورشیدی
مدیرکل امور عشایر خراسانجنوبی با بیان اینکه امسال نسبت به سالهای گذشته بيشترين اعتبارات ملی را از سازمان امور عشاير کشور دریافت کردیم، گفت: اداره کل امور عشاير تاکنون ۳۳ ميليارد تومان تسهيلات قرض الحسنه و کم بهره يک ساله در اختيار عشاير قرار داده که از اين ميزان ۱۸ ميليارد تومان تسهيلات ده درصد يک ساله در راستای طرح زنجيره توليد گوشت است و ۵ ميليارد و ۵۰ ميليون تومان تسهيلات قرض الحسنه که در اختيار تشکلهای عشايری قرار میگيرد.
عصمتیپور به تولید برق برای مناطق عشایری استان از طریق پنلهای خورشیدی اشاره کرد و افزود: سهمیه خراسان جنوبی برای دریافت پنل خورشیدی یک هزار و ۲۰۰ پنل برای تامین برق عشایر است که تاکنون کار شناسایی عشایر و تامین هزینه انجام شده و پنلها به زودی بین عشایر استان توزیع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تعداد ۴۳۴ پنل خورشیدی از طرف سازمان امور عشایر به صورت رایگان از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده بین عشایر استان توزیع شده است.
تامین علوفه
مدیرکل امور عشایر خراسانجنوبی در مورد تامین علوفه برای دامهای عشایر استان از ايجاد سيلوی ذخيرهسازی ذرت علوفهای برای ماههای سرد سال در شهرستان زيرکوه خبر داد و بيان کرد: ۲ ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان برای ساخت اين سيلو به تعاونی عشايری زيرکوه کمک شده است.
عصمتی پور با بيان اينکه ۵ هزار تن ذرت سيلو شده در شهرستان زيرکوه وجود دارد، گفت: کار توزیع ذرت از ابتدای بهمن ماه در استان آغاز شده و هدف از این اقدام تامين علوفه سالم، ارزان قيمت و با کيفيت است تا در اختيار عشاير قرار گيرد.
ایجاد شغل برای عشایر با همکاری بنیاد برکت/ ۴۵ درصد عشایر استان بیمه هستند
وی به همکاری بنیاد برکت برای تامین دام سبک و ایجاد شغل برای عشایر استان اشاره کرد و افزود: امسال تسهيلاتی به مبلغ ۱۰ ميليارد تومان برای خريد و نگهداری دام عشاير با همکاری بنياد برکت در اختيار عشاير استان که شغل نداشتند قرار داده شده است.
مدیرکل امور عشایر خراسانجنوبی به افتتاح پروژه بزرگ تامین آب آشامیدنی انسان و دام عشایر در محلات عشایری خواجه منجیکوه شهرستان نهبندان طی دهه فجر اشاره و بیان کرد: اعتبار این پروژه ۱۷۵ میلیارد ریال است و ۲۸۰ خانوار از آن بهرهمند شدند.
عصمتی پور در مورد بیمه عشایر استان اظهار کرد: برای هشت تعاونی عشايری کد بيمه روستايی و عشايری دریافت شده و تاکنون ۴۵ درصد عشاير خراسان جنوبی تحت پوشش بيمه روستائيان و عشاير قرار گرفتهاند.
وی خاطرنشان کرد: برای واکسیناسیون دام عشایر استان نیز امسال تفاهمنامهای با اداره کل دامپزشکی منعقد شده تا واکسيناسيون دام عشاير به صورت رايگان انجام شود.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۱۴/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0